EUROLYGA 2023

„Šiauliams“ kepurę nukėlęs M. Brazys: „Šioje vietoje turime pasitempti“

Klaipėdos „Neptūnas“ (1/1) Šiauliuose patyrė skaudų pralaimėjimą 82:90 prieš vietos „Šiaulius“. Po rungtynių klaipėdiečių vyriausiasis treneris Mindaugas Brazys kalbėjo apie prastą komandos gynybą ir patikslino, kada į aikštelę grįš Mindaugas Girdžiūnas ir Ignas Sargiūnas.

 Mindaugas Brazys<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Mindaugas Brazys<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 7:17 AM

„Noriu pasveikinti „Šiaulius“ su pergale. Jie žaidžia neblogą krepšinį. Ne tik prieš mus, bet prieš tai rungtynėse su „Wolves“ atrodė solidžiai, o taip pat ir prieš rumunus solidžiai žaidė.

Tikrai nesitikėjome lengvų rungtynių – tikėjomės sunkių. Rungtynės gavosi taškas į tašką, bet reikia pripažinti, kad „Šiauliai“ turi gerą kolektyvą, gerai subalansuotą komandą ir prieš juos nėra lengva žaisti.

Matosi, kad jie daro gerą analizę – neleido mums atakuoti iš tolimų distancijų, privertė mus labiau veržtis po krepšiu. Galbūt tas žaidimas mums truputį netiko“, – nulenkė kepurę šiauliečiams M.Brazys.

Šiame susitikime „Neptūnas“ pataikė vos vieną tritaškį iš dvylikos (8,3 proc.), o baudos metimus metė 56,7 proc. tikslumu (21/37). Kas lėmė tokį klaipėdiečių prastą pataikymą?

Kuo galėtumėte paaiškinti tritaškių pataikymą?

„Į Šiaulius jau antra komanda atvažiuoja ir prameta šešiolika baudos metimų. Toks sutapimas, ar ne? „Vilkai“ metė panašiu procentu, tiesa? Nežinau, sunku pasakyti... nieko nedarėme kitaip. Galbūt nebuvo gerų situacijų išsimesti, bet lyg ir laisvi irgi nepataikėme. Visąlaik taip bus krepšinyje – vieną dieną tu turėsi gerą pataikymą, kitą kartą gali ir laisvas nieko neįmesti.

Man labiau į akis krenta mūsų gynyba ir žaidimas su priešininkų stipriosiomis bei silpnosiomis pusėmis. Šioje vietoje truputėlį nesusitvarkėme“, – kalbėjo specialistas.

„Neptūnas“ pirmajame kėlinyje praleido 30 taškų, o ketvirtajame – 26. Kas klaipėdiečiams nepavyko gynyboje?

„Daugiau reikia žiūrėti į individualią gynybą. Sistemos kaip sistemos. Visąlaik yra žaidimas gynyboje individualiai. Galbūt žaidėjams ne iki galo išaiškinau, kaip reikia gintis. Esame nauja komanda – šioje vietoje turime pasitempti“, – aiškino M.Brazys.

Šiose rungtynėse „Neptūno“ gretose nerungtyniavo Mindaugas Girdžiūnas ir Ignas Sargiūnas, tačiau kada jie gali grįžti į klaipėdiečių rikiuotę?

„Mindaugas Girdžiūnas apsirgo, tad tikiuosi, kad artėjančiose rungtynėse jau galės žaisti, o Igno Sargiūno situaciją žiūrėsime eigoje. Kažkada kitą savaitę turi daryti jam tyrimus“, – baigė M.Brazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.