EUROLYGA 2023

Naudingai žaidęs ir G. Yabusele jėgą pajautęs D. Giedraitis: „Net nenorėjau matyti, kas vyksta“

Kauno „Žalgiris“ (2/1) patyrė 79:93 pirmąjį pralaimėjimą Eurolygoje prieš Madrido „Real“, o po mačo kauniečių gynėjas Dovydas Giedraitis kalbėjo, kad žalgiriečiai painiojosi naujose gynybos schemose ir kartu pasakojo, kaip jautėsi po susidūrimo su Guerschonu Yabusele, kuriam lietuvis išprovokavo pražangą puolime.

 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 10:40 AM, atnaujinta Oct 18, 2023, 10:41 AM

Ispanijos klubo vijurkas į „Žalgirio“ krepšį įmetė 18 taškų (3/4 dvit., 3/5 trit., 3/4 baud.), atliko net 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 28 naudingumo balus. Anot D.Giedraičio, žalgiriečiams gynyboje prieš argentinietį koją pakišo pakeista gynybos sistema.

„Buvo klaidelių gynyboje. Bandėme naują gynybos sistemą, tad galbūt reikėjo šiek tiek laiko prie jos prisitaikyti. Pradžioje buvo tų klaidų, bet po to viską išsprendėme.

Visąlaik gynyboje žaidėme viena sistema, bet būtent prieš F.Campazzo nusprendėme žaisti kita sistema, nei esame pripratę. Ne taip sustojome, kaip turėjome sustoti, ne ten sustabdėme kamuolį, kur turėjome sustabdyti kamuolį... ir tiesiog Facundo sudraskė mūsų gynyba“, – aiškino D.Giedraitis.

Lietuvis mače prieš „Real“ aikštelėje praleido 21,5 minutės, per kurias pasižymėjo 10 taškų (1/3 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), sugriebė 3 atšokusius kamuolius ir sukaupė 9 naudingumo balus. Žalgiriečių gynėjas šiame mače pakartojo savo rezultatyvumo rekordą, o anot krepšininko, prie to prisidėjo ir netikėtas Arno Butkevičiaus iškritimas iš rikiuotės.

„Arnas iškrito, tad galbūt mintyse turėjau tokį jausmą, kad žaisiu daugiau. Nemaniau, kad eisiu į starto penketą, bet tikėjausi, jog sulauksiu daugiau minučių. „Real“ nėra gynybinė komanda. Jie turi daug spragų prie savojo krepšio, tad tiesiog susikūriau tokias progas, kokias turėjau susikurti, o komandos draugai mane rado ten, kur ir turėjo rasti“, – pasakojo D.Giedraitis.

Dėl gynybos giriamas vilnietis šiame mače turėjo ypatingą užduoti gintis prieš varžovų lyderį F.Campazzo. Krepšininkas aiškino, kad ginantis prieš argentinietį, reikia tikėtis bet ko.

„Be abejo, kai Facundo yra su kamuoliu – turi tikėtis visko. Tokia komanda kaip „Real“ – jie yra puikiai susižaidę, gerai skaito žaidimą. Jie gali atlikti perdavimą bet kur, bet kam. Visąlaik turi būti pasiruošęs ir negali nė sekundei atsipalaiduoti“, – apibūdino akistatą prieš argentinietį D.Giedraitis.

Šis sezonas – lietuviui antrasis Eurolygoje. Pernai mūsiškis Eurolygoje apšilo kojas, o dabar lietuvis tikina, kad jam vis dar reikia tobulėti, tačiau šįmet – jausmas Eurolygoje kitoks.

„Antras sezonas Eurolygoje, tad dabar jaučiuosi ramiau. Nemeluosiu. Pirmas sezonas – reikėjo apsiprasti, o dabar jaučiuosi tikrai ramiau. Aišku, dabar yra sezono pradžia, tad žiūrėsime, kaip seksis. Reikia visur tobulėti, bet ties tuo dirbame ir tobulėjame

Sportinė forma – gera. Nejaučiu jokių skausmų, neturiu mini traumų, tad jaučiuosi gerai. Dabar tereikia išsikovoti minutes ir daryti tai, ką moku“, – pasakojo D.Giedraitis.

Lietuvis mačo metu sugėrė „Real“ prancūzo Guerschono Yabuseles smūgį ir išprovokavo pražangą puolime. D.Giedraitis tikino, kad epizodas nebuvo pats maloniausias, tačiau pridėjo, jog reikia aukotis dėl komandos.

„Prieš pat smūgį šiek tiek užsimerkiau, nes didelis žmogus artėjo dideliu greičiu. Net nenorėjau matyti, kas vyksta. Pradžiai buvo minkštai, bet paskiau, kai pajaučiau tą jėgą iki galo ir nunešė mane... nebuvo smagu, bet reikia aukotis dėl komandos“, – susidūrimą prisiminė D.Giedraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.