EUROLYGA 2023

J. Mačiulis sureagavo į jam mestus kaltinimus fiziniu ir psichologiniu smurtu

Jonas Mačiulis pakomentavo apie skandalą Kėdainiuose, kuomet sulaukė Kėdainių sporto centro trenerio Gedimino Butkaus kaltinimų fiziniu ir psichologiniu smurtu. Anot buvusio krepšininko, įvyko darbinis pokalbis.

 Jonas Mačiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Jonas Mačiulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2023, 7:40 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 8:10 AM

Lrytas.lt primena, kad savaitgalį G.Butkus išplatino viešą pareiškimą, kur apkaltino J.Mačiulį naudojus prieš jį fizinį ir psichologinį smurtą. Anot G.Butkaus, J.Mačiulis ėmė reikalauti 5 tūkst. eurų, kai „Nevėžiui“ priklausantis žaidėjas Matas Razbadauskas, savaitgalį žaisdamas RKL komandos (Kėdainių sporto centras) draugiškose rungtynėse, patyrė sunkią traumą, dėl kurios greičiausiai praleis sezoną.

Portalui basketnews.lt kalbėjęs „Nevėžio“ direktorius pateikė savo konflikto versiją.

„Konfliktas įvyko dėl to, kad (situacija rutuliojosi) žodis po žodžio, žodis po žodžio: kas mokės atlyginimą? Kas mokės už operacijas? Kas mokės už viską? Jo žodžiai buvo, kad jie nieko neprisiima, mūsų čia yra kaltė, kad mes nuvarėme žaidėją, kad mes jo neparuošėme. Iš viso tose rungtynėse traumas gavo 3 žaidėjai. Po to kalbėjau ir su žaidėju, ir su kitais žaidėjais: vienam plyšo raumuo, kitas pasitempė kirkšnį, Razbadauskas nusiplėšė raiščius. Dėl ko? Todėl, pasak visų, kad nebuvo daroma jokio apšilimo, atvyko į rungtynes prieš 15 minučių, truputį pabėgiojo ir ėjo žaisti.

Kai tu neprižiūri žaidėjų, nesirūpini jais, tai man ir pakilo ta emocija. Visų pirma, treneris turėtų būti suinteresuotas, kad jo žaidėjai būtų sveiki, jeigu kas, kad kuo greičiau atsigautų. Sako, kad ne, mes nieko nedarysime.

Kalbėjau dar su tais kitais žaidėjais – jie dar šiai dienai nėra ištirti. Gavo traumas, jais niekas nesirūpina. Mes savo žaidėju pasirūpinsime, bet kas kitais žaidėjais pasirūpins? Šis trenerio požiūris man tikrai sukėlė emociją, kur sakiau: apie ką tu šneki, žmogau?

Paprastą pavyzdį daviau Gediminui: jeigu Jonas nusipirko mašiną, Gediminas ateina ir sako duok man pravažiuoti truputį, noriu išbandyti, o tu ją sudaužai. Tai kas kaltas? Aišku, kad mes jokių sutarčių nepasirašome, jeigu draugas draugui skolina mašiną ir jis ją sudaužo. Čia jau yra moralės reikalas ją sutvarkyti sudaužius. Jis man atsakė: „Ne, nelygink žmonių mašinomis, viskas yra kitaip, galėjo čia visko atsitikti.“, – basketnews.lt žurnalistui Lukui Katiliui sakė J.Mačiulis.

Po konflikto G.Butkaus žmona kreipėsi į teisėsaugą.

„Norėčiau pareikšti, kad kaip Kėdainių sporto centro treneris ir Regioninės krepšinio lygos Kėdainių komandos treneris, atsiriboju nuo bet kokių bedradarbiavimų su dabartine Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ organizacija. Gerbiamam Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ krepšinio klubo direktoriui Jonui Mačiuliui neleisiu savęs žeminti mano treniruojamų vaikų tėvelių akivaizdoje, būti išvadintam visokiausiais necenzūriniais žodžiais savo žmonos ir mažamečių vaikų akivaizdoje, vykdyti provokacijas fiziniam smurtui Kėdainių arenos patalpose.

Esu per daug atidavęs ir paaukojęs savo gyvenimo Kėdainių krepšiniui, mylimam mūsų miesto krepšinio klubui, bei per daug myliu savo trenerio darbą, kad ponas Jonas galėtų man nurodinėti mesti darbą, nedirbti su vaikais bei kitaip menkinti mano reputaciją ir asmenybę“, – sekmadienį rašė buvęs krepšininkas G.Butkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.