EUROLYGA 2023

Patarimą iš K. Duranto gavęs M. Buzelis: „Nenorėčiau būti it kažkoks kitas žaidėjas“

Matas Buzelis ruošiasi savo pirmajam profesionalo sezonui NBA G lygos „Ignite“ komandoje, o jaunasis lietuvis tinklalapiui Hoopshype.com pasakojo apie pasirinkimą žaisti NBA G lygoje, Kevino Duranto patarimus ir NBA naujokų biržą.

 Matas Buzelis<br> Getty Images/AFP/Scanpix nuotr.
 Matas Buzelis<br> Getty Images/AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 8:30 PM, atnaujinta Jan 17, 2024, 5:03 PM

„Aš pasirinkau „Ignite“ dėl to, nes galop noriu tapti profesionalu – tai yra visų tikslas. Kam eiti į koledžą, kur net nėra žaidžiama pagal tas taisykles, kurios yra NBA? NBA G lygoje žaidi pagal NBA taisykles – laikas, tritaškio atstumas. Žodžiu, viskas. Manau, kad tai yra it lengvesnis kelias („Cheat code“ – angl.) patekti į NBA“, – tinklalapiui Hoopshype.com sakė M.Buzelis.

19-metis lietuvis anksčiau yra kalbėjęs, kad seka Shai Gilgeouso-Alexanderio, Luka Dončičiaus, Paulo George‘o žaidimą.

Visgi M.Buzelis teigė, kad neidealizuoja nė vieno žaidėjo, tačiau iš kiekvieno žaidėjo pasiima tai, kas jam patinka labiausiai.

„Aš nenorėčiau būti it kažkoks kitas žaidėjas. Aš pasiimu iš kitų žaidėjų tai, kas man patinka pačiam. Kai pamatau judesį, kuris man patinka, aš jį iškart pasiimu ir sau. Aš nenoriu būti kaip kiti, noriu būti savimi. Žiūrėjau „Phoenix Suns“ rungtynes, kur Kevinas Durantas atliko įspūdingą judesį, kuomet pagavo kamuolį, apsisuko ir metė į krepšį. Šitą judesį aš pasiėmiau ir sau. Bandžiau jo mokytis kasdien“, – pasakojo M.Buzelis.

M.Buzelis buvo paprašytas paaiškinti, kodėl jis turėtų būti pirmasis artėjančios naujokų biržos šaukimas, o lietuvis nesikuklino ir žurnalistui atšovė drąsiai.

„Manau, kad esu geriausias žaidėjas artėjančioje naujokų biržoje todėl, nes komanda, kuri mane pašauks, gaus vyruką, kuris net ir pačioje blogiausioje situacijoje išliks pozityvus bei darys tai, kas bus iš jo prašoma. Aš žaisiu geriausiai, kaip tik pats moku“, – M.Buzelis paaiškino, kodėl jis turėtų būti pirmasis 2024 m. naujokų biržos šaukimas.

Puolėjas, debiutuosiantis NBA G lygoje atskleidė, kad bendravo su ne vienu NBA žaidėju ir kartu gavo patarimą net ir iš vieno geriausių NBA krepšininkų Kevino Duranto bei kitų NBA rolę turinčių žaidėjų.

„Esu gavęs patarimų iš Harrisono Barnes‘o. Su juo treniravausi Los Andžele. Esu bendravęs su Buddy Hieldu, truputį kalbėjau su Donavanu Mitchellu. Taip pat esu bendravęs ir su Kevinu Durantu, kuris man pasakė būti savimi, tad man tai prilipo. Aš neturiu nieko slėpti – tiesiog turiu išlikti savimi“, – įspūdžiais dalijosi M.Buzelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.