EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris K. Maksvytis atvėrė kortas dėl būsimo naujoko – Eurolygos žaidėjų prisivilioti nepavyko

Kauno „Žalgiris“ sekmadienį vos ne vos išnešė sveiką kailį netikėtai sunkiame pirmajame šio sezono LKL namų mače. Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje 78:68 (23:23, 15:22, 15:16, 25:7) galiausiai palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir išvengė pirmojo pralaimėjimo istorijoje prieš šią ekipą.

Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 8:50 PM, atnaujinta Oct 2, 2023, 12:11 PM

Kauniečiai tris kėlinius negalėjo sutramdyti pasvaliečių, atsiliko net 1Fn4 taškų skirtumu 38:52 ir tik spurtas ketvirtame kėlinyje 16:0 leido ramiau atsikvėpti žalgiriečių klubo trenerių štabui.

„Tokios rungtynės sukelia nerimo. Tikiuosi, kad tai suveiks kaip šaltas dušas mums. Aš tikiuosi, kad suveiks“, – rungtynes su Pasvaliu apibūdino žalgiriečių treneris.

Po rungtynių K.Maksvytis pakalbėjo ir apie tai, kaip sekasi ieškoti naujo komandos nario, kuris turi pakeisti į Pirėjo „Olympiakos“ išvykusį Igną Brazdeikį.

Strategas papasakojo, kad komandai nepavyko pirmuoju bandymu pasikviesti norimą žaidėją – pirmosios opcijos nebuvo sėkmingos.

Jau kitą savaitę „Žalgiris“ startuos Eurolygoje ir klubas greičiausiai vyks į Boloniją žaisti su „Virtus“ ne pilnos sudėties.

„Manau, kad ta super greita paieška baigėsi, nes, atrodo, penktadienį baigėsi Eurolygos žaidėjų registracija. Tad užsidarė vidiniai perėjimai Eurolygoje iš komandos į komandą, – apie paieškas kalbėjo K.Maksvytis. – Greitasis variantas nepavyko. Dabar ieškosime rimto ir gero žaidėjo tol, kol rasime. Gali tai įvykti greitai, o gali ir užsitęsti. Tiesiog norime gero žaidėjo.“

Į klausimą, ar tai reiškia, kad „Žalgiris“ ieškos krepšininko Europos taurių klubuose arba NBA ekipose, K.Maksvytis šią versiją patvirtino.

„Taip. Nes Eurolygos langai užsidarė. Yra kandidatų sąrašas – turėjome pirmus variantus iš Eurolygos, jų prisikviesti nepavyko. Todėl dabar eisime ir dirbsime ties kitais variantais“, – kalbėjo K.Maksvytis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.