EUROLYGA 2023

Sugrįžęs R. Jokubaitis ir „Barcelona“ toliau žygiuoja užtikrintai: namuose nukovė „Crvena zvezda“ klubą

Po savaitės pertraukos Rokas Jokubaitis grįžo ant parketo, o jo atstovaujama „Barcelona“ (6/1) ekipa iškovojo jau eilinę pergalę Eurolygoje. Penktadienį Katalonijos klubas namuose pranoko Roko Giedraičio atstovaujamą Belgrado „Crvena zvezda“ (2/5) klubą.

Rokas Jokubaitis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Giedraitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
R.Giedraitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 9:19 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 11:31 PM

Katalonai laimėjo akistatą 86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19).

Rungtynes kiek sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kuriems puikiai perdavimus dalino Tomašas Satoransky. Čekas vien per pirmąjį kėlinį atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ anksti įgijo devynių taškų pranašumą, bet tada nuo „Crvena zvezda“ suolo pakilo Milošas Teodosičius, kuris išjudino svečių puolimą ir po pirmojo kėlinio „Crvena zvezda“ atsiliko vos trimis taškais 18:21.

Antrajame kėlinyje labai sėkmingai į katalonų žaidimą įsijungė Willy Hernangomezas – aukštaūgis smaginosi tiek iš po krepšio, tiek ir iš tolimesnės distancijos, o „Barcelona“ įgijo dviženklį pranašumą.

Į priekį varžovus paleidę serbai nesutriko – tiksint paskutinėms ketvirčio minutėms priartėjo prie varžovų. Į ilgąją pertrauką svečiai išėjo atsilikdami 43:47.

Trečiajame kėlinyje apie save priminė R.Giedraitis, kuriam mačo pradžia buvo slogi. Į priekį svečius truktelėjęs lietuvis neleido „Barcelona“ komandai atitolti.

Ketvirtajame kėlinyje aikštėje užvirė tikra drama, o prasidėjus priešpaskutinei minutei komandas skyrė vos taškas, o vos po kelių akimirkų Luka Mitrovičius išlygino rezultatą.

Į sėkmingą serbo epizodą atsakė „Barcelona“ aukštaūgis Janas Vesely, kuris kitoje atakoje pasižymėjo taškais su pražanga, o vėliau sekė ir M.Teodosičiaus klaida ir aikštės šeimininkų pranašumą įtvirtinęs J.Parkerio šūvis.

Prie pergalės R.Jokubaitis šiose rungtynėse prisidėjo įmesdamas 8 taškus (3/6 dvit., 0/1 trit., 2/4 baud.), atkovodamas 3 kamuolius ir atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus (8 naudingumo balai).

Tuo metu R.Giedraitis pasižymėjo pelnydamas 9 taškus (3/4 dvit., 1/4 trit.), atkovodamas 6 kamuolius ir surinkdamas 9 naudingumo balus.

„Barcelona“: Jabari Parkeris 20, Willy Hernangomezas 18, Janas Vesely 14, Tomašas Satoransky 10.

„Crvena zvezda“: Luka Mitrovičius 22, Milošas Teodosičius 13, Dejanas Davidovacas 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.