EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate viešėjusio A. Kirilenkos pergalė: po susitikimų su FIBA atstovais – žinia Rusijai

Nors Rusijos krepšinio rinktinė bei šios okupantų šalies klubai šiuo metu yra išspirti iš tarptautinio krepšinio žemėlapio, bet rusai vis tiek randa būdų priminti apie save. Šį mėnesį vykusiame pasaulio krepšinio čempionate lankėsi ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka, kuris turėjo susitikimus su FIBA atstovais.

A.Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 2:52 PM

Filipinuose viešėjęs okupantų krepšinio bendruomenės vadovas pranešė, kad Rusijos rinktinė planuoja draugiškas rungtynes su Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos nacionalinėmis komandomis.

„Buvo surengti neoficialūs susitikimai su FIBA ir „FIBA Europe“ atstovais, jie nepareiškė jokių prieštaravimų dėl draugiškų rungtynių organizavimo Rusijoje“, – „Sport Express“ kalbėjo A.Kirilenka.

Okupantinės Rusijos krepšinio legenda taip pat patikino, kad rusų nacionalinių rinktinių bei klubų sugrįžimo į tarptautines varžybas klausimas bus svarstomas 2024 metais, kai „baigsis ūmi konflikto fazė“.

Teigiamos žinios dėl draugiškų rungtynių sulaukęs A.Kirilenka pridūrė, kad rusai savo treniruočių stovyklą planuoja rengti vasario mėnesį vyksiančio tarptautinio lango metu.

„Su kuo žaisime, paaiškės vėliau, ypač tai priklausys ir nuo to fakto, kas pateks į olimpines žaidynes“, – pasakojo jis.

Primename, kad rusų ir baltarusių krepšinio rinktinės bei klubai buvo išspirti iš tarptautinių varžybų dėl nuo praėjusių metų vasario 24 dienos prasidėjusio karo prieš Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.