EUROLYGA 2023

Pergale prieš „Aris“ ir panevėžiečių jaunimu pasidžiaugęs G. Orelikas: „Kiekvienais metais jums įspiriu į užpakalį“

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (1/1) antradienį namuose 84:74 iškovojo pirmąją pergalę Europos taurės varžybose, kuomet įveikė Salonikų „Aris“ krepšininkus. Po sėkmingo šio sezono debiuto Europoje namuose komandos vedlys Gediminas Orelikas džiaugėsi pasiekta pergale, reflektavo į asmeninį sezono startą ir kartu tikėjo Panevėžyje tobulėjančiu jaunimu.

 Gediminas Orelikas<br> kklietkabelis.lt nuotr.
 Gediminas Orelikas<br> kklietkabelis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 7:59 AM

„Džiugu, kad laimėjome ir iškovojome pirmąją pergalę namuose. Aišku, turbūt visi tikėjosi, kad namuose turime pasiimti pergalę prieš „Aris“. Jie vis tiek yra nebloga komanda. Džiugu, kad iškovojome pirmąją pergalę namuose. Dabar ir ta emocija geresnė, to supratimo yra kažkiek daugiau. Dar daug darbo iki to, ko mes ir treneriai norime, bet pergalės suartina vienas kitą. Tikėkimės, kad tų pergalių bus ir viskas bus gerai“, – po mačo aiškino G.Orelikas.

„7bet-Lietkabelio“ ekipoje šiame sezone įvyko ypač daug pokyčių tiek trenerių štabe, tiek žaidėjų korpuse. Nenadas Čanakas išvyko į Turkiją, Laimonas Eglinskas pasuko į „Gargždus“, o praėjusio sezono lyderiai Jamelas Morrisas ir Kristianas Kullamae išvyko į atitinkamai Italiją ir Ispaniją. Taip pat išvyko ir Panevėžyje augęs jaunimo duetas Mantas Rubštavičius ir Paulius Murauskas.

Tokie gausūs pokyčiai komandoje G.Orelikui prideda papildomo džiaugsmo, kuomet buvo pasiekta pirmoji pergalė Europoje.

„Viskas yra smagu, viskas susideda, viskas nauja. Žaidėme Lietuvos krepšinio lygoje prieš Kėdainius, Pasvalį, Gargždus... Europos taurė yra Europos taurė. Aišku, dabar artėjančios rungtynės – „Wolves“, „Rytas“ ir „Žalgiris“. Bus įdomu.

Viskas kitaip. Patys žinote, kad kiekvienas treneris turi savo filosofiją. Viską pradėjome nuo nulio“, – apibūdino jausmus po pirmosios pergalės Europoje su naujai surinkta komanda puolėjas.

Panevėžiečiai pirmuosius tris mačo kėlinius bangavo. Roberto Štelmaherio auklėtiniai išsiverždavo į priekį ir ne kartą susikraudavo pranašumą, kuris buvo arti dviženklio, tačiau „Aris“ vis sugrįždavo ir priartėdavo prie aikštelės šeimininkų.

Visgi ketvirtajame kėlinyje varžovų sugrįžimas nepasikartojo ir panevėžiečiai sėkmingai susikūrė dviženklį pranašumą, kuris galop išliko iki pat mačo pabaigos.

„Pas mus komandoje yra daug žmonių, kurie neturi didelės patirties Europos taurėje, kas lemia mažesnį žaidimo skaitymą, mokymosi etapas, – apie bangavimą mačo metu kalbėjo G.Orelikas. – Pats Deividas (Sirvydis) ilgai nebuvęs Lietuvoje ir Europos taurėje, Donatas (Sabeckis) irgi nežaidęs, o graikai ir serbai spaudžia, daužosi. Galbūt dėl to bangavome. Reikia tokius dalykus praeiti, nes kitaip nieko nebus.“

Asmeniškai G.Orelikui – šio sezono startas yra įspūdingas.

Puolėjas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) per ketverias rungtynes renka po 16,5 taško (47,1 proc. dvit., 48,1 proc. trit., 73,3 proc. baud.), atkovoja po 5,8 atšokusio kamuolio, atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 19,5 naudingumo balo vidurkį.

Europos taurėje – skaičiai itin panašūs. Per dvejas rungtynes europiniame fronte šiaulietis įmeta po 16,5 taško (100 proc. dvit., 40 proc. trit., 87,5 proc. baud.), sugriebia po 7 atkovotus kamuolius, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir sukaupia net po 23 naudingumo balus.

Kas prieš šio sezono startą pasikeitė G.Orelikui?

„Nieko, viskas tas pats (šypsosi). Mane kiekvienais metais nurašot (žurnalistai – red.), o aš kiekvienais metais jums įspiriu į užpakalį ir parodau, kad taip nėra. Man smagiau taip“, – atsakė G.Orelikas.

Nepaisant to, kad komandoje įvyko daug pokyčių, „7bet-Lietkabelis“ ir toliau išlaiko tą pačią komplektacijos liniją, kur komandoje yra bent keli jauni ir perspektyvūs žaidėjai, tarp kurių šiemet yra Liutauras Lelevičius, Deividas Sirvydis ir Nikas Stuknys. Jais pasidžiaugė ir pats Panevėžio klubo veteranas.

„Jie yra geri vaikiai. Kol klauso, tol gerai. Jei neklausys, gaus diržo (šypsosi). Jie klausosi, stengiasi. Aišku, reikės dar Deividą (Sirvydį) paauklėti, nes truputį atsikalbinėti pradėjo. Ane, Deivi? (G.Orelikas šaukia D.Sirvydžiui, kuris atsakė, kad jau atsiprašė šiauliečio). Jie dirba, stengiasi. Taip ir toliau“, – pasakojo G.Orelikas.

Visgi kol kas G.Orelikas didesnės nuomonės apie komandos jaunimą nesusidarė, tačiau tikino, kad jiems – viskas prieš akis.

„Manau, kad kol kas sunku susidaryti nuomonę. Jeigu dirbs taip, kaip dirba, stengsis taip, kaip stengiasi, rodys didelį norą, nebūtinai, kad jie šį sezoną kažką pasieks. Jiems yra po 20 metų. Viskas prieš akis. Duok Dieve, kad jie nesustotų ir dirbtų toliau“, – aiškino „7bet-Lietkabelio“ puolėjas.

Po Eurolygos rungtynių Bolonijoje Kazys Maksvytis pasakojo, kad „Žalgiris“ kol kas važiuoja su praėjusio sezono bagažu. Visgi, anot G.Oreliko, Panevėžyje nėra tas pats.

„Čia ne dėl to (laimėjome – red.). Galbūt tiesiog buvo tokios rungtynės, mes (vyresni žaidėjai – red.) esame kažkiek ramesni. Žinote, ir aš buvau jaunas. Norėdavai taškų, norėdavai, kad prie tavęs kažkas prieitų ir pakalbintų. Gal ir pas juos tas pasąmonėje yra. Ypač, kai Deiviui (Sirvydžio) keliami dideli lūkesčiai. Kaip jis ir pats sakė – visa medija ir visa kita. Jam dar sunkiau. (Liutaurui) Lelevičiui irgi – „Žalgiris“ paskolino... yra daug niuansų, bet viską padarysime, ištaisysime ir jie viską susidės į galvas bei supras, kad viskas bus gerai“, – optimistiškai žvelgė G.Orelikas.

Prieš šį sezoną Europos taurėje buvo pristatytas naujas atkrintamųjų formatas.

Šiemet į atkrintamąsias pateks vos šešios komandos, tačiau G.Oreliko, tai nekeičia fakto, kad „7bet-Lietkabelio“ tikslas – atkrintamosios.

„Manau, kad su visais reikės kovoti. Nebus taip, kad bus lengvų rungtynių. Galbūt mes kažkam būsime palankūs varžovai ir jie galvos, kad su mumis bus lengvos rungtynės. Manau, kad eisime į visas rungtynes laimėti, kovoti ir bandyti patekti į tą šešetą. Manau, kad įlipti tarp šešių geriausių yra visų mūsų pirminis tikslas, o paskiau – kaip duos Dievas, taip duos“, – baigė G.Orelikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje