EUROLYGA 2023

„FIBA Europe“ komisijose ir valdyboje – penki lietuviai

Naujosios kadencijos FIBA Europos padalinio valdyboje ir komisijų sudėtyse dirbs penki lietuviai. „FIBA Europe“ valdybos nariu išrinktas Vilniaus „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas Darius Gudelis, o varžybų komisijoje darbuosis LKF krepšinio rinktinių direktorius Žydrūnas Vilenčikas, techninėje komisijoje – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas, jaunimo komisijoje – LKF jaunimo rinktinių direktorius Tomas Jasevičius, moterų krepšinio komisijoje – LKF komunikacijos ir marketingo vadovas Mindaugas Gobikas.

„FIBA Europe“ komisijose ir valdyboje – penki lietuviai<br> FIBA/LKF nuotr.
„FIBA Europe“ komisijose ir valdyboje – penki lietuviai<br> FIBA/LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltu.basketball

2023-10-27 13:39

„Džiaugiamės, kad tarptautinės krepšinio federacijos valdymo organuose dirbs lietuviai, kuriuos mes buvome delegavę, o naujai išrinktos „FIBA Europe“ valdybos nariai jais pasitikėjo ir už juos balsavo“, – kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

2023 m. gegužę ispaną Jorge Garbajosą išrinkus FIBA Europos padalinio prezidentu, keitėsi ir kitų valdymo organų sudėtys. Birželio mėnesį pirmą kartą posėdžiavusi naujos sudėties „FIBA Europe“ valdyba 2023–27 metų laikotarpiui patvirtino ir nuolatinių „FIBA Europe“ komisijų sudėtis.

Anksčiausiai posėdžius surengė jaunimo ir moterų krepšinio komisijos. Į lapkričio 24–25 dienomis Miunchene (Vokietija) posėdžiavusius komisijų narius kreipęsis „FIBA Europe“ prezidentas Jorge Garbajosa pažymėjo jaunimo ir moterų krepšinio svarbą: „Neatsitiktinai šių komisijų posėdžiai vyksta pirmiausi. Jaunimo ir moterų krepšinis buvo tarp pagrindinių strateginių krypčių praeitos kadencijos vadovų programose, tokiomis išliks ir dabartinėje mūsų programoje.“

„FIBA ir toliau vieningai laikosi nuomonės, kad jaunimo turnyrai yra visos krepšinio piramidės pagrindas ir tam būtinas atitinkamas dėmesys. Posėdyje kalbėta apie planus suvienodinti visų 16-os turnyrų įvaizdžio dalykus, visus turnyrus tarsi apvilkti vientisu prekiniu ženklu. Taip pat diskutavome dėl varžybų vykdymo sistemos, būtinybės stebėti žaidėjų krūvius ir apsaugoti jaunuosius krepšininkus nuo traumų. Daug dėmesio ir toliau bus skiriama 3×3 krepšiniui, „FIBA Europe“ labai suinteresuota vystyti šią krepšinio šaką“, – jaunimo komisijos posėdį apibendrino LKF atstovas Tomas Jasevičius.

„Moterų krepšinio komisijos sudėtyje – daug skirtingų šalių atstovų, tad išgirsti jų patirtis bei problemas moterų krepšinio vystymo srityje – labai vertinga patirtis. Turėjome galimybę įvertinti „FIBA Europe“ kartu su kitomis federacijomis vykdomus projektus ir nuspręsti, ką reikėtų tobulinti ir kokių darbų imtis ateinančios kadencijos metu, – pasakojo LKF komunikacijos ir marketingo vadovas Mindaugas Gobikas. – Mūsų siekį kelti Lietuvos moterų krepšinį į aukštesnį lygį FIBA vadovybė labai remia. Ieškosime daugiau galimybių bendradarbiauti su kitomis federacijomis, o visas veiklas turėtų vainikuoti tarptautiniai moterų krepšinio turnyrai mūsų šalyje – U20 merginų čempionatas ir, žinoma, 2027 m. Europos moterų pirmenybės.“

„Buvo paliestas ir mums labai aktualus klausimas, kuomet į finalinius turnyrus nepatenkančios rinktinės susiduria su oficialių varžybų trūkumu. Štai pavyzdžiui mūsų moterų rinktinė po lapkričio mėnesio atrankos rungtynių lango kitas oficialias varžybas turės tik po metų. „FIBA Europe“ tą problemą mato ir ieškos sprendimo būdų. Neatmetamas ir kokio nors naujo turnyro, žemiau reitinguojamoms rinktinėms organizavimas“, – sakė M.Gobikas.

„FIBA Europe“ varžybų komisijos posėdis, kuriame dalyvaus LKF krepšinio rinktinių direktorius Žydrūnas Vilenčikas vyks lapkričio 7 d., o techninės komisijos, kurios nariu yra legendinis Lietuvos krepšinio teisėjas Kęstutis Pilipauskas – lapkričio 14 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.