EUROLYGA 2023

Badalonoje triukšmavusi „Wolves“ lieka be pergalių Europos taurėje: krito po pratęsimo

Vilniaus „Wolves“ (0/2) Europos taurės turnyre toliau lieka be pergalių. Trečiadienį Kęstučio Kemzūros auklėtiniai Badalonoje pirmavo dviženkliu pranašumu, bet vis tiek turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

V.Kariniauskas.<br>LKL nuotr.
V.Kariniauskas.<br>LKL nuotr.
R.Miniotas.<br>LKL nuotr.
R.Miniotas.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 9:27 PM, atnaujinta Oct 19, 2023, 12:07 AM

„Vilkai“ po pratęsimo pareikalavusios kovos krito po „Joventut (2/1) kojomis 98:107 (21:17, 25:24, 18:24, 24:23, 10:19).

Pirmasis kėlinys. Akistatos pradžioje komandos įsivėlė į klampų žaidimą. Sunkiai taškus rinkti sekėsi tiek aikštės šeimininkams, tiek ir svečiams iš Vilniaus. Toks žaidimo stilius buvo kiek parankesnis K.Kemzūros kariaunai.

Ketvirčio pabaigoje puolimas suintensyvėjo, o „Wolves“ po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 23:17.

Antrasis kėlinys. Ketvirčio pradžioje veiksmas ir toliau vyko pagal vilniečių scenarijų, į kiekvieną varžovų išpuolį svečiai turėjo savo atsaką ir pirmoje kėlinio pusėje išliko pirmaujančios komandos vaidmenyje.

Antroji kėlinio „Wolves“ buvo dar sėkmingesnė – puolime suspindę svečiai į pertrauką išėjo pirmaudami 46:41.

Trečiasis kėlinys. Po pertraukos vilniečiai nestojo ir įpusėjus trečiajam kėliniui pirmą kartą šios rungtynėse įgijo dviženklį pranašumą.

Į duobę įkritusi „Joventut“ ėmė kapstytis ir švelninti turimą deficitą, kuris buvo panaikintas žaibiškai ir dar trečiajame kėlinyje aikštės šeimininkai persvėrė rezultatą. Po trijų kėlinių vilniečiai atsiliko 64:65.

Ketvirtasis kėlinys. Ketvirtajame kėlinyje vis labiau ėmė sekti „Wolves“ krepšininkų baterijos – „Joventut“ tolo nuo varžovų ir vis užtikrinčiau jautėsi aikštėje.

Pranašumą iššvaistę ir besivejančios komandos vaidmenyje atsidūrę svečiai neketino kapituliuoti bei likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes persvėrė skaičius švieslentėje (82:81).

Netrukus „Wolves“ pridėjo dar vieną tolimą metimą ir įgijo jau solidesnį pranašumą (85:81), bet jau kitą ataką „Joventut“ atsakė tolimu metimu (85:84).

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei komandos apsikeitė taškais, o nuo itin svarbios varžovų atakos apsigynė „Vilkai“ baudos metimu padidino persvarą iki dvejų taškų, bet tada varžovai įmetė baudas ir komandos keliavo į pratęsimą.

Pratęsimas. Pratęsimo metu Badalonoje tęsėsi atkaklus mūšis. Vis dėlto lemiamu metu vis labiau ėmė jaustis „Wolves“ žaidimą sukaustęs nuovargis ir pergalę šventė „Joventut“.

Primename, kad šiose rungtynėse vilniečiai vertėsi be traumuotų J.Tayloro, A.Žagaro, komandai nepadėjo ir susirgęs A.Juškevičius.

„Wolves“: Rasheedas Sulaimonas 21, Tre’shawnas Thurmanas 20, Vaidas Kariniauskas 12.

„Joventut“: Vladimiras Brodziansky 22, Pepas Busquetsas 18, Pau Ribas 17.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?