EUROLYGA 2023

K. Maksvytis – apie paspartėjančią paiešką rinkoje, E. Sumnerio metimą į ugnį ir D-Mo „Monaco“ žvaigždyne

Kauno „Žalgirio“ ekipa bandys penktadienį atsigauti po šoko, kurį patyrė Eurolygos mače Berlyne. Kazio Maksvyčio vedama komanda ant padėklo turėjo pergalę prieš visišką Eurolygos autsaiderę ALBA, tačiau sužaidė pro pirštus ir prarado jau planuotą įskaitinį tašką tunyro lentelėje. Dabar „Žalgiri“ bandys apsitiesti mače su kur kas grėsmingesniu oponentu – „Monaco“, o prieš dvikova su Eurolygos grandais K.Maksvytis teigė, kad Prancūzijos klubas – vienas Eurolygos favoritų, o kartu pridėjo tai, kad „Žalgiriui“ į didesnę ugnį reikės mesti komandos naujoką Edmondą Sumnerį.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Panevėžio<br>LKL nuotr.
Panevėžio<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2023-12-07 12:13, atnaujinta 2023-12-07 12:21

Kauniečiai antradienį nusileido Berlyno klubui 62:64 ir lieka su keturiomis pergalėmis. Nepasisekę ir Donato Motiejūno atstovaujamam „Monaco“, kuris išvykoje po pratęsimo krito nuo Belgrado „Partizan“ 85:89.

Mačas tarp „Žalgirio“ ir „Monaco“ ekipų įvyks penktadienį, 20 val.

„Laukia rungtynės su viena iš Eurolygos elitinių komandų. Į „Monaco“ rotaciją grįžo visi žaidėjai, kurie anksčiau nežaidė – Jordanas Loydas ir kiti. Tai yra fiziška, labai atletiška komanda. Pagal sudėtį, sakyčiau, „Monaco“ yra vieni iš Eurolygos favoritų.

Jie to neslepia ir su išreikštomis žvaigždėmis, tarp kurių yra Mike‘as Jamesas, šiuo metu esanti labai geroje sportinėje formoje, yra mums puikiai pažįstamas Donatas Motiejūnas, kuris taip pat yra labai geroje sportinėje formoje. Laukia labai rimtos rungtynės.

Kas liečia mus – sunkus etapas. Paskutinis skaudus pralaimėjimas, tos netektys... Neturime nieko kito tik susivienyti.

Lauksime pagalbos iš savų sirgalių ypač dabar, kai žaisime kelias rungtynes namuose. Tikiu, kad susivieniję, sujungę jėgas, nepasiduosime ir kovosime dėl pergalės“, – kalbėjo K.Maksvytis.

D.Motiejūnas šiemet Eurolygoje renka po 8,8 taško (57,4 proc. dvit., 50 proc. trit., 66,7 proc. baud.), atkovoja po 2,7 atšokusio kamuolio ir fiksuoja 10 naudingumo balų vidurkį.

Visgi K.Maksvytis atskleidė, kad lietuvio indėlis matomas ir jaučiamas ne tik aikštelėje.

„(Palieka – red.) Gerą (įspūdį – red.). Jis jaučiasi gerai. Kiek teko girdėti, jis vaidina didelį vaidmenį ir rūbinėje, vienijant žaidėjus, ir palaikant tvarką. Tai – labai talentingas žaidėjas. Manau, kad jis subrendo, turi labai gerus įgūdžius, yra profesionalas ir labai geras žaidėjas“, – aiškino K.Maksvytis.

Antradienį paaiškėjo, kad „Žalgiris“ bent mėnesiui neteko L.Lekavičiaus, o tai – keičia „Žalgirio“ trenerių štabo planus, kadangi reikės koreguoti naujoko Edmondo Sumnerio integraciją į komandą.

K.Maksvytis taip pat atskleidė, kad L.Lekavičiaus iškritimas iš rotacijos dar labiau spartina dar vieno potencialaus naujoko paieškas.

„Keičia mūsų rotaciją. Matant tai, ką turime, turėsime į dar didesnę ugnį mesti savo naujoką Edmondą Sumnerį. Tą Luko vaidmenį turės pasidalinti kiti gynėjai ir turėsime dar labiau suremti pečius.

Be abejo (ar L.Lekavičiaus trauma gali paspartinti pasipildymo planus). Visada esame rinkoje, o dabar – tuo labiau, esant tokioje situacijoje“, – baigė K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.