EUROLYGA 2023

Prie sienos prispaustas G. Žibėnas „Ryto“ sirgaliams turi pažadą – prisiminė pralaimėjimą „Žalgiriui“

Dar nė vienos pergalės FIBA Čempionų lygos kraityje neturintis Vilniaus „Rytas“ (0/2) antradienį sieks atidaryti pergalių sąskaitą. Giedriaus Žibėno auklėtiniai žais pirmąsias rungtynes savų žiūrovų akivaizdoje ir priims Čekijos „Opava“ (0/2) klubą.

G.Žibėnas.<br>V. Skaraičio nuotr.
G.Žibėnas.<br>V. Skaraičio nuotr.
G.Žibėnas.<br>Betsafe-LKL nuotr.
G.Žibėnas.<br>Betsafe-LKL nuotr.
G.Žibėnas.<br>V.
G.Žibėnas.<br>V.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 2:24 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 2:28 PM

Čekijos pirmenybėse praėjusiame sezone triumfavusi komanda kaip ir vilniečiai Čempionų lygos starte taip pat nevengia nemalonumų – patyrė du triuškinančius pralaimėjimus.

„Žinau, kad tai yra svarbiausios sezono rungtynės. Dabar turime eiti tuo sunkesniu keliu ir pasitinkame veteranų komandą. Ji atrodė tikrai prastai pirmose dvejose rungtynėse, bet turime suprasti, kad jei leisime jiems žaisti, jie žais gerai, nes Čekijos lygoje jie vidutiniškai įmeta po 94 taškus.

Ji žino kaip žaisti kartu, jie ilgai žaidžia kartu. Turėsime būti labai budrūs, rodyti gerą discipliną ir gerai išmokti stipriąsias ir silpnąsias žaidėjų vietas“, – prieš rungtynes kalbėjo „Ryto“ treneris G.Žibėnas.

„Ryto“ ir „Opava“ rungtynės „Avia Solutions Group“ (ASG) vyks antradienį, 19 val. 30 min.

– Kokio sirgalių lankomumo tikitės šiose rungtynėse? – buvo paklausta G.Žibėno.

– Esame įsprausti į kampą, mums reikia ir jų pagalbos, esame jiems skolingi po paskutiniųjų rungtynių ASG arenoje, nes tikrai nežaidėme kokybiško krepšinio. Su tokios kokybės palaikymu mes tikrai jaučiamės skolingi parodyti kažką gražesnio aikštėje.

– Esate ryškūs favoritai. Ką labiausiai stengiatės įkalti savo žaidėjams į galvas?

– Stengiamės įkalti žaidėjams, kad tokios rungtynės yra laimimos fiziškumu, ko jie negalėjo pakelti pirmose dvejose rungtynėse. Čia mums niekas tos pergalės neatiduos, turėsime padaryti teisingą darbą.

– Kiek svarbu psichologiškai Čempionų lygoje pasiimti tą pirmąją pergalę?

– Labai svarbu. Patys save įsistūmėme į kampą, dabar neturime kitų minčių, turime laimėti visas rungtynes ir nusimesti tuos akmenis nuo savo pečių.

– Minėjote, kad sugrįžus Martynui Echodui ir Gyčiui Radzevičiui baigėsi netikros minutės. Ar tai atsispindi treniruotėse?

– Žaidėjai nori išlaikyti pilnas minutes, turime daug gerų žaidėjų, tai yra geriausias dalykas, kuris gali nutikti treniruočių metu, kai žaidėjai turi konkuruoti tarpusavyje ir taip kelti save į viršų.

– Ką „Rytui“ duos M.Echodo ir G.Radzevičiaus sugrįžimai?

– Jie duos energiją ir atletiškumą, bet to mums niekada netrūko. Jie galbūt kažkiek pakeis starto penketą, o tos energijos mums netrūko, jie jos tik pridės.

– Kuris turnyras jūsų manymu yra stipresnis – Europos taurė ar FIBA Čempionų lyga?

– Nemanau, kad tai turėčiau spręsti aš. Čia daug diskusijų, manau, kad šie turnyrai panašūs, kiekvienas treneris, kuris treniruoja toje logoje, sakys, kad ji stipresnė, bet panašios tos lygos ir panašios tos komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.