EUROLYGA 2023

Paryžiaus klubo patirtį akcentavęs K. Kemzūra – apie rizikas, varžovų lyderį ir „Wolves“ naujoką

Kęstutis Kemzūra ir Vilniaus „Wolves“ (4/4) trečiadienį „Avia Solutions Group“ arenoje susitiks su A grupės lyderiais Paryžiaus „Paris Basketball“ (8/1) krepšininkais. Vyriausias „Wolves“ treneris teigė, kad pagrindinė Paryžiaus klubo stiprybė – žaidimas kartu ilgą laiką, o kartu pridėjo, kad „Paris Basketball“ nėra tik grupių etapo, bet ir viso Europos taurės turnyro favoritė. Specialistas taip pat pasidžiaugė tuo, kad komanda treniruotėje turės 12 žaidėjų.

 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>V.Skaraičio nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 5:50 PM, atnaujinta Dec 5, 2023, 8:46 PM

Vienintelį pralaimėjimą Europos taurės batalijose „Paris Basketball“ patyrė prieš Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkus, kuomet Paryžiaus ekipa namuose 63:68 krito prieš svečius iš Turkijos.

Visgi tas pralaimėjimas neatima to milžiniško įdirbio, kurį turi Paryžiaus ekipa.

„Paris Basketball“ ekipos branduolys ilgą laiką kartu žaidė Vokietijoje, kur gynė Bonos „Telekom“ klubo garbę.

Taip minėtojo branduolio – vyriausiasis treneris Tuomas Iisalo, žaidėjai – TJ Shortsas, Tysonas Wardas, Collinas Malcolmas, Michaelas Kessensas, Sebastianas Herrera ir Leonas Kratzeris.

„Varžovas – stiprus, grupės lyderis. Manau, kad ne tik grupės, bet ir viso turnyro favoritas. Pirmos rungtynės mums buvo skaudokos. Manau, kad šiai dienai mes esame kitokie. Nors ir nesame geriausios formos, kondicijos, bet esame kitokie nei pirmajame mūsų susidūrime.

Manau, kad „Paris Basketball“ ne tik, mus bet ir kitus lenkė kokiais trimis sezonais. Taip yra todėl, nes Paryžiaus komandos pagrindas – praėjusio sezono Bonos „Telekom“ ekipa, kur dauguma krepšininkų tris sezonus žaidė kartu“, – apie varžovų pranašumus kalbėjo K.Kemzūra.

„Paris Basketball“ ekipoje žaidžia pernai FIBA Čempionų lygoje siautęs, o šiemet tą siautulį į Europos taurę perkėlęs TJ Shortsas.

Gynėjas šiuo metu yra trečias naudingiausias žaidėjas Europos taurėje.

Kairiarankis 175 cm gynėjas Europos taurėje per 26 minutes aikštelėje renka po 17,1 taško (48,2 proc. dvit., 14,8 proc. trit., 79,1 proc. baud.), atlieka po 7,2 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja net 20,8 naudingumo balo vidurkį.

„Jis – vienas iš komandos varikliukų. Jis gali mesti iš toli, nors tai nėra jo stipriausia pusė. Jo stipriosios pusės – prasiveržimai ir metimai iš vidutinio nuotolio. Tam tikrą dieną negali visiškai ignoruoti jo prie tritaškio linijos. Reikia jį ten gerbti. Yra sunku apsiginti prieš visas varžovų stiprybes. Reikės pasirinkti tam tikras vietas ir rizikuoti.

Visgi aš nesikoncentruočiau tik į T. J. Shortsą. Yra (Nadiras) Hifi, (Tysonas) Wardas, (Collinas) Malcolmas, (Mikaelis) Jantunenas. Jie gal nėra tokie ryškūs ir kuriantys, bet jie yra labai svarbūs“, – dėstė K.Kemzūra.

Prieš pat mačą K.Kemzūra žurnalistams atskleidė, ar traumą besigydantis Jeffery Tayloras žais prieš „Paris Basketball“ ekipą.

„Rytoj (trečiadienį) mesti į kovą jo neplanuojame, bet šiandien (antradienį) jis bandys treniruotis su komanda ir matysime, kaip sureaguos jo kelis“, – aiškino K.Kemzūra.

– „Paris Basketball“ paskutinėse Prancūzijos lygos rungtynėse skaudžiai pralaimėjo prieš Monako „Monaco“. Ar galėtų ši nesėkmė būti motyvacija „Paris Basketball“ ekipai prieš mačą su „Wolves“?, – žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Kaip ir kiekviena komanda, neišskirtinai nei jie, nei kiti, kiekviena komanda turi šiek tiek pakilimų, nuosmukių, lyginant su tuo, kas buvo sezono pradžioje. Žinote, jie žaidė Monake prieš Eurolygos komandą, kuri yra ypač atletiška. Be abejonės bus kažkokia reakcija, bet tai yra jų problemos, ką jie turi daryti. Mes galvojame, ką mes turime daryti.

– Paryžiaus komanda žais trečiąjį mačą paeiliui išvykoje. Ar tai gali būti kažkoks „Wolves“ pranašumas?

– Mes turime sukurti pranašumą aikštelėje – energija, teisingais sprendimais, neprarastais kamuoliais, nesuteikdami pranašumo jiems.

– TJ Shortsas – vienas naudingiausių Europos taurės žaidėjų, kaip reikės jį pristabdyti?

– Jis – vienas iš komandos varikliukų. Jis gali mesti iš toli, nors tai nėra jo stipriausia pusė. Jo stipriosios pusės – prasiveržimai ir metimai iš vidutinio nuotolio. Tam tikrą dieną negali visiškai ignoruoti jo prie tritaškio linijos. Reikia jį ten gerbti. Yra sunku apsiginti prieš visas varžovų stiprybes. Reikės pasirinkti tam tikras vietas ir rizikuoti.

Visgi aš nesikoncentruočiau tik į TJ Shortsą. Yra (Nadiras) Hifi, (Tysonas) Wardas, (Collinas) Malcolmas, (Mikaelis) Jantunenas. Jie gal nėra tokie ryškūs ir kuriantys, bet jie yra labai svarbūs.

Gynyboje turėsime dirbti visi kartu. Visko nesustabdysime, turėsime pasirinkti, ką galėtume pristabdyti. Tai komanda, kuri labai gerai kovoja dėl kamuolių, tad reikės atsitverti savo ginamuosius ir kartu neleisti jiems bėgti į greitą puolimą. Šie du momentai bus raktiniai.

– Komandą papildė Garrisonas Brooksas. Kokioje pozicijoje jis žais ir ar jo atvykimas gali sukelti didesnę konkurenciją aukštaūgių grandyje?

– Mes pamatysime. Jis yra vienas iš didelių. Bandysime jį tiek penktoje, tiek ketvirtoje pozicijoje.

Manau, kad turėjimas daug aukštaūgių – gera problema. Mes galėsime žaisti energingiau, agresyviau, galėsime nebijoti prasižengti. Jis turėtų pridėti daugiau energijos ir geros konkurencijos. Matysime. Sezonas yra ilgas, rungtynių yra daug. Kaip mūsų skaudi patirtis rodo... šiandien pasidžiaugėme, kad turime 12-ą žaidėjų, seniai tiek turėjome (šypsosi – red.).

– Artėja Kalėdos, stebuklų metas. Ar gali „Wolves“ sulaukti dar vieno naujoko?

– Kai ateis Kalėdos, tada, o kol kas – po truputį. Džiaugiamės tuo vienu, džiaugsimės ir kitais, kai jie sugrįš.

– Rungtynėse prieš „Šiaulius“ Regimantas Miniotas atkovojo 19 kamuolių. Kaip juntama jo lyderystė tiek aikštelėje, tiek rūbinėje?

– Šaunu. Aš labai džiaugiuosi dėl Regimanto. Jis atlieka ne visada matomą darbą. Juo labiau tose rungtynėse. 19 atkovotų kamuolių... reikia kažką daryti, kad tiek kamuolių atsikovotum. Nesvarbu, kur tu žaisi. Linkiu, kad jis toliau tą tęstų. Manau, kad jis žino, ką daro. Esu dėkingas už tai, ką jis daro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.