EUROLYGA 2023

Iš bedugnės „Lietkabelį“ ištraukęs G. Orelikas padėjo ir treneriui N. Čanakui atkeršyti turkams – Panevėžys po pratęsimo parklupdė „Turk Telekom“

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas antradienį stojo į dar vieną kovą Europos taurės namų rungtynėse. Dešimties komandų B grupėje panevėžiečiai santykius aiškinosi su turkų Ankaros „Turk Telekom“ klubu ir neįtikėtinai po pratęsimo dramos išplėšė pergalę 93:86 (19:24, 25:24, 18:22, 24:16, 5:0). Ši dvikova tapo savotišku kerštu dabartiniam Panevėžio ekipos treneriui Nenadui Čanakui, kuris spalį buvo išprašytas iš „Turk Telekom“, o įspūdingo laimėjimo kalviu tapo 31 tašką įmetęs Gediminas Orelikas.

Gediminas Orelikas<br>K.Kavovėlio nuotr.
Gediminas Orelikas<br>K.Kavovėlio nuotr.
Gediminas Orelikas<br>Eurocup nuotr.
Gediminas Orelikas<br>Eurocup nuotr.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas
G.Šiupario nuotr.
G.Šiupario nuotr.
Betsafe-LKL nuotr.
Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 6:42 PM, atnaujinta Nov 14, 2023, 9:16 PM

Panevėžys paskutinę ketvirto kėlinio minutę atsiliko 9 taškais, tačiau G.Oreliko pastangomis išplėšė lygiąsias. Per pratęsimą tas pats G.Orelikas įmetė tritaškį, kuris padėjo ekipai atitrūkti ir nugalėti. Per ketvirtą kėlinį ir pratęsimą G.Orelikas pelnė 16 taškų. 

Šeimininkai tragiškai sunkiai pradėjo mačą, atsiliko 6:15, tačiau po to šiaip ne taip pradėjo lipti iš duobės. Likus pirmame ketvirtyje žaisti 2 min. skirtumas tarp klubų sumenko iki 12:15.

Pirmą kartą „Lietkabelis“ rezultatą persvėrė antro kėlinio antrą minutę, kai tritaškį įsūdė Martynas Varnas ir šeimininkai išsiveržė į priekį 26:25.

Į šį „Lietkabelio“ spurtą svečiai atsakė savuoju – 13:0 ir įpusėjus antram kėliniui pirmavo 38:26.

Vis dėlto M.Varno tempiamas Panevėžio klubas sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 40:44, o po dviejų kėlinių „Turk Telekom“ buvo priekyje 48:44.

Trečiame kėlinyje vaizdas nesikeitė ir turkai toliau diktavo savo sąlygas, padidinę persvarą vėl iki dviženklės 57:47.

Šis 10 taškų skirtumas išsilaikė ir ketvirtame ketvirtyje, o 3 min. po klaidų virtinės jis dar padidėjo iki 77:62.

„Lietkabelis“ suskubo vytis oponentus ir įpusėjus lemiamam ketvirčiui aptirpdė skirtumą iki 68:77. Paskutinę mačo minutę po Gedimino Oreliko šou ir tritaškių skirtumas aptirpo iki 81:86 ir sumažėjo likus 20 sek. iki 84:86. Turkai skubėjo mesti, nepataikė ir likus 0,9 sek. rezultatą išlygino Donatas Sabeckis. Teko komandoms žaisti pratęsimą.

O per jį ir vėl G.Orelikas ir vėl pasižymėjo bei padėjo ekipai laimėti – pelnė svarbų tritaškį, po kurio rezultatas tapo 89:86.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 31 (8/14 trit., 4 atk. kam., 5 rez. perd., 4 kld.), Nikola Popovičius 18, Martynas Varnas 17 (7 atk. kam.), Donatas Sabeckis 10 (40 min., 10 rez. perd., 7 kld.), Vytenis Lipkevičius 8.

„Turk Telekom“: Tyrone‘as Wallace‘as 22, Jalenas Adamsas 20, Okbenas Ulubay‘us ir Stevenas Enochas (13 atk. kam.) – po 12, Jamesas Palmeris 7.

Turkijos komanda Europos taurėje startavo tik viena pergale iš penkių, o vietinių pirmenybių turnyro lentelėje rikiuojasi vos aštuntoje pozicijoje.

Praėjusiame ture namie „Turk Telekom“ nusileido ispanų Gran Kanarijos „Dreamland“ 69:82.

Praėjusį antradienį „Kalnapilio“ arenoje šeimininkai Europos taurėje 100:96 įsirašė svarbią pergalę prieš Breso Burgo „JL“ ekipą, o šeštadienį Betsafe-LKL fronte įveikė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ 91:88.

Šį sezoną jau 23-iąjį kartą klubo istorijoje Turkijos ekipa varžosi viename iš Europos turnyrų, o per pastaruosius kelis sezonus spėjo susidurti ir su Panevėžio klubu – tarpusavio rungtynėse Turkijos ekipą laimėjo visus keturis kartus.

Praėjusį sezoną į Europos taurės finalą „Turk Telekom“ atvedė dabartinis „Anadolu Efes“ strategas Erdemas Canas, kurį būtent tarpsezoniu ir pakeitė jau į Panevėžį spėjęs sugrįžti Nenadas Čanakas, iš kurio vairą perėmė prieš tai penkis sezonus Stambulo „Darussafakai“ vadovavęs Selcukas Ernakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.