EUROLYGA 2023

K. Maksvytis žino, kad „Žalgirio“ naujokas dar nepasirengęs, tačiau paaiškino, kodėl metė jį į kovą su Panevėžiu

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įsirašė dešimtąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Galingai ketvirtąjį kėlinį sužaidę kauniečiai išvykoje nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandą 80:68 (17:15, 13:17, 21:21, 29:15).

Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
 E.Sumneris<br> LKL nuotr.
 E.Sumneris<br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 8:27 PM, atnaujinta Dec 3, 2023, 8:37 PM

„Sunki pergalė, tačiau kitaip prieš „Lietkabelį“ nebūna, – po sunkios sėkmės tikino „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis. – Ir dar Panevėžyje... Jie žaidžia fiziškai, agresyviai ir mums net teko vytis juos.

Gynybine prasme buvo neblogos mūsų rungtynės, tačiau kartojasi tas pats – atkovoti varžovų kamuoliai po mūsų krepšiu.

Buvo ir sunkiu kamuoliu, bet buvo ir tokių, kuriuos turėjome tiesiog pasiimti. Laukia sunki kita savaitė, todėl ir teko daug keistis, kad išliktume švieži. Gal tai ir lėmė, kad išplėšėme pergalę“.

– Ketvirtame kėlinyje jums daug kas pavyko – net ir tritaškiai, kurie iki tol nekrito. Ar tas lemiamas kėlinys buvo kertinis?

– Na, kūrėme specialias situacijas, išleidome pataikančius mažiukus. Neblogai visame šitame dalyvavo ir Laurynas Birutis, kuris gerai skirstė kamuolius baudos aikštelėje. Susikūrėme situacijas ir jas realizavome.

– Kiek pasikeitė „Lietkabelio“ žaidimas grįžus Nenadui Čanakui?

– Neetiška iš mano pusės būtų komentuoti tiek Nenado, tiek Roberto Štelmaherio darbą. Geriau klauskite apie mano komandą.

– Kaip jums naujoko E.Sumnerio debiutas?

– Jei atvirai, jis dar nepasiruošęs. Bet mes jį metėme į šias rungtynes dar nelaukdami naudos. Jis kurį laiką praleido be krepšinio, be kontaktinio krepšinio.

Tikimės, kad rungtynės iš rungtynių jis įneš vis didesnį indėlį. Gaila, kad dabar beveik neturime treniruočių. Reikės surasti jam vietos rungtynėse ir įvedinėti į žaidimą.

– Kaip jis pats komandoje jaučiasi? Sutikote svetingai?

– Jis gero charakterio, darbštus. Kol kas viskas yra gerai.

– Laimėjote prieš tai Eurolygos mačą Milane. Kiek svarbus buvo tas laimėjimas žiūrint į dvikovą Panevėžyje?

– Svarbus. Tai svarbu mąstant, kad dėl traumų netekome kelių svarbių žaidėjų. Galbūt kažkiek susivienijome ir džiugu, kad rungtynes vėl pradedame nuo gynybos. Tikiuosi, kad tos netektys mus suvienys ir mes toliau toliau žaisime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.