EUROLYGA 2023

Dėl vaidmens NBA nesibaiminanti Eurolygos žvaigždė: „Aš tikiu savimi, todėl ir esu čia“

Praėjusio sezono naudingiausias Eurolygos žaidėjas Aleksandras Vezenkovas persikėlė į „Sacramento Kings“ klubą, kuriame sutiko Domantą Sabonį. „Olympiakos“ žvaigždė teigė, kad JAV jaučiasi ypač priimtas ir kartu nekantrauja pradėti naujojo karjeros etapo.

 Aleksandras Vezenkovas<br> USA Today Sports/Scanpix nuotr.
 Aleksandras Vezenkovas<br> USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 4:52 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 6:05 PM

„Jaučiuosi puikiai. Jau mėnesį esu Sakramente. Viskas gerai. Organizacija per tą laiką, kol esu čia, mane privertė jausti, kad jie yra man it antra šeima. Aš esu labai dėkingas tiek klubui, tiek savo šeimai, kuri yra šalia manęs ir padeda man. Nekantrauju pradėti darbų Sakramente.

Ji (organizacija – red.) yra truputį kitokia. Nuo pagrindinio žaidėjo iki prezidento... visi yra žmogiški, kurie kasdien paklausia elementarių klausimų – kaip sekasi, kaip tavo šeima laikos. Čia yra kitoks ryšys. Labai sunku nupasakoti šitą jausmą“, – įspūdžiais JAV dalijosi buvęs Eurolygos naudingiausias žaidėjas A.Vezenkovas.

„Sacramento Kings“ ekipoje – pilna žaidėjų, kurie yra pavojingi puolime. Tą jau spėjo suprasti ir A.Vezenkovas, tačiau krepšininkas išskyrė vieną aspektą, kuris bus nemenkas iššūkis tiek jam, tiek komandai.

„Puolime visos komandos mato, ką mes galime daryti – tempas, greitis, kamuolio judėjimas. Manau, kad viskas yra aukštame lygyje. Galvoju, kad mūsų didžiausias iššūkis – gynyba, kurią kartu turėsime gerinti su kiekvienomis rungtynėmis. Aišku, reikia nepamiršti, kad visada turime išlaikyti aukštus puolime.

Tai yra naujas iššūkis net jei ir analizavai visas rungtynes iš šono. Reikia sužaisti rungtynes, kad pamatyčiau tikrą lygį. Aš tobulėju ir tobulėsiu kasdien. Aš tikiu savimi, todėl ir esu čia“, – apie komandos puolimą ir savo gynybos ypatumus kalbėjo bulgaras.

„Sacramento Kings“ ekipoje A.Vezenkovas jau spėjo susipažinti ne tik su administracijos žmonėmis, bet ir su žaidėjais. Paklaustas nuomonės apie komandos lyderį De‘Aaroną Foxą, bulgaras išskyrė jo žmogiškąsias savynes.

„Krepšinio prasme visi mato, koks jis yra žaidėjas, bet svarbiausias dalykas – žmogiškumas. Jis pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, tačiau svarbiausiai – jis yra žmogiškas ir padeda visiems. Visi geri žaidėjai gali patekti į minėtas rungtynes, tačiau būti tokiu pačiu paprastu žmogumi, kokiu pradėjai savo kelią NBA, ir kartu vis tiek iškelti komandą aukščiau savęs yra svarbiausia“, – apie komandos žvaigždę atsiliepė A.Vezenkovas.

Pirėjo „Olympiakos“ klube A.Vezenkovas buvo vienareikšmiškai svarbiausias žaidėjas komandoje. Praktiškai visas puolimas Graikijos klube sukosi aplink „Sacramento Kings“ naujoką. Visgi bulgaras nesibaimina naujų iššūkių JAV ir tikina, kad svarbiausiai – komandos pergalės.

„Geras klausimas, dar tiksliai nežinau (šypsosi – red.). Reikia paklausti trenerio. Aš esu pasiruošęs bet kam. Aš dirbu ir turiu būti pasiruošęs bet kokiai galimybei žengti į aikštelę. Laukiu savojo šanso ir galvoju, kad gali padėti komandai. Kaip treneris matys ir nuspręs mano rolę – aš esu čia tam, kad ją išpildyčiau.

Man tai nedaro įtakos ir man visiškai nėra svarbu, ar rungtynes pradėsiu kildamas nuo suolo. Svarbiausiai – padėti komandai iškovoti pergales. Tada visi yra laimingi“, – aiškino A.Vezenkovas.

Praėjusio sezono pabaigoje „Sacramento Kings“ gretose sužibėjo komandos naujokas Keeganas Murray, kuris atkrintamosiose įjungė aukštesnę pavarą ir pademonstravo įspūdingą žaidimą.

A.Vezenkovas žurnalistų buvo paklaustas apie K.Murray, o bulgaras teigė, kad jis tarp savęs ir K.Murray mato panašumus.

„Jis yra tas žaidėjas, kuris labai daug dirba ir kartu yra ramus vyrukas. Jis pernelyg daug nekalba, bet tai, kiek jis įdeda darbo... man tai patinka, nes aš jame matau dalį savęs ir prisimenu save jauną, kai kasdien dirbi ir bandai tobulėti kiekviename žaidimo elemente. Aš galvoju, kad šiemet jis bus dar geresnis nei buvo pernai“, – gyrė jaunąjį krepšininką A.Vezenkovas.

Žurnalistai taip pat paklausė apie atmosferą Graikijoje, kuomet A.Vezenkovas žaidė „Olympiakos“ gretose, o krepšininkas prisiminė dabartinio trenerio kelionę į Pirėjų, kur Mike‘as Brownas buvo sužavėtas Graikijos grandų atmosfera.

„Atmosfera Graikijoje yra kitokia, jei jos nepatiri gyvai. Buvo smagu pamatyti trenerį (Mike‘ą) Browną, kuris filmavo ir fotografavo sirgalius. Europoje – kitokia kultūra, kur yra ir gerų, ir blogų palaikymo pavyzdžių. Atmosfera Graikijoje yra kitokia ir turi ją pats išbandyti, kad pajaustum, kaip viskas yra iš tikrųjų“, – dėstė A.Vezenkovas.

Visa A.Vezenkovo spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.