EUROLYGA 2023

„Olimpas“ apsisprendė – varžysis Citadele Karaliaus Mindaugo taurės turnyre

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) patvirtino, kad Palangos „Olimpas“ varžysis 2023–2024 m. Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) turnyre.

„Olimpas“ nutarė varžytis KMT turnyre.<br> E.Žaldario nuotr.
„Olimpas“ nutarė varžytis KMT turnyre.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 9:44 PM

„Jei turnyre dalyvaus tik viena „7Bet-NKL“ komanda, tai bus Palangos „Olimpas“. Kitu atveju prie palangiškių prisijungs ir „Šilutė“. Būtent šie klubai pasirinkti, įvertinus tokius kriterijus, kaip arena, lankomumas, susidomėjimas krepšiniu regione, klubo ateities vizija ir komandos komplektacija“, – rašoma LKL pranešime spaudai.

„Ieškome būdų žaisti kuo daugiau rungtynių, todėl sutikome dalyvauti ir KMT turnyre, – sako „Olimpo“ vadovas Jonas Vainauskas. Norime, kad mūsų sirgaliai pamatytų daugiau aukšto lygio krepšinio. Džiaugiamės, jog „Olimpo“ kovų su LKL komandomis ilgai laukti nereikės – jos įvyks greičiau nei tikėjomės mes ir mūsų sirgaliai“.

Pasak jo, dalyvavimas KMT turnyre padės dar labiau užsigrūdinti „7Bet-NKL“ mūšiams ir atkreipti krepšinio bendruomenės dėmesį į naujai užgimusį Palangos krepšinio projektą.

„Palangos komanda sudaryta iš žaidėjų, kurių dalis LKL klubų buvo nurašyti, dalis – neįvertinti, o kita dalis – nepastebėti. Visi kartu savo vertę ruošiamės įrodyti „7Bet-NKL“ kovose, bet smagu, kad galimybę išbandyti save turėsime ir su LKL komandomis“, – pridūrė J. Vainauskas.

Dėl trijų laisvų vietų KMT ketvirtfinalyje „Olimpas“ varžysis su septyniomis arba šešiomis LKL komandomis. Kiek NKL komandų dalyvaus KMT turnyre, priklausys nuo to, kaip Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ seksis FIBA Europos taurės atrankoje. Jei kėdainiečiai pateks į šį turnyrą, jie Citadele KMT startuos nuo antrojo etapo, o pirmajame etape jų vietą užims „Šilutė“.

Jei „Nevėžiui-Optibet“ Europos taurės atrankos varžybos nepasiseks, Citadele KMT turnyre jie dalyvaus nuo pirmojo etapo, o „7Bet-NKL“ lygai turnyre atstovaus tik „Olimpas“.

Pirmajame KMT etape aštuonios ekipos burtų keliu bus paskirstytos į dvi grupes po keturias komandas. Visoms grupės komandoms tarpusavyje sužaidus po vieną mačą namuose ir išvykoje, abiejų grupių nugalėtojai pateks tiesiai į ketvirtfinalį.

Antrajame etape dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį susirungs antrąsias vietas pirmojo etapo grupėse užėmusios komandos. Po dviejų mačų geresnį įmestų-praleistų taškų skirtumą turinti ekipa taps paskutiniąja ketvirtfinalio dalyve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.