EUROLYGA 2023

Europos taurės startas lietuviams apkarto: tragiškai sužaistas trečiasis kėlinys „Lietkabelį“ palaidojo Podgoricoje

Europos taurės turnyro senbuvis Panevėžio „Lietkabelis“ maču Juodkalnijoje trečiadienį startavo Europos lygos B grupėje, tačiau akistata su Podgoricos „Budučnost“ klubu baigėsi apmaudžiai nevykusiai: net 14 taškų antrame kėlinyje susikrovę panevėžiečiai trečiame ketvirtyje sužaidė tragišką atkarpą, per 6 minutes pelnė vos 1 tašką ir galiausiai nusileido 65:76 (17:17, 21:14, 12:22, 15:23).

Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“ pradeda kovas Europos taurėje.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 7:42 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 10:42 PM

Tai buvo pirmasis panevėžio ekipos pasirodyma Europos taurėje ir ypač apmaudus pralaimėjimas, nes trečiame kėlinyje mūsiškiai pirmavo 49:35.

Pirmame kėlinyje komandos labiau rengė žvalgytuves ir nė viena ekipa nepabėgo – po dešimties minučių kovos rezultatas buvo lygus 17:17.

Antrame ketvirtyje panevėžiečiai padidino spaudimą šeimininkams ir likus kovoti 4 min. skirtumas tarp klubų padidėjo iki 32:24, o  daugiausia taškų buvo pelnęs Deividas Sirvydis – 6.

Po dviejų kėlinių mūsiškiai pirmavo šiokiu tokiu skirtumu – buvo atitrūkę 38:31.

Trečiame klėinyje po dviejų Pauliaus Valinsko tritaškių panevėžiečiai buvo susikrovę solidžią 14 taškų persvarą – 49:35, tačiau šeimininkai likus grumtis pusę laiko ketvirtyje sumažino skirtumą iki 45:49. Tad Porgoricos klubas sužaidė sėkmingą atkarpą 10:0. 

Paskutinę kėlinio minutę Juodkalnijos klubas sumažino atsilikimą iki 49:50, o po to ir persvėrė rezultatą 52:50. Per 6 kėlinio minutes „Lietkabelis“ pelnė vos 1 tašką,

Prieš lemiamą kėlinį „Budučnost“ pirmavo 53:50.

Ketvirtojo kėlinio 4 min. šeimininkai pirmavo 60:55, o Panevėžio klubas niekaip negalėjo perimti iniciatyvos.

Likus kovoti 2 min. Podgoricos atstovai atitrūko 72:61 ir mačo baigtis tapo aiški.

„Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 16, Gediminas Orelikas 14 (2/8 trit.), Deividas Sirvydis 8 (1/9 trit.), Paulius Valinskas, Nikola Popovičius ir Vytenis Lipkevičius po 6.

„Budučnost“: Jacorey Williamsas ir McKinley Wrightas po 13, Vladimiras Mihailovičius 12, Yoanas Makoundou 10 (5/5 dvit.).

LKL trečiosios vietos laimėtojas „Lietkabelis“ sezoną pradėjo LKL čempionate ir prieš išvykdamas į Podgoricą lygoje sužaidė tris mačus ir du kartus laimėjo. Jis įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ 95:92 ir Kėdainių „Nevėžį“ 100:79, tačiau nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ 81:91.

Tuo tarpu Podgoricos „Budučnost praėjusį sezoną Juodkalnijos lygos finale nugalėjo Podgoricos „Studentski Centar“ 3:0. Juodkalnijos taurės finale nugalėjo „Podgorica“ 76:67.

Adrijos lygos reguliariajame sezone ekipa užėmė 3 vietą (18–8), ketvirtfinalyje nugalėjo Belgrado „Mega“ 2:0, pusfinalyje pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ 0:2.

Europos taurės grupėje užėmė 6 vietą (9–9), aštuntfinalyje pralaimėjo Ulmo „ratiopharm“ 83:92.

„Budučnost“ vadovai nusivylė praėjusio sezono rezultatais ir vasarą pakeitė beveik visus žaidėjus.

Vis dėlto svarbiausia detalė nepasikeitė – Podgoricos komandos braižą formuos amerikiečiai. Ko gero, svarbiausi pirkiniai – praėjusį sezoną NBA lygoje kojas apšilęs McKinley Wrightas (25, 180) ir Eurolygoje žaidęs Brandonas Paulas (32, 193). Iš viso „Budučnost“ paraiškoje yra net septyni JAV krepšininkai.

Naujojoje „Budučnost“ versijoje svarbus vaidmuo skiriamas ir vienam iš Juodkalnijos rinktinės lyderių Vladimirui Mihailovičiui, kuris į sostinę grįžo iš Baro „Mornar“.

Pasikeitė ir Podgoricos komandos treneris. Vadovauti Juodkalnijos krepšinio lyderiams paskirtas Petaras Mijovičius, kuris prieš kelis sezonus jau buvo ir „Budučnost“ trenerio padėjėjas, ir jaunimo komandos treneris, ir pagrindinės komandos vyriausias treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.