EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kapitonas E. Ulanovas įvertino pralaimėjimą „Real“: „Jie parodė mūsų trūkumus“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė pirmą nesėkmę Eurolygos sezone. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje rezultatu 79:93 (19:25, 24:28, 19:19, 17:21) nusileido Eurolygos čempionei Madrido „Real“ ekipai.

Edgaras Ulanovas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 9:48 AM, atnaujinta Oct 18, 2023, 9:49 AM

Šiose rungtynėse beveik be keitimų žaidė Edgaras Ulanovas. Į Pirėjų išvykus Ignui Brazdeikiui ir gavus traumą Arnui Butkevičiui, treneriui K. Maksvyčiui nieko neliko, kaip aikštėje laikyti ilgai kapitoną, patyrusį žaidėją bei trečiosios pozicijos krepšininką.

„Pirmoje pusėje praleidome ypač daug taškų, „Real“ geru procentu metė tritaškius.

Antroje pusėje išėjome kažkiek geresni, sugrįžome į mačą, sumažinome skirtumą iki penkių taškų, bet šiaip paėmus bendrai, jie daugiau kontroliavo rungtynių tempą, žaidimą ir laimėjo pelnytai.

Jie parodė mūsų šio sezono dabartinio laikotarpio trūkumus“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

– Kas tapo aišku? Kokie trūkumai?

– Žinome, kad „Real“ šiuo metu žaidžia gerai. Ypač gerai jie bėga į greitą puolimą, pasirenka geriau, kas turi mesti, kieno proga geresnė.

Neturėjome galimybių įsivelti į jų taškų lenktynes, nes tai būtų mums pražūtinga. Turėjome branginti kamuolį, bet su tuo nesusitvarkėme. Išryškėjo tos bėdos su klaidomis: nepasakysiu, kiek padarėme jų puldami, bet, turbūt, nemažai.

– Kaip sekėsi gelbėtis žaidžiant be Arno Butkevičiaus?

– Mes realiai tik prieš mačą sužinojome, kad jis nežais. Todėl komandai reikėjo greitai persiorientuoti. Žinome, kad netektis yra didelė, didelis svertas gynyboje, šiandien būtų labai padėjęs, besiginant prieš svarbius varžovų ekipos narius.

Persiorientuoti teko tiek Dovidui Giedraičiui, tiek Tomui Dimšai. Manau, kad Arno netektis nemažai prisidėjo prie mūsų nesėkmės.

– Žaidėte beveik 30 minučių. Sugebėsite atsistatyti kitai dviejų mačų savaitės akistatai?

– Iš fizinės pusės – taip. Reikia kuo geriau pailsėti, nors sunku po rungtynių gerai išsimiegoti. Iš psichologinės pusės – privalu greičiau pamiršti šitas rungtynes ir pradėti galvoti apie ateinančias su Vitorijos „Baskonia“.

Nėra kada liūdėti ar džiaugtis – Eurolyga yra negailestinga, o kiekvienas pergalingas taškas – velniškai svarbus.

– Prakalbote apie tai, kad teko persiorientuoti Dovydui Giedraičiui. Kaip galima vertinti jo žaidimą?

– Dovį galima tik paraginti toliau eiti į priekį ir nebijoti prisiimti atsakomybės ne tik gynyboje, bet ir puolime. Reikia, kad jis nebijotų atsakomybės ir būtų dar pavojingesnis.

Matome, kad tikrai gali gerai sužaisti, džiaugiamės Dovį. Kuo daugiau lygiaverčių žaidėjų turėsime, tuo labiau galėsime nustebinti varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.