EUROLYGA 2023

Savo progas Berlyne išnaudojęs D. Giedraitis: „Autsaideriai, ar ne autsaideriai, reikia žaisti su visomis komandomis“

Kauno „Žalgiris“ (5/7) išvykoje apmaudžiai 62:64 krito prieš Eurolygos autsaiderius Berlyno ALBA (2/10) krepšininkus, o po mačo bene vieninteliu Kauno komandos šviesuliu buvęs Dovydas Giedraitis tikino, kad kovoti reikia prieš visas komandas ir pralaimėjimą lėmė didelis klaidų bei varžovų atkovotų kamuolių puolime skaičius.

Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>zalgiris.lt nuotr.
Edmondas Sumneris<br>zalgiris.lt nuotr.
Edmondas Sumneris<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Lukas Lekavičius<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis ir „Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolelis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis ir „Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolelis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 7:37 AM

Kauniečiai fantastiškai pradėjo mačą ir pirmavo 20:4. Tačiau po to vokiečiai sugebėjo įvelti kauniečius į savo žaidimą ir dvikova tapo lygi. Ketvirtame kėlinyje ALBA pasivijo svečius 59:59.

Tuomet D.Giedraitis smeigė tritaškį, ALBA atsakė dvitaškiu. „Žalgiris“ galėjo viską užbaigti paskutinėje savo atakoje, bet Edgaras Ulanovas suklydo ir šeimininkai tritaškiu išsiveržė į priekį 64:62.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai turėjo 7 sekundes atsakyti taškais varžovams, bet paskutinė žalgiriečių ataka nepavyko.

„Nežinau, ar pavargome, ar dar kažkas, bet rungtynių gale pritrūko energijos, ar tiesiog psichologiškai buvome prastai pasiruošę, bet paleidome rungtynes, kurias buvome laimėję. Padarėme 23 klaidas, leidome atkovoti 16 kamuolių puolime. Tai yra begalė papildomų metimų jiems. Pralaimėjome vos dviem taškais, tad manau, kad tas ir lėmė, jog ALBA laimėjo“, – po mačo kalbėjo D.Giedraitis.

Tai – antras ypač skaudus pralaimėjimas „Žalgiriui“, kadangi K.Maksvyčio ekipa jau anksčiau buvo pralaimėję kitiems Eurolygos autsaideriams Vilerbano ASVEL krepšininkams.

Anot D.Giedraičio, „Žalgiris“ į varžovų užimamą vietą turnyrinėje lentelėje neturėtų kreipti dėmesio.

„Autsaideriai, ar ne autsaideriai, reikia žaisti su visomis komandomis. Eurolygoje nėra silpnų komandų. Kai atvažiuoja komanda, kuri yra turnyrinės lentelės dugne, galbūt pradedi kažkaip kitaip galvoti, bet taip negali būti. Turime žaisti su visais vienodai“, – aiškino D.Giedraitis.

Šiame mače D.Giedraitis buvo vienintelis šviesulys „Žalgirio“ komandoje. Jaunasis Kauno ekipos žaidėjas per beveik 24 minutes aikštelėje pelnė 15 taškų (2/3 dvit., 3/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, perėmė 4 kamuolius, 2 kartus suklydo ir sukaupė 18 naudingumo balų.

„Atsirado progų, stengiausi jas išnaudoti. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse irgi atsiras progų, kurias susikursiu, ar sukurs man komandos draugai bei viskas bus gerai“, – kalbėjo D.Giedraitis.

– Kaip atsirado tos 23 klaidos?

– Buvo daug žingsnių, šoninių linijų, blogų perdavimų... tiesiog susidėjo viskas, kas įmanoma.

– Kas komandą išbalansavo po 23:13 rungtynių starto?

– Galbūt šiek tiek atsipalaidavome, galvojome, kad jau išlaikysime atstumą, kurį susikrovėme, bet Eurolygoje visos komandos žaidžia, visos komandos yra pavojingos ir negali atsipalaiduoti nė minutei. Mače prieš ALBA atsipalaidavome ir leidom jiems sugrįžti.

– Ar mačo pabaigoje pataikytas tritaškis buvo planuotas? Ar tiesiog atsidūrėte reikiamoje vietoje?

– Nebuvo suplanuota. Edgaras Ulanovas veržėsi, nuo manęs ėjo į pagalbą, jis nusimetė, buvau laisvas, mečiau, įmečiau ir tiek.

– Pernai prieš ALBA rungtynės irgi buvo sudėtingos. Kas yra ypatingo apie ALBA komandą? Ar jų žaidėjų netektys turėjo įtakos mačui?

– Prieš ALBA visąlaik žaisti yra sunku, nes jie žaidžia kitokį krepšinį, žaidžia daug be kamuolio, laisvai bėga į greitą puolimą. Kiti žaidėjai jautėsi ramiau, kad jie gali mesti, nes jie žinojo, jog jų niekas nepakeis. Kartais, kai nėra pagrindinių žaidėjų, komanda jaučiasi ramiau.

– Penktadienį laukia rungtynės prieš Monako. Kas yra svarbiausia po tokių rungtynių prieš ALBA?

– Reikia išanalizuoti klaidas ir nekartoti jų kitose rungtynėse bei neatsipalaiduoti psichologiškai, žaisti visas 40 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.