EUROLYGA 2023

T. Delininkaitis papasakojo, kaip į Jurbarką priviliojo M. Lukauskį

Pirmosios „7bet-NKL“ čempionato savaitės MVP laurai atiteko lygos debiutantės „Jurbarko-Kario“ veteranui Tomui Delininkaičiui. 41-erių atakuojantis gynėjas praėjusią savaitę per dvejas rungtynes užfiksavo 21 taško, 3,5 atkovoto kamuolio, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 24,5 naudingumo balo statistiką. „Jurbarko-Kario“ marškinėlius vilkintis krepšininkas vedė komandą į dvi pergales sezono starte. 

 Tomas Delininkaitis<br> BC Jurbarkas Karys nuotr.
 Tomas Delininkaitis<br> BC Jurbarkas Karys nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

NKL.lt informacija

Oct 11, 2023, 9:20 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 9:21 PM

„Jei atvirai, niekada tokių dalykų nesureikšminau, nes asmeninių laimėjimų karjeroje ir nesiekiau, kadangi man svarbiausi visada buvo ir yra komandiniai rezultatai bei pergalės, – dėstė veteranas. – Aišku, kažkiek pamalonina tie savaitės ar mėnesio apdovanojimai – tai smagu, tačiau žaidžiu krepšinį tikrai ne dėl jų. 

Mums, kaip lygos debiutantams, smagu laimėti du mačus iš dviejų, nuotaikos geros, todėl norėtųsi tą lygį išlaikyti ir toliau. Puikiai suprantu, kad kuo toliau, tuo bus sunkiau. O man šis projektas su „Jurbarko-Kario“ komanda yra asmeniškai įdomus, kadangi į ką pasižiūrėti „7bet-NKL“ čempionate tikrai bus.“ 

Pirmose sezono rungtynėse su Kauno r. „Atletu“ 190 cm ūgio žaidėjas per 29 minutes pelnė 17 taškų (4/6 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų. 

Mače su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaserviu“ T.Delininkaitis per 28 minutes pelnė 25 įmetė (4/7 dvit., 4/5 trit., 5/6 baud.), sugriebė 2 atkovotus kamuolius, išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas bei surinko 29 naudingumo balus. 

„Atvirai kalbant apie Jurbarko komandą, nemeluosiu, praeitą sezoną važiuodamas čia tikėjausi, kad bus blogai, kadangi tai Regionų krepšinio lygos ekipa, nežinojau, ar viskas gerai yra su organizacija. Keliavau su tokiu jauduliu ir atvažiavęs pamačiau, kaip ši RKL dar žaidusi komanda tvarkosi, kaip viską planuoja ir likau tiesiog šokiruotas, nes to nesitikėjau, – atviravo krepšininkas. – Esu žaidęs ne vienoje LKL ekipoje, tad galiu pasakyti, jog kai kurie klubai net turėdami daugiau žmonių administracijoje nedirba taip, kaip Jurbarko klubas. Žmonės žino, ką daro, eina teisinga linkme, o visa kita priklausys nuo finansų – kiek jų bus, tiek atsispindės ir tikrasis komandos pajėgumas.

Žvelgiant į žaidėjus, norėtųsi jų galbūt šiek tiek daugiau, nes nežinau, kiek čia tie seneliai ištemps, nors ir turi to parako savyje (juokiasi). Kol kas jaučiamės gerai, tačiau puikiai suprantame, kad sezonas yra ilgas ir man pačiam sunku tikėtis, jog aš išlaikysiu tokį lygį visą sezoną. Metai vis tiek daro savo – nebėra to greičio, atsistatymai yra ilgesni ir panašiai.“

Prie „Jurbarko-Kario“ prisijungęs Mindaugas Lukauskis savo komandos draugą išskyrė kaip vieną iš tų, padėjusių jam apsispręsti atvykti būtent į šį, 10 tūkstančių gyventojų, turintį miestą. Tačiau, anot T.Delininkaičio, jo indėlis įkalbinant draugą žaisti Jurbarko komandoje nebuvo labai didelis. 

„Vasarą susitikome su Mindaugu ir jis užsiminė, jog sutarties su „Wolves“ greičiausiai nebepratęs, tad pasakiau jam, kad jeigu neturės kitų pasiūlymų, gali pabandyti jungtis prie Jurbarko ekipos, – prisimena krepšininkas. – Užsiminiau apie tai ir treneriui, jis nebuvo prieš bei manė, kad Mindaugo atėjimas būtų naudingas komandai. Tai toks mano pirštelio įkišimas ir tebuvo, toliau jau nebesikišau ir visas detales su klubu Mindaugas jau derino pats.

Nuo pat „Lietuvos ryto“ laikų esame geri draugai – bendrauja ir mūsų šeimos, ir vaikai, ir patys susiskambiname, tad iš tos pusės yra labai smagu. Jeigu man būtų kažkas pasakęs, kad tiek pradėjus su Mindaugu karjerą Europoje, nes Klaipėdoje buvo daugiau žaidimas LKL, o sostinėje kartu pradėjome rungtyniauti Europos taurėje, tiek ateityje vėl būsiu su juo komandžiokai – tikrai nebūčiau patikėjęs.

Matote, kaip gyvenime kartais viskas susiklosto ir nors tas mūsų amžius skiriasi per keletą skaičių, bet ketvirtukai priekyje vienodi, tad iš tos pusės yra žiauriai smagu, kad tokiuose metuose dar galime pajudėti ir tą daryti kartu.“ 

T.Delininkaitis yra antrasis lietuvis, iškovojęs čempionų titulą tiek LKL, tiek NKL, tiek ir RKL pirmenybėse. Snaiperis teigia, kad jam smagu ir vėl rungtyniauti „7bet-NKL“ čempionate.

„Smagu grįžti į „7bet-NKL“ čempionatą ir apskritai dar žaisti krepšinį, – kalbėjo veteranas. – Kol dar kūnas leidžia, nėra didelių skausmų, tol bandai maksimaliai judėti. O krepšinis visur žaidžiamas vienodai tik labiausiai skiriasi krepšininkų meistriškumas. Žinoma, LKL yra stipriausia lyga mūsų šalyje, o „7bet-NKL“ – antra pagal pajėgumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.