EUROLYGA 2023

J. Mačiuliui – rimti kaltinimai: fizinį ir žodinį smurtą patyręs treneris kreipėsi į teisėsaugą

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo direktorius Jonas Mačiulis sulaukė rimtų kaltinimų. Pranešama, kad buvęs krepšininkas neva fiziškai užpuolė ir žodžiais užgauliojo Kėdainių sporto centro trenerį Gediminą Butkų tėvų ir vaikų akivaizdoje.

Jonas Mačiulis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-02 15:45, atnaujinta 2023-10-02 17:28

Apie tai savaitgalį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė neva išpuolį patyręs G.Butkus.

„Norėčiau pareikšti, kad kaip Kėdainių sporto centro treneris ir Regioninės krepšinio lygos Kėdainių komandos treneris, atsiriboju nuo bet kokių bedradarbiavimų su dabartine Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ organizacija. Gerbiamam Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšinio klubo direktoriui Jonui Mačiuliui neleisiu savęs žeminti mano treniruojamų vaikų tėvelių akivaizdoje, būti išvadintam visokiausiais necenzūriniais žodžiais savo žmonos ir mažamečių vaikų akivaizdoje, vykdyti provokacijas fiziniam smurtui Kėdainių arenos patalpose.

Esu per daug atidavęs ir paaukojęs savo gyvenimo Kėdainių krepšiniui, mylimam mūsų miesto krepšinio klubui, bei per daug myliu savo trenerio darbą, kad ponas Jonas galėtų man nurodinėti mesti darbą, nedirbti su vaikais bei kitaip menkinti mano reputaciją ir asmenybę“, – rašė buvęs krepšininkas G.Butkus.

Kaip praneša portalo krepsinis.net žurnalistas Gustavas Klikna, J.Mačiulis supyko, kai sužinojo, kad „Nevėžio“ komandos žaidėjas Matas Razbadauskas patyrė traumą žaisdamas RKL lygoje. Kaip teigė G.Butkus, M.Razbadauskas yra paskolintas Kėdainių sporto centro komandai, kuri žaidžia RKL lygoje. 

M.Razbadauskas savaitgalį patyrė kojos traumą, dėl kurios galimai nežais likusį sezoną.

Anot G.Butkaus, po šio incidento J.Mačiulis ėmė reikalauti 5 tūkst. eurų žaidėjo gydymui, išvadino trenerį įvairiais necenzūriniais žodžiais ir tempėsi į VIP ložę. Kaip teigia G.Butkus, viską stebėjo jo žmona, sporto centro auklėtiniai ir jų tėveliai. 

Po incidento G.Butkaus žmona kreipėsi į teisėsaugą.

Portalas lrytas.lt pabandė susisiekti su J.Mačiuliu, tačiau to padaryti nepavyko.

Kėdainių klubo sirgaliai taip pat sureagavo į šį skandalą.

„Kaip jau žinote, per Kėdainius ir Lietuvą nuskambėjo naujienos dėl konflikto tarp Kėdainių sporto centro trenerio ir direktoriaus. Visų pirmą – „Nevėžio“ sudėtyje ilgam nebeliko kėdainiečio Mato Razbadausko. Tikėtina kad jam bus ieškoma pamaina. Antra – kaip „Nevėžio“ sirgalių puslapis, jaučiame svetimą gėdą, kad nei Jonas Mačiulis, nei „Nevėžio“ organizacija dar vis nenori komentuoti šio įvykio, kuris ne tik nutraukė bet kokį bendradarbiavimą su Kėdainių RKL komanda, bet ir uždėjo nemenką juodą dėmę „Nevėžio“ klubo reputacijai. Būtų gerai sulaukti Jono Mačiulio viešo atsiprašymo, bet deja, jis atsakė tik taip – „pateiksiu savo versiją pasikonsultavęs su advokatais“, – rašė sirgaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.