EUROLYGA 2023

Bangavimų išvengti norintis T. Dimša atkreipė dėmesį į „Baskonia“ lietuvį: „Kiekvienas pasiėmė tai asmeniškai“

Tomas Dimša itin solidžiai per pakankamai trumpą laiką prisidėjo prie „Žalgirio“ (3/1) 99:82 pergalės prieš Vitorijos „Baskonia“ (1/3) klubą, o po susitikimo gynėjas džiaugėsi Brady Maneko ir Dovydo Giedraičio žaidimu, o kartu akcentavo pergalės priežastis.

 Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
 Tomas Dimša<br>zalgiris.lt nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Brady Manekas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Brady Manekas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Keenanas Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 8:32 AM

Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ gynėjas dvikovoje prieš Vitorijos „Baskonia“ aikštelėje praleido 17,5 minutės, tačiau buvo ypač efektyvus. Kaunietis įmetė 13 taškų (3/3 dvit., 2/4 trit.), o kartu prisidėjo ir solidžia gynyba.

„Džiugu, kad po rungtynių prieš „Real“ sugrįžome į savo žaidimą ir džiaugiamės pergale. Gera energija ir gera kova dėl atšokusių kamuolių. Mūsų rizikos veikė. Chima Moneke įmetė daug taškų, bet komanda praktiškai nepasijungė į žaidimą, kai jis mesdavo tritaškį greitajame puolime, kas jam nėra būdinga. Markusas Howardas įmetė ir sunkių metimų, bet mūsų darbas buvo neblogas. Kai jis su Ch.Moneke meta tokius metimus, tuomet visa komanda yra atjungta“, – pergalės priežastis aiškino T.Dimša.

M.Howardas negarsėja gynyba ir yra labiau puolimo žaidėjas, o po mačo T.Dimša pasakojo, kad „Žalgiris“ turėjo planą atakuoti „Baskonia“ lyderį, kuomet jis ginasi.

„Jis buvo vienas iš mūsų komandos taikinių. Manau, kad aiškiai matėsi, jog kiekvienoje du prieš du situacijoje bandydavome, kad jis išsikeistų ir dirbtų gynyboje. Ypač antroje pusėje gerai laikėmės to plano ir viskas mums pavyko“, – dėstė T.Dimša.

Antrajame kėlinyje M.Howardas įsijungė ir puolime. Kur tuo metu buvo didžiausios „Žalgirio“ problemos?

„Buvo problemų tranzicijoje, kur neatsirinkome žmonių. Jis tiesiog bėga, savo žmonių neturime ir jis kažkur išbėga ir pasidarė savo metimus bei pajautė žaidimo ritmą. Po to tokį žaidėją yra labai sunku stabdyti. Turbūt vienas iš tų žaidėjų, prieš kurį yra sudėtingiausia gintis. Kai jis pajaučia žaidimą, tai tik pasunkina situaciją“, – pasakojo priežastis, kuomet M.Howardas užkaito puolime T.Dimša.

Tadas Sedekerskis šiame mače pelnė 6 taškus ir atkovojo 5 atšokusius kamuolius, nors iki mačo su „Žalgiriu“ iš Neringos kilęs krepšininkas buvo geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojantis žaidėjas Eurolygoje.

„Džiugu už jį, kad jis pirmavo Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius, bet kiekvienas pasiėmė tai asmeniškai ir neleido daryti to, ką jis daro geriausiai. Iš kitos pusės – visi „Baskonia“ žaidėjai buvo atjungti nuo žaidimo, kai Ch.Moneke ir M.Howardas leido sau tokius metimus. Kiti žaidė be rolės“, – prastesnį „Baskonia“ kapitono pasirodymą aiškino T.Dimša.

Nepaisant to, kad „Žalgiris“ mačą laimėjo dviženkliu skirtumu, T.Dimša tikino, kad ateityje nori išvengti tokių bangavimų, kokie buvo mače prieš „Baskonia“.

„Vis tiek tas žaidimas nebuvo tobulas, bangavome. Man atrodo, du kartus susikrovėme didelę persvarą ir jie vis tiek sugrįžo. Negali prieš kitas komandas taip žaisti, nes jos neatleis. Džiugu, kad pasiekėme pergalę, bet matome, kad dar daug ką galime pataisyti“, – svarstė gynėjas.

Brady Manekas Vitorijoje įmetė 17 taškų (5/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo 14 atšokusių kamuolių, surinko 27 naudingumo balus ir buvo vienas tų žaidėjų, kuris „Žalgiriui“ nukalė pergalę.

Puolėją gyrė ir T.Dimša, kuris paminėjo, kad B.Manekas – vienas geriausių metikų, su kuriuo jam yra tekę žaisti.

„Tokią, kokią visi matome. Jo niekas negali palikti laisvo. Matėte, kokiu greičiu jis meta – nesvarbu, ar laisvas, ar per iškeltą varžovo ranką, ar iš aštuonių metrų, ar ne... jį yra labai sunku stabdyti ir mes jį turime tik surasti, bet tas nėra visąlaik paprasta, nes varžovai jam skiria dar daugiau dėmesio. Bandysime dar labiau jį pajungti į žaidimą.

Jis gal dar nėra pripažintas Eurolygos snaiperis, kadangi tai jam tik pirmas sezonas Eurolygoje, bet reikia, kad jis toliau tai tęstų, bet turbūt, kad jis yra vienas geriausių metikų, su kuriais esu žaidęs“, – aiškino T.Dimša.

Dovydas Giedraitis Eurolygoje sužaidė antrą puikų mačą paeiliui. T.Dimša gyrė jaunąjį žalgirietį, o kartu tikėjosi, kad D.Giedraičio neprisivys traumos, kurios jį yra kankinusios anksčiau.

„Jis užsidėjo didžiulį pliusą. Jis kiekvieną treniruotę sunkiai dirba. Kai išeini į aikštelę dviem arba trims minutėms, labai sunku kažką parodyti, o dabar jis gavo tų minučių ir parodė, kaip jis gali žaisti. Visi už jį labai džiaugiamės. Jam reikia dar daugiau drąsos ir nebijoti prisiimti tų atsakomybių. Svarbiausiai, kad nebūtų taip, kaip buvo pernai – kad nekamuotų jo traumos“, – pasakojo T.Dimša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.