EUROLYGA 2023

Daugelio anksčiau laiko nurašytas R. Grimau: „Išmokome būti susikaupę ir žaisti greitai“ P. Laso pasisakė skambiai

Rogerio Grimau vadovaujama „Barcelona“ (4/0) įspūdingai pradėjo Eurolygos sezoną. Penktadienio vakarą Katalonijos klubas iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui, kuomet 98:59 sutriuškino Miuncheno „Bayern“ (2/2) ir vokiečiams įteikė didžiausią pralaimėjimą viso klubo istorijoje.

Rogeris Grimau<br> ZUMAPress/ZEUS/Scanpix nuotr.
Rogeris Grimau<br> ZUMAPress/ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2023, 12:57 PM, atnaujinta Oct 21, 2023, 1:01 PM

„Mes žaidėme puikias rungtynes tiek gynyboje, tiek puolime, – sakė Šarą pakeitęs R.Grimau. – Antroje pusėje mes neatsipalaidavome ir toliau darėme viską gerai. Taip pat gerai į mačą įsiliejo žmonės, kurie kilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.“

Iki šių rungtynių „Barcelona“ turėjo ne vieną mačą, kur Katalonijos krepšininkams varžovai svilino padus, tačiau R.Grimau auklėtiniams pavyko išnešti sveiką kailį ir iškovoti pergales.

Katalonų strategas buvo paklaustas, ar tai buvo geriausias jo auklėtinių sezono mačas.

„Buvo ne vienerios rungtynės, kuriose buvau laimingas savo žaidėjų pasirodymu, tačiau šios rungtynės mane ypatingai nudžiugino. Nėra lengva neleisti „Bayern“ įmesti 60 taškų, – pasakojo R.Grimau. – Mes išmokome būti susikaupę, žaisti greitai ir gerai užimti erdves aikštelėje.“

Specialistas taip pat pasidžiaugė komandos bendru mikroklimatu.

„Aš esu laimingas dėl mūsų komandos atmosferos. Tai yra aspektas, kurio žmonės plika akimi nemato. Turime įvairių dienų – yra dienos, kuomet lengva ir mums viskas sekasi, o kartais būna atvirkščiai. Esu labai patenkintas mūsų komandos mikroklimatu“, – džiaugėsi „Barcelona“ specialistas.

R.Grimau taip pat kalbėjo apie gerą mačą prieš „Bayern“ sužaidusį Jabari Parkerį.

Antrasis 2014 m. NBA šaukimas į bavarų ekipos krepšį įmetė 15 taškų (3/6 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų.

„J.Parkeris vis dar yra įsijautimo procese ir kiekvieną dieną jaučiasi vis geriau. Jis turi daug potencialo“, – baigė R.Grimau.

Po skaudaus pralaimėjimo „Barcelona“ ekipai „Bayern“ vyriausiasis treneris Pablo Laso sakė, kad geriau pralaimėtų šitaip, nei 40 rungtynių po vieną tašką.

„Vienintelė gera rungtynių naujiena yra ta, kad į ilgąją pertrauką ėjome atsilikinėdami vos 16 taškų, kuomet žaidėme ypač prastai. Aš geriau vienąkart pralaimėsiu 40 taškų skirtumu, nei 40 kartų pralaimėsiu vienu tašku. Tai – tikriausiai prasčiausios mūsų rungtynės nuo to laiko, kai esu „Bayern“ ekipoje“, – sakė P.Laso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.