EUROLYGA 2023

Pažymiai Eurolygos lietuviams: vos vieno kėlinio žaidėjai ir D. Lavrinovičiaus debiutas

Lietuvos krepšininkams Eurolygos trečiasis turas nebuvo sėkmingas. Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas ir Tadas Sedekerskis puikiai žaidė tik po vieną kėlinį, bet svarbiausiu metu varžovai jų pastangas vertė niekais. Toli gražu ne viskas pavyko ir Rokui Jokubaičiui bei Donatui Motiejūnui, kurių komandos šiame ture pasiekė pergales. Antradienį Eurolygoje debiutavo Danielius Lavrinovičius, bet jis žaidė tik tada, kai Kauno „Žalgiris“ dėl pergalės nebekovojo.

 lrytas.lt koliažo nuotr.
 lrytas.lt koliažo nuotr.
Rokas Jokubaitis <br>AFP/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis <br>AFP/Scanpix nuotr.
Laurynas Birutis<br>LKL nuotr.
Laurynas Birutis<br>LKL nuotr.
Lukas Lekavičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Lukas Lekavičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Tomas Dimša<br>Betsafe-LKL nuotr.
Tomas Dimša<br>Betsafe-LKL nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>Zuma/Scanpix nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br> G.Bitbinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br> G.Bitbinsko nuotr.
 Roka Giedraitis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Roka Giedraitis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 7:20 AM

Rokas Giedraitis (6,5)

„Crvena Zvezda“ starto penketo puolėjas pirmosiose atakose kamuolį gaudavo retai, bet 3-iąją min. vos ne pirmu lietimu tolimu metimu pelnė pirmuosius taškus, po to pabaigė greitą ataką, o kai krepšys pagavo kamuolį R.Giedraičiui prieš pat atakos laiko sireną švystelėjus kažkur į krepšio pusę, komandos draugai pradėjo ieškoti lietuvio kiekvienoje atakoje. Ir neklydo – R.Giedraitis pirmajame kėlinyje pataikė visus keturis tritaškius ir surinko 14 taškų (tiek pat, kiek visa varžovų komanda – „Zvezda“ pirmavo 23:14)!

Atvėsęs ant suolo, R.Giedraitis nuo antrojo kėlinio iš toli neįmetė nė karto. Antrajame kėlinyje jis dar rado kitų būdų, kaip pelnyti taškus pačiam ar padėti susikurti galimybes komandos draugams, bet po pertraukos visiškai nublėso, o trečiajame kėlinyje sykį mesdamas iš toli vos pataikė į lanką.

R.Giedraitis žaidė beveik 30 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 20 taškų (2/3 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 4/4 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas. Jis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas.

„Crvena Zvezda“ (1–2) permainingose rungtynėse, kuriose skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi net 22 kartus, neišsaugojo R.Giedraičio sukrautos persvaros, išskydo ketvirtajame kėlinyje ir pralaimėjo „Monaco“ (1–2) klubui 76:82.

Donatas Motiejūnas (6,5)

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas, sužaidus 90 sek., baudos metimu pelnė pirmąjį rungtynių tašką, bet jau 4-ąją min. prasižengė antrą kartą. Po to D.Motiejūnas ilgai sėdėjo ant suolo ir pirmą metimą žaidžiant pataikė tik trečiojo kėlinio viduryje. Jis nebuvo tinkamai įkomponuotas į komandos puolimą, bet kelis kartus pralaužė varžovų gynybą individualiais veiksmais ir ketvirtojo kėlinio viduryje sunkiu metu sutvarkė gynybą baudos aikštelėje, kurioje buvo įsisiautėjęs J.Bolomboy.

D.Motiejūnas, kuriam dar nesugijo per praėjusias Eurolygos rungtynes stipriai sumuštas paakys, žaidė 17,5 min. ir pelnė 9 taškus (4/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų).

Tadas Sedekerskis (6,0)

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje nevisai tiksliai žaidė gindamasis ir nepataikė nė vieno iš dviejų metimų. T.Sedekerskis pirmuosius taškus pelnė antrojo kėlinio pabaigoje. Kapitonas trečiajame kėlinyje įkvėpė komandos spurtą, kurį pratęsė V.Marinkovičius. T.Sedekerskis per trumpą tarpsnį pataikė tritaškį, įmetė iš po krepšio ir išprovokavo nesportinę pražangą, lipo varžovams per galvas jų baudos aikštelėje, uždengė savo baudos aikštelę. Vien per trečiąjį kėlinį lietuvis pelnė 8 taškus. Tačiau paskutiniame ketvirtyje puolimo minčių neturėjo nei T.Sedekerskis, nei jo komandos draugai, o ir „Baskonia“ baudos aikštelėje buvo betvarkė.

T.Sedekerskis žaidė 29 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 10 taškų (3/6 dvitaškių, 1/1 tritaškio, ½ baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

„Baskonia“ (1–2) namie pralaimėjo „Bayern“ (2–1) klubui 68:76. Permainingų rungtynių trečiajame kėlinyje Vitorijos komanda įgijo didžiausią 10 taškų persvarą 62:52, bet po to atsitrenkė į varžovų gynybos sieną. Svečiai paskutinį 12 minučių tarpsnį laimėjo 24:6.

„Baskonia“ bus kita „Žalgirio“ varžovė. Rungtynės Vitorijoje vyks ketvirtadienį.

Edgaras Ulanovas (5,5)

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje žaidė kone idealiai. Jis pirmoje komandos atakoje privertė prasižengti W.Tavaresą (bet pataikė tik antrąjį baudos metimą, kuriuo pelnė pirmąjį rungtynių tašką), puldamas pirmuoju žingsniu labai lengvai įgydavo pranašumą ir rezultatyviai baigė dar dvi atakas, gindamasis sukaustė G.Decką, kuris buvo labai greitai pakeistas. Tačiau antrajame kėlinyje kapitonas jau buvo nematomas, o po pertraukos jam nepavyko beveik niekas – perimti kamuolį iš E.Ulanovo sugebėjo net W.Tavaresas. Antroje rungtynių pusėje E.Ulanovas nepataikė nė vieno iš 4 metimų.

Jis žaidė 28 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 5 taškus (2/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Be susirgusio Arno Butkevičiaus žaidęs „Žalgiris“ išvykoje pralaimėjo Eurolygos čempiono vardą ginančiam „Real“ klubui 79:93. Lietuvos čempionai trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje. Madridiečiai greitai persvėrė rezultatą, o nuo antrojo kėlinio vidurio beveik visą laiką buvo priekyje apie dešimties taškų skirtumu.

Lukas Lekavičius (5,5)

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 9-ąją min. ir antrojo kėlinio pradžioje suteikė komandos puolimui įvairovės: gražiai sužaidė du prieš du su L.Biručiu, pataikė iš toli, aštriai veržėsi. L.Lekavičius aktyviai žaidė ir ketvirtajame kėlinyje, bet jo veiksmai netapo persilaužimo impulsu, o taškai nebeturėjo įtakos mačo baigčiai.

L.Lekavičius žaidė 16,5 min., pelnė 10 taškų (1/2 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 kartus prasižengė.

Rokas Jokubaitis (5,5)

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo 7-ąją min., kai jo komanda pirmavo 9 taškais. Varžovų gynėjas A.Avramovičius atskyrė lietuvį nuo komandos draugų ir R.Jokubaitis iki pertraukos beveik nieko nesukūrė.

Dar blogiau buvo tai, kad R.Jokubaitis nesutrukdė kurti A.Avramovičiui, kuris išjudino „Partizan“ ekipą. Pirmuosius taškus R.Jokubaitis pelnė paskutinę antrojo kėlinio minutę pataikęs tritaškį. Trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtajame kėlinyje jo veiksmai taip pat nebuvo labai užtikrinti.

R.Jokubaitis žaidė 16 min. ir pelnė 5 taškus (0/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų).

Beveik visas rungtynes nedideliu skirtumu pirmavusi „Barcelona“ (3–0) išvykoje nugalėjo „Partizan“ (1–2) klubą 92:83.

Laurynas Birutis (5,5)

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 9-ąją min. Nors antrojo kėlinio pradžioje L.Birutis dėjimu pelnė pirmuosius taškus, šiame tarpsnyje abiejose aikštės pusėse pralaimėjo daugumą dvikovų V.Poirier. Žalgirietis daug tiksliau žaidė grįžęs į aikštę antrojo kėlinio pabaigoje, kai niekuo nenusileido varžovų aukštaūgiams. Tačiau ketvirtajame kėlinyje aukščiausias žalgirietis vėl tik stebėjo ir galingai, ir vaizdingai žaidusio V.Poirier šou.

L.Birutis žaidė beveik 13 min., pelnė 6 taškus (3/6 dvitaškių), atkovojo 3 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Dovydas Giedraitis (5,5)

D.Giedraitis pirmą kartą šį sezoną ir penktą kartą karjeroje pradėjo rungtynes „Žalgirio“ starto penkete. Jis gavo užduotį suvaržyti F.Campazzo, bet šios užduoties neįvykdė. Kita vertus, D.Giedraitis nesnaudė puldamas: pirmojo kėlinio viduryje pataikė tritaškį, po to įmetė dvi baudas. Gynėjas į aikštę grįžo, kai ketvirtajame kėlinyje treneris K.Maksvytis karštligiškai ieškojo slapto ginklo, ir paskutinėmis minutėmis papildė asmeninę sąskaitą.

D.Giedraitis žaidė 21,5 min., pelnė 10 taškų (1/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir prasižengė 4 kartus.

D.Giedraitis pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą. Jis praėjusį sezoną pelnė 10 taškų per rungtynes išvykoje su „Barcelona“, kuriai žalgiriečiai tąkart beviltiškai pralaimėjo.

Ignas Brazdeikis (5,5)

„Olympiakos“ puolėjas į aikštę įėjo po pirmojo kėlinio viduryje skelbiamos reklamos pertraukėlės. Jis nuolat ieškojo kelių krepšio link, labai agresyviai žaidė varžovų baudos aikštelėje, tačiau net pralaužus gynybą, I.Brazdeikiui trūko tikslumo. Kanados lietuvis pirmojo kėlinio pabaigoje iš po krepšio pataikė pirmąjį metimą, bet paskui nepataikė nė vieno iš šešių dvitaškių. Tiesa, trečiojo kėlinio viduryje I.Brazdeikis įmetė iš trijų taškų zonos.

Jis žaidė 18,5 min., pelnė 6 taškus (1/7 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

„Olympiakos“ (1–2) išvykoje pralaimėjo Milano „Olimpia“ (1–1) komandai 53:65. Iki ketvirtojo kėlinio pirmųjų minučių vyko labai lygi kova: pirmaujanti komanda keitėsi devynis kartus, didžiausias skirtumas buvo 7 taškai. Pirėjo ekipa pirmavo 45:44, bet tada varžovai surengė spurtą 16:2 (rezultatas tapo 60:47) ir „Olympiakos“ nesugalvojo, kaip atsakyti.

Marius Grigonis (5,0)

„Panathinaikos“ starto penketo gynėjas sužaidus beveik pusantros minutės, įsiveržęs į varžovų baudos aikštelę, pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Vėliau jis žaidė be žymių klaidų, nebuvo visai pasyvus, bet didelio pavojaus varžovams nekėlė.

M.Grigonis žaidė 22 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių, 3/4 baudų), išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Panathinaikos“ (1–2) išvykoje beviltiškai pralaimėjo „Fenerbahçe“ (2–1) klubui 69:83. „Žalieji“ jau antrojo kėlinio pradžioje atsiliko 19 taškų skirtumu ir varžovų jaudintis neprivertė.

Tomas Dimša (4,5).

„Žalgirio“ gynėjas 7-ąją min. pakeitė D.Giedraitį, bet gindamasis irgi buvo bejėgis prieš F.Campazzo, kuris pataikė du iš eilės tritaškius ir per pirmąjį kėlinį surinko 14 taškų. Pats T.Dimša pirmuosius taškus pelnė pabaigęs greitą ataką antrojo kėlinio viduryje. Paskui jo aktyvumo protrūkiai buvo labai reti.

T.Dimša žaidė 10 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio).

Danielius Lavrinovičius (-)

„Žalgirio“ naujokas Eurolygoje debiutavo, kai Kauno komanda dėl pergalės nebekovojo – iki sirenos likus penkioms minutėms. Jis du kartus metė į krepšį iš trijų taškų zonos, bet taškų nepelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.