EUROLYGA 2023

Naujoko paieškas apžvelgęs K. Maksvytis: „Kol kas duodame šansą esamiems žaidėjams“

Kazys Maksvytis po pergalės derbyje prieš Vilniaus „Rytą“ atskleidė, kada „Žalgiris“ gali sulaukti papildymo, pasidžiaugė komandos sirgaliais ir tikino, kad pergalė Vilniuje jį nuteikia maloniai.

 Kazys Maksvytis<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>V. Skaraičio nuotr.
 Green White Boys<br>V. Skaraičio nuotr.
 Green White Boys<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kauno „Žalgiris“<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kauno „Žalgiris“<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ sirgaliai<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kauno „Žalgirio“ sirgaliai<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kevarriuso Hayeso gynyba prieš Keithą Hornsby<br>V. Skaraičio nuotr.
 Kevarriuso Hayeso gynyba prieš Keithą Hornsby<br>V. Skaraičio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>V. Skaraičio nuotr.
 Rolandas Šmitas<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 5, 2023, 8:32 PM, atnaujinta Nov 5, 2023, 8:50 PM

Kauno „Žalgiris“ (8/0) be didesnių problemų 81:67 Vilniuje susitvarkė su vietos „Rytu“ (7/1) ir liko vienintele Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) komanda, kuri šiame sezone vis dar nėra pralaimėjusi.

Po mačo – K.Maksvytis sakė, kad mačas prieš „Rytą“ – solidus, tačiau kauniečių specialistas taip pat matė vietą, kurioje jo auklėtiniai dar turi patobulėti.

„Visų pirma – noriu padėkoti visiems sirgaliams už gerai sukurtą atmosferą Vilniuje. Be abejo – didžiausias dėkui savo sirgaliams, kurie komandos nepalieka po kelių pralaimėjimų ir ją dar stipriau palaiko. Tas šiandien turbūt jautėsi ir persidavė komandai.

Gana solidžios rungtynės iš mūsų pusės neskaitant vieno aspekto – puolime atkovotų kamuolių, kurių „Rytas“ susirinko labai daug.. Ačiū Dievui, kad jie po to nepelnė daug taškų ir mes nuo to nekentėjome. Mums pavyko kontroliuoti rungtynes ir išlaikyti persvarą iki mačo pabaigos“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Po dviejų skaudžių pralaimėjimų Eurolygoje „Žalgiris“ patiesė savo principinius varžovus, o K.Maksvytis teigė, kad ši pergalė – jį nuteikia maloniai.

„Pagal žaidimo kokybę – tai buvo Eurolygos lygio rungtynės. Pagal svarbą, sirgalių prieš priešą – netgi daugiau. Tą akcentavome ir savo žaidėjams, kad tai nėra paprastos, o specifinės rungtynės, kuriose turime būti geri. Tokios rungtynės – nuteikia maloniai“, – aiškino K.Maksvytis.

Po pergalės prieš „Rytą“ K.Maksvytis teigė, kad „Žalgiris“ dar turi daug potencialo, tačiau pasiuntė žinutę, kada Lietuvos čempionai potencialiai gali pasipildyti naujoku.

„Iš savo pusės – mes dar turime potencialo, kurio mes manome, kad nesame išnaudoję. Kol kas bandome naudoti šį potencialą ir bet kokio žaidėjo neimame. Kol kas duodame šansą esamiems žaidėjams. Jei matysime, kad tikrai nepavyksta išspausti to potencialo ir traukti komandos žaidimo į pergales, tada darysime kažkokius manevrus“, – pasakojo K.Maksvytis.

– „Rytas“ trečiajame kėlinyje sumažino „Žalgirio“ pranašumą iki 8 taškų. Kaip pavyko susigrąžinti didesnį pranašumą?, – žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.

– Šiandien neperlaikėme žaidėjų aikštelėje, gana gerai pavyko rotuoti žaidėjus ir įmetėme šviežumo nuo suolo. Kaip matėme – žaidėjai, pakilę nuo suolo, pelnė labai daug taškų ir davė to gyvumo.

– Puolime atkovoti kamuoliai – kas lemia „Žalgirio“ pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių? Ar tai žaidėjų pastangos, ar tai atsitiktinumas?

– Ir tas, ir tas. Prieš tai kalbėjome ta tema. Čia vienas iš rodiklių, kur mes turime privalome pagerinti tiek puolime, tiek gynyboje.

– Per pastarąsias rungtynes – mače prieš „Rytą“ praleidote mažiausiai taškų. Ar tai dviejų pralaimėjimų poveikis ir komanda padarė išvadas?

– Tikiuosi. Šiandien buvo geras susikaupimas, pasiaukojimas, komandoje gerai kalbėjomės ir pasiėmėme tas pražangas, kurių trūko ankstesnėse rungtynėse.

– Tomas Dimša sužaidė dar vieną gerą mačą ir, atrodo, kad yra vienas emocinių lyderių. Kaip vertinate jo pasirodymą?

– Vertinu gerai (šypsosi – red.). Tik nenoriu, kad jis po tokių gerų rungtynių nustotų žaisti.

– Ar Nazo Mitrou-Longo užduotys ir vaidmuo įsibėgėjus sezonui keičiasi?

– Kažkiek keičiasi. Šiandien jis turėjo gan geras rungtynes – dalyvavo toje atkarpoje, kurią laimėjome 9:0. Tai yra labiau atakuojančio tipo žaidėjas. Mes galvojome, kad jis labiau yra įžaidėjas ir atakuojantis gynėjas, o yra taip, jog jis yra labiau atakuojantis gynėjas ir tik po to įžaidėjas.

– Kaip sekasi ieškoti naujoko ir ar turite žinių iš to korpuso?

– Matau, kad diskutuojate (žurnalistai – red.) šiuo klausimu. Prieš savaitę sakėte, kad papildymo nereikia, o dabar po rungtynių su ASVEL sakėte, jog reikia. Nežinau, ką šiandien sakysite (šypsosi – red.).

Iš savo pusės – mes dar turime potencialo, kurio mes manome, kad nesame išnaudoję. Luko (Lekavičiaus) minutės, tas pats Nazas (Mitrou-Longas), iš pernai metų žaidėjai, kurie mums gali pridėti dar daugiau potencialo. Kol kas bandome naudoti šį potencialą ir bet kokio žaidėjo neimame.

Kol kas duodame šansą esamiems žaidėjams. Jei matysime, kad tikrai nepavyksta išspausti to potencialo ir traukti komandos žaidimo į pergales, tada darysime kažkokius manevrus.

– Kaip palygintumėte žaidimą „Jeep“ ir ASG arenose?

– Atmosfera gera. Reikia pripažinti – ten garsesnė, tačiau nežinau, ar atitinka visus saugumo ir kitus reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.