EUROLYGA 2023

D. Zavacko išvykimo G. Žibėnas nesureikšmino: „Nepakeičiamų nėra“

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius po Žibėnas po pergalės įvertino sporto direktoriaus Donato Zavacko perbėgimą į varžovų stovyklą teigdamas, jog nepakeičiamų nėra.

Giedrius Žibėnas.<br>R. Vilkelio nuotr.
Giedrius Žibėnas.<br>R. Vilkelio nuotr.
 Vilniečių plakatas D.Zavackui<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Vilniečių plakatas D.Zavackui<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 9:06 PM

Šeštadienį „Rytas“ namuose 91:78 nugalėjo Šiaulių „Šiaulius“ ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iškovojo ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų.

Rungtynių pradžia Lietuvos vicečempionams nebuvo lengva. Antrajame kėlinyje G.Žibėno auklėtinai net kelis kartus turėjo 13 taškų deficitą, tačiau sugebėjo iš jo išsikapstyti.

„Netoleruotina, kai ruošiamės kelis veiksmus dieną prieš, kur varžovai yra stiprūs ir ten prasileidžiame pirmus taškus. Šiandien prametėme viską ką galėjome. Norėjome įeiti ir rungtynes ir per penkias minutes sudaužyti varžovą. Taip LKL nebūna ir taip niekada nebus, nepaisant to, kas prieš ką žaidžia.

Šiandien buvome labai nekantrūs, energija liejosi per kraštus, turbūt matėsi tiek arenoje, tiek ant aikštelės. Smagu, kad pagaliau atėjo tos rungtynės, kurias perlaužėme per gynybą. Turiu išskirti Javiną, turiu išskirti R.J. ir turiu išskirti Margo, kurie darė tikrai gerą darbą gynyboje ir rodė pavyzdį komandos draugams“, – kalbėjo treneris.

Visgi didžiausia rungtynių istorija tapo buvusio Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriaus Donato Zavacko perėjimo į Vilniaus „Wolves“ klubą.

Vilniečių sirgaliai iškėlė plakatą, kuriame rodomas vidurinis pirštas ir prirašyta „Donatai, tik rodome, jog būsime pirmi“.

Dar būdamas Vilniaus „Lietuvos Ryto“ krepšininkas D.Zavackas po vienų rungtynių parodė vidurinį pirštą Kauno „Žalgirio“ gerbėjams, o tokį savo veiksmą komentavo sakydamas „Tik parodžiau, jog būsime pirmi“.

Paklaustas ar D.Zavacko išvykimas yra didelė netektis „Rytui“, G.Žibėnas teigė taip nemanantis ir jog tik laikas parodys, kas bus ateityje.

Visgi strategas teigė, jog sporto direktoriaus išvykimas buvo netikėtas, tačiau pridėjo, jog nepakeičiamų nėra.

„Netikėta, nėra ko slėpti. Tačiau čia yra žmogaus pasirinkimas, darbo pasiūlymas. Kas aš toks, kad tai komentuočiau? Mūsų darbas nestoja, viskas juda toliau. Mums, kaip bebūtų, reikia rungtynes laimėti, kas bebūtų naujas. Komandoje, organizacijoje nieko nėra svarbiau ir viršesnio už pačią organizaciją ir už mūsų klubo atstovaujamas spalvas. Nėra nepakeičiamų“, – komentavo G.Žibėnas.

Strategas teigia kalbėjęs su D.Zavacku apie jo išėjimą.

„Teko kažkiek kalbėti. Aš iš jo daug gavęs gero. Visada buvo ir bus abipusė pagarba. Tai yra žmogiškas pasirinkimas. Aš tokių komentuoti negaliu, jis pats pasirinko. Jis man labai padėjo, kažkada buvo su juo daug diskusijų, ginčų, bet viskas buvo dėl komandos ir jis atidirbo sąžiningai iki paskutinės dienos“, – kalbėjo G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.