EUROLYGA 2023

D. Gudzinevičiūtė sureagavo į naujų sporto šakų pridėjimą prie olimpinių žaidynių

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Generalinė asamblėja Mumbajuje (Indija) vykstančioje Sesijoje į 2028 m. Los Andželo olimpinių žaidynių programą įtraukė penkias naujas sporto šakas: kriketą, beisbolą ir softbolą, lakrosą, skvošą ir bekontaktį amerikietišką futbolą.

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>LTOK nuotr.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas

Oct 16, 2023, 5:04 PM

Beisbolui ir softbolui, lakrosui bei kriketui tai bus sugrįžimas į olimpinę programą, tuo tarpu bekontaktis amerikietiškas futbolas ir skvošas debiutuos olimpinėse žaidynėse.

„Kiekvienų žaidynių organizacinis komitetas gali pasiūlyti į programą įtraukti tam tikras sporto šakas, kurios yra populiarios atitinkamame regione arba gali padėti pasiekti išsikeltus tikslus.

Pavyzdžiui, Paryžiaus žaidynių organizacinis komitetas siekė, kad žaidynės būtų modernios, urbanistinės, patrauklios jaunai auditorijai, todėl į šių žaidynių programą pasiūlė įtraukti breiką, riedlenčių sportą, sportinį laipiojimą ir banglenčių sportą.

Jau anksčiau paaiškėjo, kad pastarąsias tris pamatysime ir Los Andžele, tuo tarpu breikas liko tik Paryžiaus žaidynių programoje“, – kalbėjo Sesijoje dalyvaujanti olimpinė čempionė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Ji – vienintelė IOC narė iš Baltijos šalių. LTOK vadovė IOC nare buvo išrinkta 2018 metais Buenos Airėse vykusioje sesijoje.

IOC Sesijoje taip pat patvirtinta, kad į Los Andželo žaidynių programą bus įtrauktos sunkioji atletika ir šiuolaikinė penkiakovė, kurioje netrukus jojimo rungtis bus pakeista ekstremaliu kliūčių ruožu. Tiesa, sprendimas dėl bokso lieka nepriimtas.

„Sunkioji atletika ir šiuolaikinė penkiakovė – Lietuvai svarbios sporto šakos, todėl džiaugiuosi, kad tarptautinėms federacijoms pavyko atsižvelgti į IOC rekomendacijas ir išsaugoti vietą olimpinėje šeimoje“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Pernai IOC Los Andželo olimpinių žaidynių programoje jau patvirtino 28 sporto šakas: plaukimas, šaudymas iš lanko, lengvoji atletika, krepšinis, badmintonas, baidarių ir kanojų irklavimas, jojimas, fechtavimas, futbolas, golfas, gimnastika, rankinis, žolės riedulys, dziudo, irklavimas, regbis-7, buriavimas, šaudymas, riedlenčių sportas, sportinis laipiojimas, stalo tenisas, tekvondo, tenisas, triatlonas, tinklinis, imtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.