EUROLYGA 2023

Traumuoto lyderio spragas užkamšyti bandęs A. Juškevičius: „Atrodėme truputį nudvėsę“

Adas Juškevičius Europos taurės mače prieš Venecijos „Umana Reyer“ (3/4) buvo ypač pastebimas, tačiau ir neblogas gynėjo žaidimas nepadėjo Vilniaus „Wolves“ (3/3) pratęsti pergalingos serijos. Po mačo kaunietis teigė, kad „Vilkams“ pritrūko energijos, o kartu pridėjo, kad „Wolves“ reikia papildymo.

 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
 Adas Juškevičius<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 6:47 AM

Vilniečiai 77:93 namuose krito prieš Venecijos krepšininkus ir po 7 iš eilės laimėtų rungtynių tiek Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tiek Europos taurėje patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Adas Juškevičius šiame mače buvo ypač pastebimas. Gynėjas per 27,5 minutės pelnė 15 taškų (4/8 trit., 3/5 baud.) ir sukaupė 12 naudingumo balų.

„Šiandien mums lengva nebuvo. Pasakysiu tiesiai šviesiai – atrodėme truputį nudvėsę. Galime teisintis, kad nebuvo daug žaidėjų ir dar kažkuo, bet mes vis tiek neturėjome taip žaisti. Mes esame solidesnė komanda. Pasiimkime tai it pamoką. Dabar šis mačas – praeitis.

Visi gavome daugiau minučių ir mūsų energija automatiškai krito, kadangi rotacija buvo mažesnė ir negalėjome įnešti energijos, kiek esame įpratę. Mūsų gynyba – nefunkcionavo taip, kaip funkcionavo prieš tai. Situacija yra tokia, kokia yra“, – po mačo žurnalistams pasakojo A.Juškevičius.

Ar ta sėkminga 7-erių rungtynių serija galėjo turėti įtakos „Wolves“ komandai, kuri potencialiai pernelyg gerai galvojo apie save?

„Nemanau. Manau, kad pagrindinis faktorius yra tas, jog prieš šias rungtynes mes praradome du svarbius žaidėjus gynėjų linijoje ir komanda truputį išsibalansavo. Manau, kad žaidėjų netektys mus išbalansavo. Nieko, žaisime su tuo, ką turime“, – paneigė minėtą faktą A.Juškevičius.

Dėl patirtos traumos iškritus Rasheedui Sulaimonui lietuviui teko kur kas daugiau atsakomybės, tačiau krepšininkas minėjo, kad jis negali duoti tokių pačių dalykų, kokius davė susitraumavęs lyderis.

„R.Sulaimonas – elitinis žaidėjas puolime. Jis turi labai stiprių savybių puolime. Jį užpildyti ar jo savybes pakeisti yra labai sunku. Šiuo atveju aš gaunu daugiau minučių ir galiu daryti tai, ką aš darau geriausiai – žaisti du prieš du, pataikyti tritaškius, bet aš nebūsiu tas žaidėjas, kuris draskys it Sulaimonas“, – aiškino gynėjas.

Nors sezono pradžioje A.Juškevičius daug minučių aikštelėje negavo, iškritus jo komandos draugams, gynėjui vėl atsirado vietos rotacijoje.

Visgi krepšininkas teigė, kad nepaisant mažo minučių kiekio, jis stengdavosi išlikti pozityvus.

„Nemalonu, kai nežaidi, nes esi įpratęs žaisti, bet tiesiog susitaikai ir žiūri, kad komandai būtų geriau, nes vis tiek į pirmą vietą dedi komandą. Kai komanda laimi, tu nieko negali sakyti, kad žaidi mažiau. Dėl to nieko nesakiau ir treneriams, ir žaidėjams. Tiesiog stengiausi gerai sužaisti per tą laiką, kurį gaudavau, stengiausi išlikti pozityvus ant suolelio ir padėti komandai. Dabar tų minučių daugiau, malonu, bet svarbiausia, kad laimėtumėme taip, kaip laimėdavome prieš tai“, – savo situaciją „Wolves“ komandoje nupasakojo A.Juškevičius.

Iškritus R.Sulaimonui, sezono pradžioje susitraumavus Artūrui Žagarui bei vis dar nežaidusiam ir traumą besigydančiam Jeffery Taylorui – „Wolves“ rotacija yra ypač siaura.

A.Juškevičius jau prieš tai minėjo, kad siaura rotacija – nėra į naudą, tačiau ar gynėjas mano, jog „Wolves“ reikia papildymo?

„Manau, kad papildymas anksčiau ar vėliau bus, nes iškrito nemažai žaidėjų. Kaip matote, reikia mums to papildymo. Manau, kad gynėjų grandyje papildymas bus tikrai, bet čia tiksliau reikėtų klausti ne manęs, o komandos vadovų“, – savo poziciją išsakė A.Juškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.