EUROLYGA 2023

NBA lygoje siaučiantis T. Haliburtonas supratimo apie krepšinį sėmėsi iš kompiuterinių žaidimų

23-ejų „Indiana Pacers“ žvaigždė Tyrese‘as Haliburtonas NBA lygoje fiksuoja vieną įspūdingą pasirodymą po kito, o pats krepšininkas teigia, kad prie jo krepšinio supratimo svariai prisidėjo kompiuteriniai žaidimai.

 T.Haliburtonas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
 T.Haliburtonas.<br> USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 3:55 PM, atnaujinta Nov 16, 2023, 3:56 PM

196 cm ūgio įžaidėjas šį sezoną NBA lygoje fiksuoja 23,8 taško (60,8 proc. dvit., 40,9 proc. trit., 94,9 proc. baud.), 3,9 atkovoto kamuolio ir 12,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

T.Haliburtono vedama „Pacers“ ekipa NBA lygoje yra iškovojusi 6 pergales, patyrusi 4 pralaimėjimus ir Rytų konferencijoje užima 3-ąją vietą.

Tokie pasiekimai priverčia T.Haliburtono pavardę minėti šalia tokių žaidėjų kaip Nikola Jokičius, Joelis Embiidas ar Luka Dončičius kalbant apie kandidatus tapti sezono MVP.

Krepšininkas yra labai vertinamas dėl savo krepšinio supratimo, o pats amerikietis teigia, kad tam didelę įtaką turėjo kompiuteriniai žaidimai.

„Sąžiningai, daug mano žinių, kaip žaisti, atėjo iš kompiuterinių žaidimų. Kuomet žaidi „2K“ tu žiūri kameros kampu, kuriuo gali matyti viską kas yra priešais tave. Kartais aš taip galvoju aikštelėje“, – kalbėdamas su „The Ringer“ teigė T.Haliburtonas.

Tai jau ne pirmasis jaunosios kartos krepšininkas, kuris pareiškė, jog kompiuteriniai žaidimai padėjo pagerinti įgūdžius aikštelėje.

Praėjusiais metais geriausiu besiginančiu lygos krepšininku pripažintas Jarenas Jacksonas jaunesnysis teigė, jog žaidimai padėjo geriau suprasti, kada reikia blokuoti varžovų metimus. Rezultatai – akivaizdūs. Praėjusius du sezonus „Memphis Grizzlies“ aukštaūgis pirmavo lygoje pagal blokuotus metimus, o praėjusiame sezone jis tai darydavo net po 3 kartus per rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.