EUROLYGA 2023

Eurolygoje anksčiau žaidęs Ukrainos klubas pasitraukė iš šalies pirmenybių

Daugkartiniai Ukrainos pirmenybių čempionai ir 2013–2014 m. sezone Eurolygoje dalyvavęs Kyjivo „Budivelnyk“ klubas pasitraukė iš šalies pirmenybių. Klubas paskelbė, kad iš čempionato traukiasi dėl finansinių problemų.

 Eurolygoje anksčiau žaidęs Ukrainos klubas pasitraukė iš šalies pirmenybių<br> FIBA nuotr.
 Eurolygoje anksčiau žaidęs Ukrainos klubas pasitraukė iš šalies pirmenybių<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2023, 3:49 PM, atnaujinta Dec 10, 2023, 3:53 PM

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje sujaukė Ukrainos sporto gyvavimą. Keli Ukrainos klubai, tarp kurių yra Slobožanskės „Prometey“, kuriam atstovauja Arnoldas Kulboka ir treneris Mantas Šernius, buvo priversti keltis žaisti į kitas valstybes.

Nemaža dalis sportininkų prisijungė ir prie ginkluotų Ukrainos pajėgų.

Dar praėjusiame sezone Ukrainos klube žaidę jau karjerą baigęs buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas, 2013-2014 m. sezone, kuomet Ukrainos ekipa žaidė Eurolygoje, joje žaidė Darjušas Lavrinovičius ir Dainius Šalenga. Komandos vadovu taip pat anksčiau yra dirbęs Gediminas Navikauskas.

Pranešama, kad būtent finansiniai sunkumai ir lėmė tai, jog 11 kartų Ukrainos čempionais tapęs Kyjivo klubas buvo priverstas uždaryti savo veiklą.

„Budivelnyk“ informavo Ukrainos krepšinio federaciją, kad jie traukiasi iš čempionato, kadangi neturi finansinių pajėgumų išmokėti algų savo krepšininkams, treneriams ir administracijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.