EUROLYGA 2023

Pirmoji pergalė R. Štelmaherio nepradžiugino: „Vienas prieš vieną situacijose visi turi prisiimti atsakomybę“

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pirmadienį iškovojo pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kuomet namuose 95:92 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

 R.Štelmaheris<br>Betsafe-LKL nuotr.
 R.Štelmaheris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 11:29 PM, atnaujinta Sep 25, 2023, 11:30 PM

Tai buvo pirmoji pergalė ir Robertui Štelmaheriui treniruojant Panevėžio klubą. Visgi treneris po rungtynių pernelyg nedžiūgavo.

„Sunku pasakyti, pabaiga nebuvo labai gera, tačiau kartas nuo karto žaisdavome labai gerai gynyboje ir puolime. Turime būti pastovesni gynyboje ir būsime gera komanda, tad reikia daugiau treniruotis gynybai. Vienas prieš vieną situacijose visi turi prisiimti atsakomybę. Nėra sistemos, jeigu negali apsiginti vienas prieš vieną“, – po rungtynių kalbėjo strategas iš Latvijos.

Rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidė Gediminas Orelikas – 29 minutės, 30 taškų (5/7 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 5/6 baudų metimų), 6 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, klaida, 3 pražangos bei 35 naudingumo balai.

„Jis yra patyręs žaidėjas. Žaidėjai su laiku tik gerėja, kaip vynas. Nesu nustebęs. Reikėtų padėkoti komandai, kuri jam padėjo pasiekti 30 taškų. Visa komanda dirbo kartu“, – apie auklėtinį kalbėjo R.Štelmaheris.

Tuo tarpu Pasvalio komandos treneris Aurimas Jasilionis įvardijo kelis pralaimėjimą nulėmusius faktorius.

„Sunku šnekėti, sveikinimai „Lietkabelio“ komandai. Tikrai solidžiai sužaidė. Ypatingai nesustabdėme jų lyderių: P.Valinsko, G.Oreliko. Patys labai daug neatsikovojome kamuolių po savo krepšiu, net 12. Taip pat padarėme 14 klaidų. Tai čia tokie kertiniai momentai“, – sakė treneris.

Visgi „Pieno žvaigždžių“ treneris įžvelgė ir pozityvo.

„Pagrindinis pozityvas, kad vyrai kaunasi iki galo ir nenuleidžia rankų, kad ir koks būtų rezultatas. Čia yra pagrindinis pozityvas. Visi kiti dalykai yra taisytini ir tai aptarsime Pasvalyje“, – teigė A.Jasilionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.