EUROLYGA 2023

Lietuva ir Suomija oficialiai pateikė paraišką drauge organizuoti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatą

Trečiadienį Lietuvos ir Suomijos krepšinio federacijų vadovai specialioje spaudos konferencijoje pristatė bendrą abiejų šalių paraišką 2027 metais surengti Europos moterų krepšinio čempionatą. Planuojama, jog grupių varžybos vyktų Klaipėdoje ir Espe (Suomija), o atkrintamosios ir pirmenybių finalai – Vilniuje.

Lietuvos merginų devyniolikmečių rinktinės lyderė Justė Jocytė.<br>FIBA nuotr.
Lietuvos merginų devyniolikmečių rinktinės lyderė Justė Jocytė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltu.basketball

Oct 5, 2023, 8:23 AM

„Krepšinyje turime gražią santykių su Suomija istoriją, vykdėme daug bendrų projektų įvairiose amžiaus grupėse. Savo ruožtu, esame visiškai pasiruošę surengti šį čempionatą, nuo 2011-ųjų turime didelę patirtį, taip pat visą infrastruktūrą, viešbučius, gerą logistiką, – spaudos konferencijoje sakė LKF prezidentas Vydas Gedvilas ir palinkėjo, kad tiek Suomijos, tiek Lietuvos rinktinės patektų į 2028 metų olimpines žaidynes.

„Didžiulė garbė dirbti su draugais iš Lietuvos. Žinome, koks stiprus čia krepšinis ir kokia turtinga krepšinio istorija, – kalbėjo Suomijos krepšinio federacijos prezidentas Elo Timo. – Mūsų tikslas – kad krepšinis būtų viena populiariausių sporto šakų Suomijoje ir šio tikslo nuosekliai siekiame. Suomijos vyrų krepšinio komanda pastaraisiais metais mums suteikia daug gerų emocijų. Tad dabar esame pasiruošę žengti kitą žingsnį ir labiau skatinti moterų krepšinį.“

Bendradarbiavimu su Lietuva džiaugėsi ir Suomijos krepšinio federacijos sporto direktorius Henrikas Dettmannas: „Kai pradėjome šią programą, Suomija FIBA vyrų reitinge užėmė 85-ą vietą, o dabar yra 20-a. Visą šį laiką lietuviai buvo mūsų didieji broliai, iš kurių mokėmės. Dabar tikimės, kad pabūsite ir didžiosiomis sesėmis, parodysite kelią ir padėsite panašiai pakilti.“

Skaičiuojama, kad renginio organizavimui Lietuvoje reikės apie 3,7 mln. eurų. Pasak LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, daugiau nei pusę šios sumos turėtų padengti Vilniaus (1,3 mln. eurų) ir Klaipėdos (800 tūkst. eurų) savivaldybės, 1,3 mln. eurų skirtų Nacionalinė sporto agentūra, o likusią biudžeto dalį būtų tikimasi surinkti iš komercinių pajamų: bilietų, reklamos bei paramos.

„Mūsų tandemas su suomiais yra labai stiprus. Mes norime ne šiaip suorganizuoti turnyrą, bet planuojame didelį renginį, turėsiantį įtakos viso moterų krepšinio plėtrai, ir tai padarė įspūdį „FIBA Europe“ vadovams. Manau, kad tai bus pelninga investicija, ypač galvojant apie merginų krepšinio vystymą Lietuvoje“, – pažymėjo M.Balčiūnas.

Sprendimo dėl teisės organizuoti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatą tikimasi sulaukti iki šių metų pabaigos. Dalintis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.