EUROLYGA 2023

G. Žiemelio valdomo „Wolves“ pralaimėjimą 31 taškų skirtumu A. Tapinas sutiko itin džiugiai: „Smagu. Negalvojau, kad kada nors taip sakysiu“

Vilniaus „Wolves“ klubas patyrė patį skausmingiausią pralaimėjimą klubo istorijoje – ekipa Europos taurės turnyre trečiadienį beviltiškai nusileido Paryžiaus „Paris Basketball“ ekipai 79:110 (13:24, 22:34, 23:23, 21:29). Šis Prancūzijos klubas pas save namie buvo išrašęs „Wolves“ klubui pralaimėjimą 27 taškų skirtumu, o šįkart Vilniuje sudaužė 31 tašku.

„Wolves“ ekipa.<br> lrytas.lt koliažas
„Wolves“ ekipa.<br> lrytas.lt koliažas
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
„Wolves“ ekipa.
 Andrius Tapinas<br> T.Bauro nuotr.
 Andrius Tapinas<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-12-06 23:15, atnaujinta 2023-12-07 06:47

Žurnalistas Andrius Tapinas po šio mačo socialiniame tinkle feisbuke apie šias rungtynes parašė, kad šis klubo pralaimėjimas jam suteikė smagumo jausmą.

Jo teigimu, ką dabar turėtų sakyti klubo savininkas Gediminas Žiemelis, nesibodintis savo žaidėjus vadinti „sabakomis“.

„-31. Tiek taškų namuose susirinko Wolves klubas. Ne prieš Realą, ne prieš graikų ar turkų milžinus. Prieš Paryžiaus klubą. Gerai sukomplektuotą, gerai žaidžiantį, bet vis dėlto ne grandą. -31 namuose ir dar -26 buvo svečiuose.

Po to pralaimėjimo Žiemelis klykė savo žaidėjus vadindamas „sabakomis“. Ką dabar darys? Nuplaks ar išveš į mišką ir lieps kasti duobę? Įdomi būtų patirtis legionieriams, – rašė A.Tapinas savo feisbuko paskyroje. – Smagu. Negalvojau, kad kada nors taip sakysiu. Visą laiką nuoširdžiai sergu, kad Kauno Žalgiriui, Rytui, Lietkabeliui, Vilniaus Žalgiriui, Panevėžiui, Sūduvai ar bet kuriam kitam Lietuvos klubui pasisektų europiniuose turnyruose. O čia smagu. Ir kiekvienas Wolves pralaimėjimas – ar Jonavai, ar Hapoeliui yra smagus.

Nes Wolves yra anti-sportas, jie yra anti-tradicija ir anti-sporto dvasia. Ir ne dėlto, kad ūmai išdygo iš niekur ir ėmė reikšti ambicijas. Viskas gerai, sporte taip būna, ne visi gali džiaugtis dešimtmečių senumo tradicijomis ir fanų baze.

Bet Wolves yra tiesiog negalinčio pasakyti kieno yra Krymas savininko užgaida ir jo kopija. Kopija jo marozinimui, jo įsivaizdavimui, kad jis pasišvaistys pinigais, nemokamais kvietimais, susipirks ambasadorius, vaizduotėje susikurs neegzistuojančius fanus ir visi lekuos prie jo bato.

Kopija jo siaubingai nepagarbai žaidėjams ir nė viena prie Wolves prisišliejusi mūsų krepšinio žvaigždė net necyptelėjo, net viešai nesumurmėjo, kad „gal, gerbiamas Gediminai, nereikėtų žaidėjų vadinti sabakomis“. Jeigu žaidėjus Žiemelis veš į mišką, Kaukėnas prie vairo atsisės.

Lietuva jau turėjo Romanovą. Bet prie visų jo nesąmonių – Romanovas mylėjo sportą. Savaip, rusiškai, bet mylėjo. Žiemelis nemyli sporto, jis nemyli krepšinio, jis nesupranta krepšinio ir jo tradicijų, jam reikia tik prestižo, kuris ateina su pergalėmis. Antraip visi bus sabakos.

-31 namuose.

Gerai. Tikiuosi, kad tie visi naujai iškepti Wolves fanai, kurie pastaruoju metu labai rūpinosi kitų klubų vadyba ir finansais, labai pergyvena ir visą naktį galvos, kaip padėti savo mylimam klubui. Right.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.