EUROLYGA 2023

Dramatiškoje lietuvių akistatoje – M. Sušinsko ir Žironos klubo pergalė prieš M. Sajų, M. Jogėlą ir „Breogan“ Kertinį metimą pataikė buvęs „Lietkabelio“ legionierius

Dramatiškoje lietuvių dvikovoje Ispanijoje – pergalingu metimu pasibaigusios rungtynės ir Mindaugo Sušinsko atstovaujamos Žironos „Basquet“ (6/4) pergalė prieš Martyno Sajaus bei Mato Jogėlos Lugo „Breogan“ (2/8).

 Martynas Sajus<br> FIBA nuotr.
 Martynas Sajus<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2023, 7:32 AM

Likus 23 sekundėms iki mačo pabaigos rezultatas buvo lygus ir Žironos ekipa turėjo žaidimo įrankį savo rankose. Lemiamoje atakoje sužibėjo iki tol strigęs Ike‘as Iroegbu, kuris anksčiau yra žaidęs Panevėžio „7bet-Lietkabelyje“

Gynėjas ėmėsi iniciatyvos ir metė dvitaškį į krepšį. Krepšininko metimas buvo tikslus, o „Breogan“ atakai buvo likusios trys sekundės (85:83). Visgi Lugo krepšininkams nepavyko susikurti geros atakos ir išsimesti lemiamo metimo, o tai lėmė, kad būtent „Basquet“ po dramatiškos kovos ir papildomų tikslių dviejų baudos metimų 87:83 šventė pergalę prieš „Breogan“.

Žironos gretose žaidžiantis M.Sušinskas šįkart aikštelėje praleido 14,5 minutės, per kurias pelnė 6 taškus (0/1 dvit., 2/3 trit.) ir atkovojo 3 kamuolius bei iš viso surinko 10 naudingumo balų.

Rezultatyviausiai Žironos klube žaidė Stefanas Džordževičius, kuris pelnė 12 taškų (5/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir užfiksavo 13 naudingumo balų pasirodymą.

Lugo komandoje tarp naudingiausių komandoje buvo vos 13,5 minutės žaidęs Martynas Sajus. Centrui tokio žaidimo laiko užteko, kad jis taptų naudingiausiu žaidėju komandoje. Mūsiškis šiame mače pelnė pelnė 9 taškus (3/4 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir sukaupė 16 naudingumo balų.

„Breogan“ gretose rezultatyviausiai žaidė Stefanas Mamirovas, kuris įmetė 16 taškų (5/7 trit.) ir surinko 15 naudingumo balų.

Kitas „Breogan“ lietuvis Matas Jogėla sužaidė blankiau. Universalusis lietuvis aikštelėje praleido 12,5 minutės, per kurias pelnė 5 taškus (0/2 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir užfiksavo 3 naudingumo balų pasirodymą.

Buvę „7bet-Lietkabelio“ legionieriai Žironos komandoje I.Iroegbu ir Gyorgy Golomanas taip pat buvo pastebimi.

I.Iroegbu sužibo lemiamu metu ir pataikė ypač svarbų metimą, tačiau žiūrint į bendrą statistiką – jo pasirodymas nebuvo pats geriausias. Gynėjas pelnė 10 taškų, tačiau pataikė vos 4 metimus iš 14 iš žaidimo (3/10 dvit., 1/4 trit.) ir surinko -2 naudingumo balus.

Vengras G.Golomanas žaidė kiek geriau. Puolėjas per beveik 18 minučių pelnė 11 taškų (2/5 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.) ir atkovojo 4 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.