EUROLYGA 2023

Vietą Čempionų lygos įkrintamosiose užsitikrinęs G. Žibėnas: „Nutiko trys geri dalykai“

Vilniaus „Rytas“ antradienį 95:75 Čekijoje susitvarkė su „Opava“ krepšininkai ir užsitikrino vietą FIBA Čempionų lygos įkrintamosiose varžybose.

G. Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
G. Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 9:07 AM

Tai buvo trečiasis sostinės klubo laimėjimas per penkias rungtynes ir tai leidžia „Rytui“ užimti antrąją vietą grupėje.

Kalbėdamas apie rungtynes G.Žibėnas įvardijo dalykus nulėmusius pergalę, tačiau taip pat nepagailėjo kritikos savo auklėtiniams.

„Varžovai sužaidė tikriausiai geriausias rungtynes šiame sezone, linkime jiems ir kitų gerų rungtynių. Kalbant apie mus, manau, kad nutiko trys geri dalykai. Pirmas, be abejo, mes laimėjome. Antras – turėjome gerą energiją ir rodėme pastangas, siekėme laimėti kiek įmanoma didesniu skirtumu. Ir galiausiai mūsų sirgaliai buvo nuostabūs, jie mums visą dieną mus vedė į priekį.

Kalbant apie negatyvius dalykus, mes nesustabdėme Marqueso Towneso prasiveržimų, negynėme gerai lanko. Leidome jiems atkovoti per daug kamuolių puolime, kas jiems leido išlikti rungtynėse ilgą laiką. 23 klaidos kalba pačios už save, jog mūsų sprendimai nebuvo patys geriausi“, – teigė G.Žibėnas.

Vilniečių gretose naudingiausiai rungtyniavo Martynas Echodas, kuris surinko 18 taškų (5/7 dvit., 8/13 baud.), 13 atkovotų kamuolių ir 25 naudingumo balus.

„Pradėjome labai lėtai, buvo šiek tiek chaoso, padarėme daug klaidų puolime. Gynyboje buvome gerai išanalizavę varžovą, bet pradėjome nepasiruošę, galbūt galvojome, kad bus lengvos rungtynės ir du kėlinius strigome. Dėl taškų skirtumo norėjome laimėti kiek įmanoma didesniu skirtumu, bet varžovai žaidė gerai. Tai buvo chaotiškos mūsų rungtynės“, – po rungtynių kalbėjo „Ryto“ aukštaūgis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.