EUROLYGA 2023

Belgrade – kaip niekada didelės ambicijos: ypatingas vaidmuo R. Giedraičiui ir ko saugotis „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiris“ penktadienį pradeda Eurolygos namų rungtynių sezoną. Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo tvirtovėje priims Belgrado „Crvena zvezda“ klubą. Su portalu lrytas.lt bendravęs Serbijos žurnalistas teigė, kad tokios stiprios sudėties Belgrado ekipa dar niekada istorijoje neturėjo, tad jų ambicijos – pačios didžiausios, o „Žalgiriui“ tikrai nebus lengva.

 Belgrade – kaip niekad didelės ambicijos: ypatingas vaidmuo R. Giedraičiui ir ko saugotis „Žalgiriui“.<br> Lrytas.lt montažas.
 Belgrade – kaip niekad didelės ambicijos: ypatingas vaidmuo R. Giedraičiui ir ko saugotis „Žalgiriui“.<br> Lrytas.lt montažas.
 Rokas Giedraitis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Rokas Giedraitis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Shabazzas Napieras.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Shabazzas Napieras.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 D. Ivanovičius.<br> Lrytas.lt nuotr.
 D. Ivanovičius.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 7:14 PM, atnaujinta Oct 12, 2023, 7:50 PM

Tiek „Žalgiris“, tiek „Crvena zvezda“ 2023–2024 m. Eurolygos sezoną pradėjo pergalėmis. Kauniečiai išvykoje 82:79 nugalėjo Bolonijos „Virtus“ klubą, o štai „Crvena zvezda“ namuose 94:73 nepasigailėjo Vilerbano ASVEL komandos.

„Kol kas sunku vertinti Belgrado klubo galimybes iš vienų rungtynių prieš ASVEL, – portalui lrytas.lt kalbėjo „Sportklub“ žurnalistas Nikola Novakovičius. – Visgi akivaizdu, kad komanda kovos dėl vietos „Top 8“ etape. Šio sezono ekipa yra gili, turi metikų, kovotojų dėl kamuolių ir gerų perimetro gynėjų. Vasarą treneris Duško Ivanovičius svariai prisidėjo prie komandos formavimo, tad ji atrodo kur kas solidžiau nei praėjusiais metais.“

Šią vasarą į Belgrado klubą atvyko serbas Milošas Teodosičius, amerikietis Shabazzas Napieras, brazilas Yago Dos Santosas, vengras Adamas Hanga, lietuvis Rokas Giedraitis, Slovėnijos pasą turintis Mike'as Tobey ir Ukrainoje gimęs Joelis Bolomboy'us.

Į akis krenta plati gynėjų grandis, kurią sudaro Nemanja Nedovičius ir minėti M.Teodosičius, Sh.Napieras, bei Y.Dos Santosas.

„Akivaizdu, kad pagrindinis iš jų bus Sh.Napieras. N.Nedovičius, ko gero, daugiausiai žais atakuojančio gynėjo pozicijoje, o M.Teodosičius dažnai bus be kamuolio, nors tai jam nėra įprasta. Yago bus antrasis įžaidėjas, kuris kils nuo suolo. Žinoma, daugiausiai klausimų kelia M.Teodosičiaus vaidmuo komandoje“, – teigė žurnalistas N.Novakovičius.

Eurolygos starte 36-erių veteranas aikštėje praleido beveik 15 min., per kurias pelnė 3 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tačiau surinko -1 naudingumo balą.

Gynyboje M.Teodosičius turėjo daug vargo, tad nuo to kentėjo visa ekipa.

Tačiau daug kam įspūdį turėjo palikti puikus Sh.Napiero žaidimas. Legionierius per 20 min. pelnė 21 tašką, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų. Krepšinio ekspertai Sh.Napierą net ėmė vadinti šiuo metu geriausiu Eurolygos gynėju.

Anot žurnalisto iš Serbijos, įžaidėjui šiame sezone labiausiai talkins lietuvis R.Giedraitis, kuris sezono starte taip pat atrodo puikiai.

„Jis bus vienas lyderių. D.Ivanovičius jo labai norėjo, nes pažinojo R.Giedraitį iš Vitorijos „Baskonia“ laikų. Jis turi viską, ko reikia komandai – gali gintis perimetre, bėgti į greitą puolimą ir pataikyti greitus tolimus metimus. Jam bus kuriama daug situacijų, kai aikštėje bus tokie žaidėjai kaip Sh.Napieras, M.Teodosičius ar Yago“, – tikina serbas.

R.Giedraitis į ASVEL krepšį per 27 min. įmetė 17 taškų (4/7 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

Grėsmingą sudėtį subūrę „Crvena zvezda“ vadovai iškėlė komandai tikslą patekti į Eurolygos finalo ketvertą, kuris šį sezoną vyks Berlyne.

Portalas lrytas.lt paklausė N.Novakovičiaus, ar D.Ivanovičius gali jaustis saugus vyr. trenerio kėdėje, jei sezono starte klubui nepavyks rinkti pergalių.

„Manau, kad daug kas priklausys, kokį žaidimą demonstruos klubas, – atsakė serbas. – Faktas, kad šio sezono „Crvena zvezda“ sudėtis yra pati stipriausia per visą istoriją, nepaisant to, nežinau, ar realu, kad D.Ivanovičius būtų atleistas, jei komanda nepasiektų finalo ketverto.“

Praėjusiame sezone abi komandos pasidalijo po pergalę, laimėjusios namų rungtynes.

Rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ klubų penktadienį nuo 19 val. 45 min. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.