EUROLYGA 2023

Vitorijoje „Žalgirio“ strategas K. Maksvytis jau turėjo žinių dėl A. Butkevičiaus ligos ir stebėjosi „Baskonia“ tendencija

Kauno „Žalgiris“ ir toliau tęsia savo dvigubų mačų savaitės kelionę po Ispaniją. Iš Madrido kauniečiai keliasi į Vitoriją, kur ketvirtojo turo akistatoje sužais su vietos „Baskonia“ klubu. Šioje ekipoje pastaruoju metu lyderiu tapo mūsų šalies krepšinio rinktinės narys Tadas Sedekerskis.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-19 07:57, atnaujinta 2023-10-19 08:00

Kauniečiai po trijų dvikovų Eurolygoje turėjo du laimėjimus, kuriuos iškovojo namie ir tik krito Madride 79:93. Tuo tarpu „Baskonia“ yra iškovojusi vos vieną laimėjimą, palaužusi Vokietijoje Berlyno ALBA 91:86.

„Varžovas ieško savo žaidimo, kažkiek pasikeitė. Bet komandos branduolys išliko nepakitęs, taip pat liko ekipoje treneris. Savo arenoje jie žaidžia gerai.

Čia „Žalgiriui“ visada sunkiai sekasi, tačiau tikimės šią tendenciją pakeisti“, – kalbėjo jau Vitorijoje „Žalgirio“ treneris K. Maksvytis.

– „Baskonia“ problema – ji prieš ketvirtą kėlinį pirmauja, tačiau iššvaisto turimą persvarą. Tai patirties trūkumas ir jaunystė?

– Gali būti. Jie palyginus naudoja mažesnę rotaciją. Pagrinde rungtyniauja 10 žaidėjų. Gal ir tai turi įtakos. Įdomi tendencija.

– Praėjusį sezoną „Baskonia“ įžaidėjo pozicijoje turėjo P.Henry ir D.Thompsoną. Jie išėjo. Kaip naujokams sekasi juos pakeisti?

– Jie iš vienos pusės yra abu labai skirtingi žaidėjai. Jei Cori Milleris-McIntryre’as yra fiziškas, gynybino stiliaus žaidėjas, tai Niccolo Mannionas laibiau talentinga puolime, gali prisidėti labiau prie puolimo. Du žaidėjai, kurie yra savotiškai įdomūs.

– Kaip sunkiai bežaistų Markusas Howardas, jis išlieka pagrindiniu varžovų komandos lyderiu ir gali bet kada „užsikurti“?

– Be abejo. Jo negalima nuverti ir nereikia žiūrėti į prieš tai buvusias rungtynes. Kai jis užsikuria – pakeičia komandos braižą, ji greičiau ir lengviau renka taškus. Jis priduoda lengvumo. Jam skirsime nemažai dėmesio.

– Netikėta matyti Tadą Sedekerskį pirmaujant Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius?

– Smagu. Jis turi tam visus duomenis. Tadas turi gerą kūną, mėgsta dirbti gynyboje, mėgsta atsikovoti juos puolime. Jis išnaudoja savo fizines galimybes.

– Kokia Arno Butkevičiaus situacija? Jis žais po ligos?

– Arnas po truputį sveiksta. Planuojame ir tikimės, kad jis prisijungs šįkart prie mūsų.

– Ar tai reiškia, kad A.Butkevičiui bus užduotis gintis prieš varžovų lyderį M.Howardą?

– Viena iš opcijų bus ir Arnas. Reikės ir didelių pagalbos, komandinių pastangų. Geriau kiti tegul pelno taškus negu M.Howardas.

– Ch.Moneke solidžiai pradėjo sezoną. Kaip reikės stabdyti jį?

– Jis yra energijos žaidėjas, kuris kovoja dėl kiekvieno kamuolio ir buvo gerame ritme. Paskutinės rungtynės gal kiek prasčiau jam susiklostė.

Bet jis komandai duoda energijos ir fiziškumo. Būtinai reikės atkreipti dėmesį į jį, jo įkirtimus, greitą puolimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.