EUROLYGA 2023

Į naujoko žaidimą dėmesį atkreipęs N. Čanakas: „Žaidėjai nusipelno komplimentų ir gerų žodžių“

Be trijų kertinių žaidėjų žaidęs Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (7/3) 82:64 Telšiuose įveikė Mažeikių „M Basket – Delamode“ (3/7). Po rungtynių kalbėjęs Nenadas Čanakas džiaugėsi savo komanda ir atkreipė dėmesį į sunkiai įsivažiuojantį naujoką Stefaną Birčevičių.

 Nenadas Čanakas<br> Betsafe-LKL
 Nenadas Čanakas<br> Betsafe-LKL
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2023, 8:21 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 11:22 PM

„Visada sunku žaisti po gerų rungtynių Europoje. Šiandien mano žaidėjai nusipelno komplimentų ir gerų žodžių. Esu laimingas. Žaidėme prieš gerą komandą ir naują trenerį, o mes – atlikome savo darbą ir vykdėme savo planą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo N.Čanakas.

Vienu metu panevėžiečiai pirmavo 16 taškų skirtumu, tačiau leido aikštelės šeimininkams sugrįžti į mačą. Kas tuo metu įvyko?

„Mes jiems leidome įmesti lengvų situacijų. Jie pataikė gerus metimus. Mes negalime laimėti kiekvieno kėlinio 16-os taškų skirtumu. Žaidėme trumpa rotacija, be trijų svarbių žaidėjų, tad esu laimingas, kaip šį vakarą žaidėme“, – aiškino N.Čanakas.

Šiandienos mače Donatas Sabeckis žaidė 31 minutę ir 54 sekundes ir buvo ypač naudingas.

Įžaidėjas pelnė 16 taškų (3/3 dvit., 3/10 trit.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 19 naudingumo balų.

Gynėjas kartu su Martynu Varnu buvo rezultatyviausi komandoje, o naudingiau už D.Sabeckį žaidė tik Liutauras Lelevičius, surinkęs 20 naudingumo balų.

„Jis žaidė 31 minutę ir per 9 minutes, kuomet jis nežaidė, žaidėme su jaunuoju Niku (Stukniu). Negaliu pasakyti, kad turėjome daug problemų, kai jis nežaidė. Donatas, kuomet buvo aikštelėje, žaidė gerai“, – atkarpas be D.Sabeckio aiškino N.Čanakas.

Aukštaitijos klube debiutavo serbas Stefanas Birčevičius, kuris mače prieš „M Basket – Delamode“ per 22 minutes pelnė 3 taškus ir sugriebė 3 atkovotus kamuolius.

N.Čanakas nebuvo patenkintas savo auklėtinio forma, bet teigė, kad jis – įsižais.

„Jis turi žaisti geriau. Tai akivaizdu. Visi, kas žiūri krepšinį, sakys tą patį. Jis turi žaisti geriau gynyboje, bet aš tikiu, kad jis žais tik geriau. Jam nėra lengva. Jis nesportavo su komanda daugmaž mėnesį, yra išsimušęs iš savo ritmo, sportinės formos, bet aš juo tikiu ir jis mums padės“, – pasakojo N.Čanakas.

Mače Telšiuose nežaidė Gediminas Orelikas, Deividas Sirvydis ir Paulius Valinskas. Kada jie gali grįžti į aikštelę?

„Tikiuosi, kad (Gediminas) Orelikas ir (Deividas) Sirvydis bus pasiruošę žaisti Lenkijoje, o (Paulius) Valinskas – nežais“, – traumuotų žaidėjų situacijas apžvelgė „7bet-Lietkabelio“ vairininkas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.