EUROLYGA 2023

Gražių žodžių lietuviams negailėjęs S. Obradovičius: „Turiu milžinišką pagarbą Kaziui“ Prakalbo apie „Žalgirio“ naujoko potencialą

Kauno „Žalgiris“ (5/8) penktadienio vakarą namuose 79:83 nusileido prieš Monako „Monaco“ (8/5) krepšininkus, o po mačo Lietuvos čempionų tvirtovėje Prancūzijos klubo specialistas negailėjo gerų žodžių Kaziui Maksvyčiui bei Donatui Motiejūnui.

 Saša Obradovičius<br> ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
 Saša Obradovičius<br> ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 9:56 AM

„Tai buvo sunkios rungtynės abejoms komandoms, kadangi abi ekipos prieš tai buvo patyrusios skaudžius pralaimėjimus. Mes žinojome, kad šitoje atmosferoje bus sunkios rungtynės, nepaisant to, kokia sudėtį dėl traumų turėjo „Žalgiris“, nors, žinoma, mes turėjome daugiau šansų laimėti.

Kazys Maksvytis – labai geras treneris. Jis labai gerai supranta, kokias vietas jo komanda gali atakuoti. Net ir praėjusiais sezonais K.Maksvytis darė puikų darbą, kai reikėdavo organizuoti ir sustatyti žaidėjus į tinkamas pozicijas. „Žalgiris“ turi netekčių, nepataikė metimų ir jiems truputį pritrūko kokybės prieš mus. Turiu milžinišką pagarbą Kaziui.

Kalbant apie mus – tai buvo sunki pergalė. „Žalgiris“ ateityje bus sunkus varžovas bet kam. Gruodžio mėnesis mums yra ypač svarbus. Mes netekome mums svarbaus žaidėjo Jordano Loydo. Jis yra didžiulis faktorius. Aš esu laimingas, kad nepaisant klaidų, radome būdą nugalėti „Žalgirį“, – po mačo kalbėjo „Monaco“ specialistas Saša Obradovičius.

Donatas Motiejūnas prieš „Žalgirį“ sužaidė bene prasčiausias šio sezono rungtynes.

Lietuvis per 15 minučių aikštelėje taškų nepelnė, prametė visus 6 metimus iš žaidimo (0/5 dvit., 0/1 trit.), atkovojo tris kamuolius, dukart suklydo ir sukaupė –5 naudingumo balus.

Nepaisant tokio centro pasirodymo, „Monaco“ vyr. treneris S.Obradovičius matė kur kas didesnę lietuvio įtaką.

„D-Mo nėra tik krepšininkas, jis yra vyrukas, kuris sujungia visą komandą. Jis turi labai gerą charakterį, galintį vesti komandą į priekį. Su savo profesionalumu jis veda komandą į priekį. Žmonės juo labai pasitiki. Aš taip pat. Mūsų santykis nėra tik treneris-žaidėjas. Manau, kad mūsų santykis kur kas didesnis. Turėti tokį vyruką rūbinėje, aikštelėje... tu visąlaik jautiesi gerai“, – apie D-Mo kalbėjo „Monaco“ šerifas.

Paklaustas apie „Žalgirio“ naujoko Edmondo Sumnerio potencialą, S.Obradovičius teigė, kad amerikiečiui dar reikia laiko.

„Kol kas – sunku spręsti. Tu iš jo gali matyti energiją. Žaidėjai, kurie atvyksta iš NBA, jiems kyla sunkumų prisitaikant prie kitokio krepšinio. Aišku, dar yra anksti spręsti, koks jo potencialas. Galima paimti P. J. Dozierį iš „Partizan“, kuris pastaruoju metu pradėjo kur kas geriau žaisti. Jam prireikė laiko, kad pradėtų demonstruoti geresnį žaidimą“, – aiškino „Monaco“ specialistas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.