EUROLYGA 2023

Vitorijoje siautęs B. Manekas aiškino tritaškių salvės priežastis ir gyrė Eurolygos lygį

Kauno „Žalgiris“ (3/1) Eurolygoje iškovojo trečiąją pergalę, kuomet ketvirtadienio vakarą 99:82 išvykoje susitvarkė su Vitorijos „Baskonia“ (1/3) klubu, o prie pergalės ypač prisidėjo įspūdingą žaidimą demonstravęs kauniečių naujokas Brady Manekas.

 Brady Manekas<br>zalgiris.lt nuotr.
 Brady Manekas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 7:59 AM

„Mes gerai išpildėme derinius puolime, judinome kamuolį, radome pranašumo situacijas, bet svarbiausia buvo gynyba. Mes žinojome, ką turime padaryti ir neleidome varžovams pelnyti daugiau taškų nei mes“, – po mačo kalbėjo B.Manekas.

„Žalgirio“ snaiperis šiame mače pataikė visus penkis išmestus tolimus metimus, iš viso įmetė 17 taškų, pridėjo 14 atkovotų kamuolių ir surinko net 27 naudingumo balus.

Amerikiečio smagi rankelė užkaito antrajame ketvirtyje, kuomet krepšininkas pataikė visus 4 tritaškius iš 4. Kaip krepšininkui atrodė toji atkarpa?

„Buvau praktiškai laisvas. Turiu labai gerus komandos draugus, kurie mane atrado. Yra keli deriniai, kurie yra skirti man. Įsivažiavau, padėjau komandai padidinti pranašumą ir antroje pusėje visi kiti įdėjo savo indėlį, puolime radome pranašumo situacijas ir jas atakavome“, – prisiminė B.Manekas.

Natūralu, kad po sėkmingo sezono starto tiek Lietuvos pirmenybėse, tiek Eurolygoje į B.Maneką varžovai kreips daugiau dėmesio ir bandys vyti puolėją nuo tritaškio linijos.

Krepšininkas pats pripažino, kad jaučia, jog varžovų dėmesys gynyboje su kiekvienu maču didėja, tačiau išskyrė esminį dalyką, kas jį padaro geresniu.

„Taip, jaučiu, kad jis didėja, bet aš turiu gerus komandos draugus, kurie mane atranda. Varžovai prieš mane turi gintis ir negali tikėtis, kad aš pramesiu. Tokie dalykai atveria erdves kitiems“, – kalbėjo B.Manekas.

„Žalgiryje“ krepšininkas dar yra neilgą laiką, tačiau tikino, kad komandoje jis jaučiasi gerai.

„Viskas gerai. Komandoje turime daug gerų vyrukų, kurie yra geri krepšininkai. Džiaugiuosi, kad mums Vitorijoje pavyko iškovoti pergalę“, – trumpai atsakė B.Manekas.

Po mačo Kazys Maksvytis minėjo, kad B.Manekui buvo skirti keli deriniai, kuriuos jam pavyko išpildyti. Visgi ko prašo iš jo visas „Žalgirio“ trenerių štabas?

„Treneriai visada kalba apie gynybą, bet kartu nori, kad pataikyčiau metimus ir kovočiau dėl kamuolių“, – svarstė puolėjas.

Eurolygoje B.Manekui tai buvo vos ketvirtasis mačas, tačiau puolėjas jau spėjo susidaryti nuomonę tiek apie patį turnyrą, tiek apie varžovus.

„Kiekvienos rungtynės – ypač atkaklios. Kiekvieną vakarą yra tokia pati kova. Kiekviena komanda turi gilią sudėtį ir daug gerų vyrukų. Labai geras turnyras“, – baigė B.Manekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?