EUROLYGA 2023

„Wolves“ gynėjas A. Juškevičius: „Turi būti savo geriausia versija“

Vilniaus „Wolves“ krepšininkai šeštadienį Panevėžyje stos į kovą su vietos „7bet-Lietkabeliu“, vienu iš konkurentų kovoje dėl medalių.

 Adas Juškevičius<br> Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br> Sauliaus Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bcwolves.com

Oct 13, 2023, 8:54 PM

Būsimi sostinės ekipos varžovai sezoną pradėjo laimėję tris sykius ir patyrę vieną nesėkmę „Betsafe-LKL“ čempionate, o Europos taurės turnyre iškovojo vieną pergalę per dvejas žaistas rungtynes.

Savo ruožtu, „Wolves“ šalies pirmenybėse įveikė keturias komandas ir taškų dar neprarado, tuo tarpu debiutas tarptautinėse varžybose praėjusią savaitę nebuvo sėkmingas.

Kalbėdamas apie naujojo sezono pradžią, „Wolves“ komandos gynėjas Adas Juškevičius liko patenkintas komandos startu.

„Įvertinus aplinkybes, manau, startas tikrai neblogas. Lietuvoje viską laimėjome, o Europoje nusileidome stipriam Paryžiaus klubui, kuris pas save perkėlė beveik visą Bonos praėjusio sezono komandą ir jos trenerį. Jie yra gerai susižaidę, puikiai žino trenerio sistemą. Gal mus šiek tiek per stipriai nubaudė, bet tikrai žaidė geriau už mus ir pergalės nusipelnė. Mes jos Paryžiuje nebuvome verti. Vis tik, be šių rungtynių mūsų startas nebuvo blogas, žiūrime į priekį“, – apie sezono pradžią kalbėjo A. Juškevičius.

Rungtynių išvakarėse „Wolves“ krepšininkas pasidalino mintimis apie savo komandos formą, artėjantį mačą Panevėžyje ir konkurenciją gynėjų linijoje.

– Pasiruošimas sezonui nebuvo lengvas dėl užtrukusios komandos komplektacijos ir traumų. Kaip, tavo nuomone, sekasi komandai įgauti formą ir gerinti žaidimą?

– Šiemet turime daug gilesnę rotaciją sudėtyje, todėl smagu, kad visi nauji žaidėjai jau yra prisijungę, taip pat nemaža dalis traumuotų sugrįžo į rikiuotę. Ta forma vis gerėja. Jau galime demonstruoti intensyvų, kietą krepšinį, kokio iš mūsų laukia komandos treneriai. Gili sudėtis jiems leidžia dažniau rotuoti žaidėjus, išlaikyti tempą rungtynėse, o tai leidžia siekti geresnių rezultatų. Manau, kad šiuo metu jau esame pasiekę tikrai neblogą formą. Iki pačios geriausios dar trūksta, bet link to einame.

– Šeštadienį laukia rungtynės su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Ar galima sakyti, kad tai bus geras testas pasitikrinimui, kur šiuo metu yra „Wolves“ komanda?

– Sunku pasakyti, ar tai bus pasitikrinimas, kur esame. Kaip sakiau, dar neturime sugrįžusių visų traumuotų žaidėjų. Bet tai bus tikrai geras testas prieš Europos taurės lygio komandą. Testas, kurį turime įveikti, nes jie yra vieni iš mūsų tiesioginių oponentų kovojant dėl aukščiausių tikslų Lietuvoje. O norint juos pasiekti, turime įveikti ir „Lietkabelį“, ir visas kitas šalies komandas. Kaip seksis, pamatysime šeštadienį.

– Panevėžio komandoje baigėsi Nenado Čanako era. Prie komandos vairo vasarą stojo Robertas Štelmaheris. Kaip pasikeitė komandos žaidimas treniruojant specialistui iš Latvijos?

– Taip, išėjus treneriui Čanakui, baigėsi tas labai sėkmingas Panevėžio komandos etapas. Dabar jie žengia naują žingsnį ir pasirašė sutartį su treneriu, kuris propaguoja kitokį krepšinį. Kol kas dar sunku pasakyti, kiek tas žaidimas pasikeitė. Naujam treneriui reikia laiko savo taisyklių įvedimui, todėl jie dar neturi to solidumo, koks buvo pastaraisiais metais, kai daug metų žaidė kartu. Štelmaheris yra tikrai patyręs treneris. Man ne kartą teko prieš jį žaisti ir jis savo komandas visada gerai sudėliodavo. Tikiu, kad jei Panevėžio komandos vadovai bus kantrūs, etapas su Štelmaheriu jų komandai taip pat gali būti ne mažiau sėkmingas, nei buvo pastaruoju metu.

Ko reikės norint pratęsti pergalių seriją šalies čempionate ir įveikti „7bet-Lietkabelį“?

– Susikaupimo, koncentracijos ir energijos. Kol mūsų komanda dar nėra pilnai susižaidusi, šie dalykai yra patys svarbiausi, juos tikrai galime ir turime pasiūlyti.

– „Wolves“ sudėtyje, palyginti su praėjusiu sezonu, į dvi gynėjų vietas aikštelėje pretenduoja net 6 žaidėjai. Ką komandai duoda tokia konkurencija?

– Visų pirma, tai duoda konkurenciją treniruotėse. Ji leidžia žaidėjams tobulėti. Esant konkurencijai negali sau leisti atsipalaiduoti nei treniruotėse, nei rungtynių metu, nes visi kovojame dėl žaidimo laiko. Tokia didelė rotacija duoda tik gerus dalykus. Visada turi būti susikaupęs, visada pasiruošęs. Turi būti savo geriausia versija, kad gautum kuo daugiau žaidimo minučių ir bet kada galėtum komandai duoti maksimumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.