EUROLYGA 2023

Apie „Wolves“ papildymą šnekėjęs K. Kemzūra išskyrė esminę pralaimėjimo priežastį

Vilniuje nutrūko septynių iš eilės „Wolves“ (3/3) pergalių serija įskaitant tiek Lietuvos krepšinio lygos, tiek Europos taurės turnyrus. Po mačo „Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra bedė pirštu į gynybą ir kalbėjo apie potencialų komandos papildymą.

Kęstutis Kemzūra<br>V.
Kęstutis Kemzūra<br>V.
Adas Juškevičius<br>V.
Adas Juškevičius<br>V.
Kęstutis Kemzūra<br>V.
Kęstutis Kemzūra<br>V.
Arnas Beručka<br>V.
Arnas Beručka<br>V.
Kęstutis Kemzūra<br>V.
Kęstutis Kemzūra<br>V.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 9:41 PM, atnaujinta Nov 16, 2023, 12:07 AM

Trečiadienio vakarą „Avia Solutions Group“ (ASG) arenoje aikštelės šeimininkai Vilniaus „Wolves“ 77:93 patyrė pralaimėjimą prieš Venecijos „Umana Reyer“ (3/4) klubą.

„Wolves“ ekipa sugriuvo ketvirtajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 15:24 ir galop Lietuvos komandai sumažinti varžovų pranašumo taip ir nepavyko.

Po rungtynių kalbėjęs K.Kemzūra teigė, kad jo komanda nepadarė gero darbo gynyboje.

„Sveikinimai Venecijos komandai. Jie šiandien buvo geresni. Mes kovojome tris kėlinius, bet rungtynių pabaigoje mums pritrūko jėgų. Mes nepadarėme gero darbo gynyboje. Buvo sunku. (Barry) Brownas, (Rayjonas) Tuckeris ir (Aamiras) Simmsas darė mums daug problemų. Jie pataikė daug sudėtingų metimų. Mes nesugebėjome išlikit prieš varžovus ir gintis.

Aš galvoju, kad vyrukai kovojo, bet vienas dalykas, kurį galėjome daryti geriau, išnaudoti pražangas. Kai neapsigini, puolime yra pernelyg daug spaudimo. Mūsų energija, mūsų dvasia mačo pabaigoje nusmuko, o kai kurios komandos tuo naudojasi. Mes žinojome, kad šiandien mums bus sunku. Jeigu norime būti tokia komandai kaip Venecija, mes turime geriau gintis. Gaila, kad pralaimėjome, ypač namuose, bet turime žiūrėti į priekį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Kemzūra.

Mače prieš „Umana Reyer“ klubą neblogą pasirodymą surengė Adas Juškevičius.

Į rotaciją grįžęs gynėjas per 27,5 minutės pelnė 15 taškų (4/8 trit., 3/5 baud.) ir surinko 12 naudingumo balų.

„Adas davė tos energijos ir taškų, ko mes ir tikėjomės, – kalbėjo K.Kemzūra. – Puolimas nebuvo didelė problema. Mes daugmaž suradome galimybių ir išnaudojome Adą, ir jis pats sužaidė. Tas gynybos intensyvumas... bet čia ne tik Ado problema, o mūsų visų. Adas visada turi būti pasiruošęs, jis yra mūsų komandos veteranas, vienas labiausiai patyrusių žaidėjų. Jis tą jaučia ir turi padėti (komandai). Kaip ir kiekvienas.“

Dvikovoje prieš Italijos klubą 24,5 minutės aikštelėje žaidė ir Arnas Beručka, kuris momentais žaidė ir įžaidėjo pozicijoje.

Vilnietis šiame mače įmetė 8 taškus (4/7 dvit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 12 naudingumo balų.

„Dėl įžaidinėjimo – jis negadino (vaizdo) ir davė mums geros energijos. Jis buvo agresyvus, ko mums ir reikėjo. Arnas padarė savo darbą ir atliko jį gerai. Galbūt keletą momentų jam ir kitiems, kur sakiau, kad galėjome prasižengti... vienu metu neturėjome pražangų ir ne iki galo išnaudojome savo keitimosi gynybą. Tiek baudos aikštelėje, tiek prasiveržimų metu“, – apie A.Beručką kalbėjo K.Kemzūra.

„Wolves“ komandai trečiadienio mače negalėjo padėti traumuoti Rasheedas Sulaimonas, Jeffery Tayloras ir apsirgęs Vaidas Kariniauskas.

K.Kemzūros rotacijoje buvo vos 9 žaidėjai, o paklaustas apie potencialų komandos papildymą K.Kemzūra teigė, kad „Wolves“ neturi nesibaigiančių pinigų ir pridūrė, jog esama situacija rinkoje – nedėkinga.

„Žiūrėkite, visos komandos turi periodų, kuomet juos užpuola traumos. Mes, turbūt, jų turime daugiau. Nuo pat pradžių. Kažkaip kapstomės, bandome kapstytis. Kada yra tokia situacija, kaip ir galvoji, kad tas papildymas būtų gerai, nes tau (treneriui – red.) natūraliai trūksta žmonių rotacijoje su tam tikra kokybe.

Taip negali ir taip nėra tikrame gyvenime (spragteli pirštais – red.). paėmiau ir atsivežiau šitą žaidėją, kuris užpildo spragą ir būna viskas tvarkoje.

Vienas dalykas – yra komandos biudžetas. Visi galvoja, kad „Wolves“ biudžetas – nueini, atsidarai seifą, kuriame yra prikrauta pinigų... kiek reikia? Ai, gerai, paimsiu tiek. Supraskite – taip nėra. Yra biudžetas, yra reikalai, yra traumuoti žaidėjai, kurie susitraumavo ir klubui yra įsipareigojimai.

Kitas dalykas – kad kažką nusipirkti ir pasikviesti, tas žmogus turi būti rinkoje. Dabar yra lapkričio vidurys ir einame į mėnesio galą... turbūt rinkoje nėra tiek daug žaidėjų, tiek daug pasirinkimo. Imti tik tam, kad imti... klausimas.

Dar vienas svarbus dalykas – reikia žiūrėti į priekį. Aišku, bus gera problema, bet kai visi sugrįžta, kaip tada mes atrodome ir gyvename? Komanda – gyvas organizmas, šeima ir į viską yra reaguojama. Prisigalvoti galima visko.

Šiose rungtynėse mes truputį sugriuvome, bet pradėjome kalbėti. Paskutinėse rungtynėse prieš „Žalgirį“ – man tokių klausimų neuždavinėjote, o dabar – viskas.

Turime išsiaiškinti, kiek laiko žaidėjų traumos užtruks, koks gydymas, ką mes galime padaryti, kalbėsimės ir tada galbūt bus priimami kažkokie sprendimai“, – ilgai apie potencialų papildymą kalbėjo K.Kemzūra.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.