EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ parklupdęs K. Kemzūra: apie savininko G. Žiemelio išsipildžiusį spėjimą ir „Wolves“ lyderio traumą

Sekmadienio vakarą Vilniaus „Wolves“ tapo pirmąja ekipa, šiame LKL sezone nugalėjusia Lietuvos čempionus. Kęstučio Kemzūros treniruojama komanda sekmadienį namuose 75:64 (17:14, 13:19, 22:12, 23:19) palaužė Kauno „Žalgirį“, kuris vietiniame fronte šiemet dar nebuvo suklupęs.

Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 12, 2023, 9:40 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 10:38 AM

Pergalę aptemdė vieno iš Vilniaus komandos lyderio trauma – trečiajame kėlinyje ant parketo slystelėjęs Rasheedas Sulaimonas susižeidė koją ir daugiau aikštelėje nepasirodė.

„Geras jausmas laimėti. Ypač kai nugali čempionus – Eurolygos komandą. Rungtynėse esminis dalykas buvo tai, kad mes daugiau ar mažiau išlaikėme savo šaltas galvas. Pradžioje davėme per daug antrų šansų, bet „Žalgiris“ juos nelabai išnaudojo. Jie turėjo laisvų progų prie tritaškio, bet prametė.

Tų šansų buvo per daug. Buvo gera energija, kovėmės. Ko prašiau komandos – vienas iš prašymų punktų buvo išsilaikyti rungtynėse, neleisti jiems labai pabėgti, daugiau koncentruotis į rungtynes.

Antroje pusėje mums pasisekė ir apsiginti, ir kai jau apsigini, tai ir gavome kelis lengvesnius taškųs greitame puolime. Itr pataikėme sunkesnius metimus.

Buvo šiek tiek sunkiau kada Rasheedas iškrito dėl traumos, „Žalgiris“ keitėsi. Visiems aišku, kad jis vienas iš mūsų aštresnių žaidėjų, kuris tokiose situacijose gali pagelbėti. Mums buvo šiek tiek sunkiau, bet suradome tų momentų.

Labai džiaugiuosi dėl A.Juškevičiaus. Nedaug žaidė, bet davė labai reikalingus taškus per tas minutes. Ir Vaidas Kariniauskas pakontroliavo rungtynes. Šiek tiek neramina mūsų „dideli“, kažkaip nesuranda jie savęs...

Džiaugiuosi, didžiuojuosi savo vyrais. Iš kitos pusės, kelia nerimą R.Sulaimono trauma, nes tvarkaraštis nelaukia ir ateina kitos rungtynės“, – po mačo kalbėjo „Wolves“ treneris K.Kemzūra.

– Ar jau aišku, kokia R.Sulaimono trauma?

– Pasisuko koją. Kokio laipsnio trauma – neaišku. Kai atliksime tyrimus – žinosime.

– Po R.Sulaimono traumos galingai spurtavote. Ar galima sakyti, kad ta trauma sutelkė komandą?

– Kas gali užginčyti, kad nesutelkė kai toks rezultatas? Čia kaip pakreipsi viską. Aš manau, kad taip. Kaip jau sakiau iš pradžių, išlaikėme šaltą protą, galvą, energija niekur nedingo, susitelkėme gynyboje.

Aš suprantu „Žalgirio“ situaciją. Jiems nėra lengva psichologiškai, bet čia yra jų problemos. Aš nenoriu atimti to, ką padarė mūsų vyrai.

Aš manau, kad jie šiandien nusipelnė to palaikymo, tos kovos. Visumoje mums labiau „pakrito“ metimai, bet sekasi tiems, kurie labai stengiasi.

Mes šiandien buvome ta komanda. Džiugu, kad demonstravome žaidimą, kuriuo žiūrovai nenusivylė. Na, galbūt išskyrus „Žalgirio“ sirgalius.

– „Wolves“ savininkas Gediminas Žiemelis spėjo dar šeštadienį, kad komanda „Žalgirį“ įveiks 8 taškų skirtumu.

– Tai jūs manęs neklauskite. Klauskite Gedimino. Tai gal žmogus turi tų savybių (juokiasi).

– Bet laimėjote ne tiek, kiek jis norėjo.

– Klausimas ne man (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.