EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kozirį išskyręs D. Ivanovičius: „Tai – pirmasis signalas“

Kauno „Žalgiris“ (2/0) penktadienio vakarą namuose Belgrado „Crvena zvezda“ (1/1) ekipai išrašė pirmąjį pralaimėjimą šio sezono Eurolygoje. Kauniečiai namuose 79:74 nukovė Duško Ivanovičiaus auklėtinius, o po mačo Serbijos klubo specialistas gyrė Edgarą Ulanovą ir kartu teigė, kad pralaimėjimas prieš „Žalgirį“ – signalas jo komandai, jog ji esamuoju laiku vis dar nėra gera ir turi įrodyti savo gerą žaidimą.

 Duško Ivanovičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Duško Ivanovičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Duško Ivanovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-10-14 07:53

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su pergale. Jie mačą pradėjo ir baigė su didžiuliu intensyvumu. Jie žaidė gerai. Mes pradėjome minkštokai ir baigėme beveik taip, kaip pradėjome rungtynes. Tai yra mūsų problema.

Baudos aikštelėje turėjome problemų prieš Edgarą Ulanovą. Kai mes ėjome į pagalbas, jie labai gerai suko kamuolį. Jie padarė du ar tris tritaškius ir perėmė iniciatyvą“, – pasakojo D.Ivanovičius.

„Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje surengė spurtą 13:0, o bendrai lemiamą ketvirtį laimėjo rezultatu (29:18).

Serbijos gigantų treneris teigė, kad kauniečiai ketvirtajame kėlinuke nieko nepakeitė, o esminiu faktoriumi tapo „Žalgirio“ puolėjas.

„Žalgiris“ nieko nepakeitė – jie žaidė taip pat kaip Bolonijoje. Ketvirtajame kėlinyje jie žaidė su žemesniais vyrukais ir naudojo keitimosi gynybą. Mes turime problemų įvesti kamuolį į baudos aikštelę ir pelnyti lengvus taškus. E.Ulanovas padarė skirtumą šiose rungtynėse“, – aiškino D.Ivanovičius.

Rokas Giedraitis mače prieš „Žalgirį“ aikštelėje praleido net 32 minutes.

Nors lietuviui mačas nebuvo sėkmingas (4 taškai, 2/7 metimai), D.Ivanovičius gyrė savo auklėtinį ir kartu pridėjo, kad visa „Crvena zvezda“ komanda turi pasitempti.

„Sezonas yra ilgas, – apie R.Giedraičio rolę Belgrado klube kalbėjo D.Ivanovičius. – Aš puikiai pažįstu Roką – jis yra tikras profesionalas, kuris žaidžia gerai tiek puolime, tiek gynyboje. Jis ir visa komanda turi patobulėti, kadangi tai (pralaimėjimas „Žalgiriui“ – red.) yra pirmasis signalas. Pirmąsias rungtynes laimėjome lengvai, o šis mačas yra signalas mums, kad esamuoju laiku nesame geri ir turime įrodyti savo gerą žaidimą.

Aš norėjau, kad jis (R.Giedraitis – red.) atvyktų į Serbiją, kadangi aš jį žinau, aš jį mėgstu ir žinau, ką kiekvieną akimirką jis gali duoti komandai.“

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.