EUROLYGA 2023

Istorinį pasirodymą prieš „Suns“ žvaigždyną surengęs V. Wembanyama: „Tai yra reikalavimas, jeigu tu esi ambicingas“

Victoras Wembanyama sužaidė įspūdingą mačą prieš „Phoenix Suns“ (2/3) ekipą, o fantastinis prancūzo pasirodymas 132:121 nukalė trečiąją pergalę „San Antonio Spurs“ (3/2) krepšininkams. Labai gerai pasirodęs pirmasis šių metų NBA šaukimas statistinėse kategorijose savo pavardę įsirašė tarp NBA legendų, o po mačo kalbėjo, kad geras žaidimas NBA – yra reikalavimas, o kartu pridūrė, kad NBA 20-ies taškų pranašumas nieko nereiškia.

 Victoras Wembanyama ir Kevinas Durantas<br> USA Today/Reuters/Scanpix nuotr.
 Victoras Wembanyama ir Kevinas Durantas<br> USA Today/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-03 18:01, atnaujinta 2023-11-03 18:05

Prancūzijos talentas dvikovoje prieš „Phoenix Suns“ sužaidė kol kas geriausią mačą NBA.

Puolėjas per 34 minutes aikštelėje pelnė 38 taškus (12/20 dvit. (60 proc.), 3/6 trit. (50 proc.), 5/6 baud. (83 proc.), atkovojo 10 atšokusių kamuolių, išrašė 2 blokus varžovams, sukaupė 36 naudingumo balus ir mačo pabaigoje skandino Finikso komandos žvaigždyną.

Toks prancūzo pasirodymas pateko į NBA istorijos metraščius.

Užfiksavęs tokį šou V.Wembanyama tapo trečiuoju paaugliu nuo 1973–1974 m., kuomet buvo pradėta sekti blokuotų metimų statistika, užfiksavusiu bent 35 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 2 blokų statistiką. Tokius pasirodymus, būdami paaugliai, surengė tik LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas.

„Tai yra reikalavimas, jeigu tu esi ambicingas. NBA turi gerai sužaisti sudėtingiausiuose momentuose. Kažkas turi pelnyti taškus (juokiasi – red.). Kitose rungtynėse gali geriau sužaisti vienas žaidėjas, o kitose – kitas. Prieš porą dienų gerą mačą sužaidė Keldonas Johnsonas. Mes funkcionuojame it vienas kumštis ir tikra komanda“, – apie savo pasirodymą kalbėjo prancūzas.

Mačo pabaigoje K.Duranto ir Devino Bookerio vedama „Phoenix Suns“ panaikino 20-ies taškų pranašumą, kurį „San Antonio Spurs“ buvo susikrovę per pirmąją mačo dalį, o V.Wembanyama būtent ir akcentavo gynybą prieš dviejų ryškiausių varžovų žaidimą lemiamose dvikovos akimirkose.

„Aišku, buvo Kevino Duranto ir Devino Bookerio pavojus, dėl kurio mes daugiausiai nerimavome, ypač ketvirtajame kėlinyje, bet mes pirmajame kėlinyje buvome energingi ir gerai žaidėme prieš juos gynyboje, o ketvirtajame kėlinyje bandėme atrasti tą pačią energiją, geriau rotuoti gynyboje ir naudoti savo taktikas. Tokie pasirodymai mane motyvuoja ir skatina norėti pagerinti kitus rekordus“, – aiškino NBA naujokas.

19-metis prancūzas šiame sezone sužaidė visose penkiose „San Antonio Spurs“ mačuose ir spėjo susipažinti su stipriausia planetos klubinio krepšinio lyga.

Visgi ko V.Wembanyama išmoko per tuos kelis mačus NBA?

„Didžiausias dalykas, ką išmokau, yra tai, kad 20-ies taškų pranašumas nieko nereiškia. Tai yra tas pats dalykas, ką matome ir FIBA krepšinyje, kuomet žaidžiame prieš JAV. Žinote, tu gali pirmauti 15-os taškų skirtumu ir akimirksniu gali atsilikinėti 1 tašku, kadangi varžovai užbėga ir pelno lengvus taškus greitajame puolime. NBA – visiškai tas pats“, – dėstė V.Wembanyama.

Visas krepšininko interviu po rungtynių:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.