EUROLYGA 2023

Į krepšinio aikštę žengia „Ryto“ treneriai su G. Žibėnu priešakyje: tikslas – iškovoti titulą

Toli gražu ne kiekvienas profesionalus krepšininkas turi progą bent kartą karjeroje pamatyti, kaip aikštelėje atrodo jo paties treneris. O būtent tokią galimybę šį sezoną turi Vilniaus „Ryto“ pagrindinės komandos žaidėjai. Jų treneriai žengia į mėgėjų krepšinį, debiutuoja GEALAN-Sostinės krepšinio lygoje (SKL).

G.Maskoliūnas (su kamuoliu).<br>SKL nuotr.
G.Maskoliūnas (su kamuoliu).<br>SKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 3:06 PM

„Ryto“ vyr. Treneris Giedrius Žibėnas, trenerio asistentai Georgios Dedas su Gustu Maskoliūnu, taip pat fizinio parengimo treneris Tadas Jackūnas. Tai tik maža dalis naujai suburtos „Rytas-4“ komandos, debiutuojančios SKL E lygoje.

Už aikštės ribų – ruošiant pagrindinę komandą, braižant kertinius rungtynių derinius – tai rimta specialistų komanda. O kaip bus aikštėje, kai reikės žaisti patiems?

„Pavardės atrodo rimtos ir galiu patikinti, kad ne tik atrodo. Kiekvienas iš šių trenerių yra naudingas komandai, kiekvienas, visų pirma, be galo myli krepšinį ir jį puikiai supranta. Kuo daugiau žaisime kartu, tuo stipresni būsime, o kiekvienas treneris tikrai turi savų kozirių“, – šypteli „Ryto“ komercijos vadovas, komandos idėjinis lyderis Petras Jasiūnas.

Treneriai aikštėje

„Rytas-4“ šiam, debiutiniam sezonui SKL E lygoje, įregistravo keturis pagrindinės komandos trenerius. Atakuojančius gynėjus G. Žibėną ir T. Jackūną, lengvąjį kraštą G. Maskoliūną ir centrą G. Dedą.

Bene labiausiai intriguojančio žaidėjo aikštėje – G. Žibėno – komanda rungtynėse dar nesulaukė dėl trenerio užimtumo, o sužaidus pirmas kelias sezono dvikovas jau ryškėja G. Dedo lyderystė.

„Kaip iš tiesų žaidžia Žibėnas (Giedrius – aut.), dar negalime pasakyti. Pats treneris sakė, kad tikrai parodys ką sugeba. Juokavo, kad jeigu netikime jo įgūdžiais, gali išsitraukti seną statistiką iš vienos Kauno mėgėjų lygų, ten rinko gerus skaičius. Sakė, potencialo tikrai turi nemažai, tai labai lauksime rungtynėse.

Dedas (Georgios – aut.) yra vienintelis mūsų komandos žaidėjas, praeityje krepšinį žaidęs profesionaliai. Galiu patikinti, kad profesionalo įgūdžiai, net ir bėgant laikui ir, žinoma, augant svoriui, niekur nedingsta (juokiasi – aut.). Dedas kadaise tapo Graikijos krepšinio lygos snaiperio konkurso nugalėtoju, tai metimą tikrai turi puikų. Dažnai mums pabraižo derinius per minutės petraukėles. Tiesa, komandos talento lygis ne visada leidžia juos išpildyti“, – kalba vienintelis tikras komandos įžaidėjas P. Jasiūnas.

Pažįstami lankai

Visas šio SKL E lygos sezono namų rungtynes „Rytas-4“ komanda žais ten, kur pernai birželį pagrindinė „Ryto“ komanda po 12 metų pertraukos į viršų kėlė Lietuvos čempionų taurę – „Jeep“ arenoje.

Šioje arenoje buvo visko – ir skambių pergalių, ir labai apmaudžių pralaimėjimų, ir kurtiančio sirgalių keliamo triukšmo, ir visiškos tylos. Kiek tokia namų aikštelė įpareigoja megėjų komandą?

„Dėl žaidimo šioje arenoje matau tik pliusus. Visų pirma, mums čia tikrai pažįstami lankai, pažįstamas parketas. Mūsų biuras įsikūręs pačioje arenoje, tai laisvu nuo darbo metu tikrai dažnas nueina pamėtyti, kartais ir kokį žaidimą greitai sužaidžiame.

Manau, kiekvienas čia jaučiamės gerai ir jaukiai, o tai tikrai svarbu. Tiek darbe, tiek aikštėje, jeigu jautiesi savas, vadinasi, lieka tik daryti tai, ką gali geriausiai“, – dėsto P. Jasiūnas.

Tik laiko klausimas

„Ryto“ administracija jau senokai galvojo apie naujos komandos įkūrimą ir žaidimą mėgėjų lygoje. Biure pastaraisais metais vis dažniau pasigirsdavo minčių, kad galbūt jau laikas išbandyti save aikštėje.

Vis dėlto, kaip sako vienas pagrindinių komandos sumanytojų, anksčiau vis pritrūkdavo žmonių pilnai sudėčiai surinkti. Ir būtent tai, kad komandai „Taip“ ištarė net keturi treneriai, leido įgyventinti šią mažą, bet svarbią biure tarp kolegų užgimusią svajonę.

„Tiesą sakant, turime padėkoti kiekvienam treneriui asmeniškai, už tai, kad šiemet nusprendė prisijungti. Mes jau gerokai anksčiau galvojome burti komandą, norinčių tikrai buvo, bet jų buvo šiek tiek per mažai. Žinojome, kad reikės daugiau žmonių, tai šis trenerių prisijungimas mums be galo svarbus. Labai vertiname, kad tokie užimti žmonės sutiko atrasti laiko komandai.

Mes kiekvienas esame vienaip ar kitaip artimi su krepšiniu, dar artimesni su pačiu „Rytu“, todėl nieko nuostabaus, kad atėjo laikas suburti komandą. Krepšinis visada šalia, „Rytas“ taip pat, o dabar metas tai apjungti aikštėje. Didelis privalumas ir tai, kad mes dauguma ne tik mylime krepšinį, bet ir esame jį nemažai žaidę“, – šypteli P. Jasiūnas.

„Žvaigždės“ tampa fanais

Pirmas kelerias šio sezono namų rungtynes gyvai „Jeep“ arenoje stebėjo vidutiniškai apie 50 žmonių. Įdomi detalė – nemažą dalį šių komandos „sirgalių“ sudaro ne kas kitas, o pagrindinės „Ryto“ komandos krepšininkai.

„Labai smagu, kad mūsų palaikyti ateina pagrindinės komandos žaidėjai. Čia visi kartu kuriame nuostabią ir tikrai jaukią atmosferą – pagrindinės komandos krepšininkai ateina su šeimomis, atsiveda antrąsias puses, draugus, ar net šuniukus, kartu sukuriame savotišką šeimos šventę krepšinio formatu.

Kitas dalykas – net neabejoju, kad krepšininkams labai smagu ir smalsu pamatyti, kaip jų pačių treneriai atrodo aikštėje. Turėtų būti labai įdomu stebėti, kaip tavo paties treneris bando išpildyti derinį, kurį galbūt anksčiau liepė išpildyti tau, tik, aišku, truputį kitame lygyje“, – juokiasi P. Jasiūnas ir priduria, kad „Ryto“ žaidėjai mielai pasidalija ne tik kritika ir juokais, bet ir argumentuotomis įžvalgomis.

Kova už tris spalvas

Naują SKL sezoną šiemet pasitiko net 194 komandos, suskirstytos į 9 skirtingas lygas. Žaidėjų, komandų pavadinimų, logotipų ir aprangų čia yra pačių įvairiausių. Bet toks naujokas, kaip ketvirta „Ryto“ komanda, neabejotinai vienas ryškiausių. Ar atstovavimas Lietuvos vicečempionui, tik jau nebe biure, o aikštėje, suteikia tam tikrą atsakomybę?

„Nemanau, kad jaučiame papildomą atsakomybę ar įtampą dėl to, kad žaidžiame už „Rytą“. Mes visi kiekvieną dieną kovojame už šitas spalvas: raudoną, juodą, baltą. Tiek savo darbuose, tiek aikštelėje. Todėl čia nėra nieko neįprasto ar naujo. Vienodą atsakomybę jaučiame kiekvieną diena darbe, ir kiekvieną kartą aikštelėje.

Ir nevertėtų pamiršti, kad mėgėjų krepšinyje dažniausiai visi renkasi pažaisti dėl to, kad myli krepšinį, o ne dėl to, kad kažką būtinai sau ar kitiems įrodytų. Taigi mes į tai žiūrime iš dviejų pusių – tikrai norime kovoti už komandą, ir tuo pačiu, tikrai norime gerai praleisti laiką, kartais į viską pažiūrėti su humoru“, –sako komandos įžaidėjas.

Tikslas – kaip ir pagrindinės komandos

Nors sezonas – debiutinis – tikslai „Ryto-4“ komandos jau dabar yra patys aukščiausi. Pirmąsias istorijoje rungtynes net 40 taškų skirtumu (103:63) laimėjusi komanda neslepia – sezono pabaigoje norėtų kelti nugalėtojų taurę.

„Tikslą turime vieną ir labai aiškų – iškovoti titulą. Jokių kitų kalbų negali būti. Nors ir žiūrime į viską su humoru, bet tikrai kovosime dėl titulo. Kaip ir pagrindinė komanda – taip ir čia. Tiek jie, tiek mes, norime tapti savo lygų čempionais“.

„Rytas-4“ komanda šį sezoną rungtyniauja E lygos G grupėje, iš viso joje – 8 komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.