EUROLYGA 2023

B. Maneką gyręs ir su legendiniais snaiperiais lyginęs K. Maksvytis paaiškino, kodėl L. Lekavičius nežaidė Vitorijoje

Kauno „Žalgiris“ ir toliau tęsia sėkmingą žygį Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį išvykoje 99:82 susitvarkė su Vitorijos „Baskonia“ ekipa ir iškovojo jau trečiąją pergalę iš keturių galimų.

 Kazys Maksvytis<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis<br> zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 11:51 PM, atnaujinta Oct 20, 2023, 10:25 AM

Likus rungtyniauti kiek mažiau nei 6 minutes žalgiriečiai pirmavo tik 5 taškų persvara (80:75), tačiau po trenerio paprašytos pertraukėlės „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo galutinai prismaugti varžovus.

Svečiai iš Lietuvos lemiamą atkarpą laimėjo 19:7 ir užtikrintai iškovojo dar vieną pergalę.

Po laimėjimo Kazys Maksvytis džiaugėsi, jog jo auklėtiniai ne pačioje lengviausioje atmosferoje iškovojo pergalę.

„Geros mintys, Eurolygoje laimėti išvykoje yra gerai, ypač Vitorijoje. Čia yra labai sunku žaisti, jeigu skaičiuotumėme statistiką, „Žalgiris“ turbūt daugiau pralaimi negu laimi.

Rungtynės su kažkokiais bangavimais. Be abejo, laimėjome daugiau savo puolimo dėka. Kažkiek antroje rungtynių pusėje pavyko pristabdyti Markusą Howardą. Kalbant apie Chima Moneke – su juo pernelyg rizikavome. Mūsų rungtynių planas jam buvo leisti mesti tolimus metimus, o ne veržtis arčiau krepšio ir atkovoti daug kamuolių. Manau, kad kitose rungtynėse padarysime korekcijas. Šitie du žaidėjai sužaidė, bet komanda buvo išbalansuota“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

„Žalgirio“ gretose karjeros mačą Eurolygoje sužaidė kauniečių puolėjas Brady Manekas. Amerikietis aikštelėje praleido 28 minutes, per kurias įmetė 17 taškų (0/2 dvit., 5/5 trit., 2/2 baud.), sugriebė net 14 atšokusių kamuolių ir surinko 27 naudingumo balus, o po mačo K.Maksvytis gyrė savo auklėtinį.

„Labai džiugu dėl jo. 5 iš 5 tritaškiai... yra reikalų sumesti tiek išvykoje, ne visi laisvi tiek įmeta. Pirmoje pusėje gynyboje B.Manekas praleido taškų, tačiau labai gerai rinkosi kamuolius. Mintyse skaičiavau, kad bus 10 atkovotų kamuolių, bet buvo 14. Smagu ir toje, ir toje pusėje. Rungtynių gale Brady atliko tokį įdomų vaidmenį, kur tiesiog stovėjo kampe, o prie jo stovėjo „Baskonia“ geriausias gynėjas Tadas Sedekerskis ir niekas negalėjo padėti“, – teigė K.Maksvytis.

Po vieno iš momentų, kuomet B.Manekas pataikė tolimą metimą, K.Maksvytis atsisuko į trenerių štabą, kur akivaizdžiai rodė džiaugsmingas emocijas. Specialistas prabilo, kad toks momentas buvo todėl, kadangi amerikietis išpildė kolegos pasiūlytą specialų derinį.

„Ten buvo specialus ATO (derinys po minutės pertraukėlės situacija – red.), kurią pasufleravo vienas iš asistentų. Esu dėkingas už gerą mintį“, – aiškino K.Maksvytis.

Tomas Dimša, kuris sužaidė gerą mačą, žurnalistams pasakojo, kad B.Manekas – vienas geriausių snaiperių, su kuriuo jam yra tekę žaisti. Su kuo K.Maksvytis galėtų palyginti kauniečių taikliarankį puolėją?

„Jis – vienas iš geresnių. Turbūt Tomas Delininkaitis, panašiai. Su Artūru Milakniu daug dirbti neteko, bet jis taip pat aukštoje lentynoje, kur jo laisvo negali palikti“, – svarstė „Žalgirio“ strategas.

Dovydas Giedraitis sužaidė antrą gerą mačą paeiliui. Šįkart prieš Vitorijos klubą gynėjas pagerino savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje (anksčiau buvo 10 tšk., o mače prieš „Baskonia“ žalgirietis įmetė 13 tšk.), o kartu dirbo puikiai gynyboje. 

K.Maksvytis pasakojo, kad D.Giedraičiui kelia aukštus lūkesčius.

„Mes jį pagyrėme, paprašėme nesusitaikyti su atsarginio ir gynybinio plano žaidėjo role. Jis turi ginklų ir puolime. Žiūrint pagal šias rungtynes – Arnas Butkevičius buvo po ligos ir jam M.Howardas buvo per greitas, tad geriausias „matchup‘as“ buvo Dovydas Giedraitis. Kai pradėjome laikyti Dovį ant M.Howardo, man atrodo, išsprendėme nemažai problemų, o kai dar prisidėjo ir Dovio puolimas... smagu dėl žaidėjo – tiek dėl Dovio, tiek dėl Brady Maneko. Tas pats Nazas vienu momentu patempė. Smagu“, – dėstė K.Maksvytis.

Prieš šį mačą Tadas Sedekerskis bene geriausias kovotojas dėl kamuolių Eurolygoje, o mače prieš kauniečius puolėjas sugriebė vos 5 atšokusius kamuolius. Šiame mače krepšininkas atkovojo mažiausiai atšokusių kamuolių šio sezono Eurolygoje.

„Akcentavome žaidėjams, kad visa „Baskonia“ komanda lipa ant lentos, o mes prieš tai turėjome problemų kovoje dėl kamuolių. Negalvoju, kad sužaidėme solidžiai kovoje dėl kamuolių, bet Tadas yra toks žaidėjas, kuris priklauso nuo kitų. Kai tiek daug metimų išsimetė M.Howardas ir Ch.Moneke, jo rolė sumažėjo“, – paaiškino K.Maksvytis.

Šiame mače „Žalgirio“ gretose nežaidė Lukas Lekavičius, tačiau specialistas nuramino, kad gynėjo laikas dar išauš.

„Kadangi prieš rungtynes pasikeitė mūsų planas, kadangi sužinojome, kad „Baskonia“ gretose nežais Khalifa Diop ir jie pradėjo žaisti su metančiu aukštaūgiu, buvo daug keitimosi ginamaisiais, tad tai nebuvo Luko varžovai. Kitose rungtynėse jis gaus didesnį vaidmenį“, – savo sprendimą aiškino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.