EUROLYGA 2023

Už R. Štelmaherį mūru stojęs D. Sirvydis gyrė komandos veteranus ir akcentavo pergalės prieš „Aris“ svarbą

Panevėžiečiai sėkmingai pradėjo Europos taurės dvikovas namuose. „Kalnapilio“ arenoje 84:74 antradienio vakarą buvo įveiktas Salonikų „Aris“, o po mačo vienas iš komandos vedlių Deividas Sirvydis stojo mūru už Robertą Štelmaherį, pasidžiaugė komandoje esančiais veteranais ir palygino dabartinės Europos taurės lygį su tuo, koks jis buvo, kuomet D.Sirvydis žaidė Vilniaus „Ryte“.

Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>LKL nuotr.
Deividas Sirvydis<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 9:20 AM

„Pirmiausiai – norisi pasidžiaugti pergale ir padėkoti visiems sirgaliams, kurie atėjo ir palaikė. Džiaugiamės dėl pergalės. Buvo ir geresnių, ir blogesnių momentų. Iš blogesnių epizodų pasimokome ir važiuojame į priekį. Matėme, kad rungtynių pabaigoje pritrūko šalto proto ir daugiau patirties. Ir iš mano pusės buvo nesusikalbėjimo gynyboje, bet gyveni, žaidi ir mokaisi“, – po mačo kalbėjo D.Sirvydis.

Sezoną Europoje „7bet-Lietkabelis“ pradėjo 65:76 pralaimėjimu išvykoje prieš Podgoricos „Budočnost“, tačiau antrajame ture pasiekė pergalę, kuri Aukštaitijos klubui – ypač aukštos reikšmės.

„Tai – labai svarbi pergalė, – aiškino gynėjas. – Ypač po praėjusių Europos taurės rungtynių. Svarbu ir tai, kad laimėjome ir namuose. Namuose negalime paleisti nė vienos pergalės. Ši pergalė bus labai geras impulsas ateičiai.“

Didžiąją mačo dalį panevėžiečiai bangavo, tačiau ketvirtajame kėlinyje su bangavimu R.Štelmaherio auklėtiniai susitvarkė ir sutvarkė visus formalumus, norint iškovoti pirmąją pergalę Europoje.

„Sakyčiau, kad agresyvumas. Jie labai greitai nuėjo į bonuso (kai komanda turi keturias ir daugiau komandinių pražangų – red.) situacijas ir tokius momentus mes labai gerai išnaudodavome. Kai jie žaidžia agresyviai, mes negalime bėgti į krūmus ir turime varžovams duoti agresyvumą atgal. Tas tikrai pasiteisino. Metėme daug baudos metimų, kurių dar nemažai nepataikėme“, – pergalės akcentus dėliojo D.Sirvydis.

D.Sirvydžiui sezono pradžia buvo banguota. Lietuvis iki mačo su „Aris“ dviženklį taškų skaičių buvo surinkęs vos vieną kartą, o trejų Lietuvos krepšinio lygos rungtynių atkarpoje buvo pataikęs vos 1 iš 21 tritaškio. (4,76 proc.).

Visgi „7bet-Lietkabelio“ gynėjas šiame mače įmetė 21 tašką (4/5 dvit., 2/7 trit., 7/10 baud.) ir buvo rezultatyviausias žaidėjas komandoje. Krepšininko agresyvumas pasimatė trečiajame kėlinyje, kur lietuvis į trečiojo kėlinio startą įėjo kur kas agresyvesnis ir ieškantis taškų.

„Ką reiškia banguotas startas? Grįžus po rinktinės iškart atėjau į Panevėžio komandą, mano lūkesčiai buvo dideli, tad norisi kuo geriau sužaisti. Nėra taip lengva. Rinktinėje neturėjau tokios rolės, kokią turiu čia, kur esu su kamuoliu. Rungtynės po rungtynių bei treniruotė po treniruotės ir vaizdas gerėja.

Trečiajame kėlinyje atėjo tas natūralumas, kažkiek perskaitai žaidimą. Jie agresyviai gynėsi ir agresyviai bėgo į close‘out situacijas. Automatiškai po poros kėlinių supranti, kaip varžovai žaidžia. Po agresyvių close‘outų lengva juos atakuoti, nes varžovai žino, kad aš mesiu. Reikia kažkaip pergudrauti kitus“, – aiškino „7bet-Lietkabelio“ talentas.

Lietuvis jau pats minėjo, kad jis pats turi didelius lūkesčius Panevėžyje, o visuomenėje – analogiška situacija. Kaip jam sekasi su tuo tvarkytis?

„Nelabai kreipiu į tai dėmesio. Šitą esu jau praėjęs. Tai yra sena tema. Man padėjo tai, kad buvau rinktinėje. Žmonės pamatė, kad nesu toks pats, koks buvau prieš penkerius metus, ką jie turėjo vertinti. Žmonės pamatė mane iš arčiau. Aš asmeniškai esu maksimalistas. Kiekviena klaidėle, pramestas metimas... nežinau, ar kerta per galvą, bet visada norisi mesti“, – sakė D.Sirvydis.

Panevėžio komandos rūbinėje ir kartu aikštelėje ir toliau žaidžia nepamainomi veteranai Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas ir Gabrielius Maldūnas. Pasak D.Sirvydžio, jis jau jaučia jų įtaką jam.

„Visi trys padėjo. Kai tik aš atėjau į komandą, kurioje šiemet yra daug naujokų, mes, naujokai, būdavome tylesni tiek per treniruotes, tiek per rungtynes, bet kuo toliau, tuo labiau vienas kitą pajauti. Pasakai kažką gero, blogo – nesvarbu. Kad ir kažkas pasako kažką blogo, bet su gera intenciją, norėdamas, kad pakeistum dalykus į gerąją pusę. Trys mūsų komandos veteranai (V.Lipkevičius, G.Orelikas, G.Maldūnas) man padėjo ir su savo patarimais. Labai malonu, kad tokius žmones turime komandoje“, – džiaugėsi D.Sirvydis.

D.Sirvydis ir visa komanda po truputį perpranta vienas kitą, tačiau kokį įspūdį Lietuvos rinktinės krepšininkui palieka Aukštaitijos ekipos vyriausiasis treneris R.Štelmacheris?

„Kuo toliau, tuo labiau vienas kitą suprantame. Pradžioje ne tik mums, žaidėjams, atėjus į naują komandą, yra sunku, bet ir taip pat ir jam. Jam buvo uždėtas lygis, kurį jus turi pasiekti, bet į tą mums nereikia kreipti dėmesį. Galbūt ne viskas mums pavyksta iš pirmo karto, bet, kaip matėte rungtynėse, bandome ir bandome, o galiausiai viskas pavyksta“, – dėstė D.Sirvydis.

Visgi, ar ne per daug kritikos iš visuomenės gavo R.Štelmaheris, kuomet paaiškėjo, kad jis dirbs „7bet-Lietkabelyje“?

„Be abejo, kad per daug. Anksčiau, kai jis dar nebuvo atvažiavęs į komandą, visi aplinkui kalbėjo, kad „Kas ir kaip čia bus?“. Dar pats nesu susidūręs su tuo, kad reikia ginti treneri... kas ten žino – vienoje komandoje buvo taip, dabar galbūt bus kitaip. Kol kas viskas yra neblogai, įsivažiuojame“, – stojo mūru už savo trenerį D.Sirvydis.

Pastarąjį kartą Europos taurėje D.Sirvydis žaidė 2019–2020 m. sezone, kuomet vilkėjo Vilniaus „Ryto“ marškinėlius. Visgi krepšininkas nemano, kad komandų lygis yra ypač skirtingas, o kartu išskyrė tai, kas pasikeitė ir jo žaidime.

„Lygį vertinti sunku, bet manau, kad jis nėra pakitęs labai daug – stiprios komandos, stiprūs žaidėjai. Iš mano pusės – daug patirties. Taip pat visada tema buvo mano kūnas, tad, manau, kad sutvirtėjau, o tas duoda naudos ir pranašumą tiek gynyboje, tiek puolime“, – pasakojo krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.