EUROLYGA 2023

Prastai pasaulio čempionate pasirodę graikai ketina rengti olimpinės atrankos turnyrą Latviai taip pat pateikė paraišką dėl atrankos rengimo

Pasaulio čempionate prastai pasirodžiusi Graikijos vyrų krepšinio rinktinė ir jos federacija sieks organizuoti olimpinę atranką savo šalyje, praneša „Eurohoops“ žurnalistas Aris Bakas.

 Giannis Antetokounmpo<br> FIBA nuotr.
 Giannis Antetokounmpo<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 3:30 PM, atnaujinta Sep 28, 2023, 5:06 PM

Graikai pasaulio čempionate Filipinuose liko 15-oje vietoje ir neiškovojo tiesioginio kelialapio į olimpines žaidynes, tad Europos atstovai sieks rengti vieną iš keturių atrankos turnyrų Graikijoje.

Anot pranešimų, atrankos turnyras turėtų vykti „Taikos ir draugystės“ arba OAKA arenose.

Sportacentrs.com skelbia, kad Latvijos krepšinio federacija pateikė paraišką rengti olimpinį atrankos etapą. Pirmajame šalies istorijoje pasaulio čempionate latviai liko penkti.

Anot Latvijos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Kasparo Cipruso, bus ieškoma galimybių pritraukti lėšų turnyro rengimui, o kartu kol kas nėra aišku, kiek finansavų latviams galės skirti Švietimo ir mokslo ministerijos.

Primename, kad iš viso per pasaulio čempionatą buvo išdalinti 8 bilietai į olimpines žaidynes. Olimpinėse žaidynėse taip pat dalyvaus ir 18 vietą pasaulio čempionate iškovojusi Prancūzijos rinktinė, kadangi ji yra olimpinių žaidynių, kurios vyks Paryžiuje, šeimininkė.

Likę keturi kelialapiai bus išdalinti per keturias atrankas, kurios turėtų vykti 2024-ųjų liepos mėnesį.

Priminsime, kad iš Europos valstybių vietas olimpinėse žaidynėse turi pasaulio čempionai vokiečiai, antri likę serbai ir olimpinių žaidynių šeimininkai prancūzai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.